Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 02:48 - Валери Симеонов: Гинка знае ли какво е трафопост и кога трябва да бъде подменен?
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Опозицията има интерес от сваляне на правителството, както и партиите извън парламента, твърди той
 

Скандално е, че купувачът на ЧЕЗ няма опит - дали ще се взимат правилни решения? Трябва да изслушаме министър Петкова, както и констатациите на ДАНС, КЗК и НАП. Тогава мога да имам някаква позиция“, обясни вицепремиерът

 

 

Скандално е това, че лицето, което е представено за купувач, няма никаква сериозна история и опит в управление. Това определено е свързано с някакви рискове за бъдещото управление на доста голяма и разклонена система. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Валери Симеонов за сделката за ЧЕЗ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

Не съм сигурен, че лицето и тези около него ще могат да взимат правилни решения“, заяви той. „Енергетиката е нещо много сложно и сериозно. Българската енергетика е доста добре работеща система, както държавната част, така и частния капитал“, изтъкна Валери Симеонов. 

„Една добре работеща система не трябва да отива в ръцете на хора, които нямат никаква представа от управление и инвестиции. Как Гинка ще прецени дали един трафопост трябва да бъде подменен, когато тя надали знае какво е трафопост“, посочи той. 

Не е ясно дали сделката ще стане, това е наливане в една мелница, от което не се знае какво ще излезе. Кой гарантира, че сделката ще стане при положение, че няма гаранции, че ще бъдат отпуснати кредити, има неясноти по отношение на капитала, който участва, свързват го с руски граждани с недобра популярност и слава“, коментира вицепремиерът. 

Одържавяването на ЕРП-ата не е решение, защото имаме тъжни примери на държавни предприятия, чиято поддръжка на персонала са свързани с по-големи разходи, отколкото при частни и т.н. Има си място за държавна и за частна собственост. Не виждам сериозно основание за такива действия, те биха върнали България с 30 години назад“, каза още той. 

Опозицията има интерес от сваляне на правителството, включително и партиите, които не са удовлетворени от резултатите от последните избори и не са в парламента, коментира Валери Симеонов в отговор на въпрос смята ли, че някой „клати“ правителството. 

„Виждам, че има логика в такова становище. Кой може - този, който има интерес - опозицията“, коментира той.

Оставката на Теменужка Петкова не е искана, тя е едноличен неин акт“, посочи Валери Симеонов. Попитан ще подкрепи ли оставката ѝ, той уточни: „Трябва да изслушаме становището ѝ, както и констатациите утре на ДАНС, КЗК и НАП. Тогава мога да имам някаква позиция“.

 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086136
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930