Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 15:07 - Гинка Върбакова нападна президента. Плаши - щяла да търси правата си в съда! (на живо)
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 

Съгласни сме да включим държавата в сделката, така че да има контрол върху електроразпределителното дружество в бъдеще, за да бъдат сигурни крайните потребители, каза Върбакова

 

 

Гинка Върбакова заплаши със съд всички, които са накърнили името на компанията, кандидат да купи ЧЕЗ през последните дни с обидни квалификации. Бизнесдамата очевидно има предвид и президента Румен Радев, който се усъмни дали купувачът на ЧЕЗ Инерком няма политически гръб.

Върбакова директно нападна и лидера на БСП Корнелия Нинова. "Политици от една партия попитаха как може Гинка от Пазарджик да си купи ЧЕЗ. Бих върнала въпроса - как може млада дама на 28 години от село Крушовица да си купи „Техноимпекс“, каза тя.

 

Гинка Върбакова се появи в Народното събрание, за да участва в съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства.


Заседанието на двете комисии започна с нейното изявление, в което тя обяви, че отказва компанията Инерком да участва в политическия сценарий около сделката.

„Съгласни сме да включим държавата в сделката, така че да има контрол върху електроразпределителното дружество в бъдеще, за да бъдат сигурни крайните потребители“, заяви тя. „Веднага ще започнем разговори с продавачите да включим държавата в тази сделка“, изтъкна Гинка Върбакова. „Не сме търсили разговори с нито един български политик. Тази сутрин се запознах с Бойко Борисов“, каза още тя.

 


През последните дни сме били свидетели на безпрецедентна кампания срещу коректната компания Инерком, каза Върбакова. И се оплака: "Свидетели сме на политически и икономически шантаж, който цели да осуети сделката." Ясното политизиране на сделката достигна до степен на сатанизиране, констатира Върбакова, цитирана от "Канал 3".

По думите й различни институции и партии видели единствено възможност за повишаване на политически рейтинги и раздухване на страхове.

Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да пускат слухове, че сме подставени лица. Който твърди подобни неща, ще трябва да ги доказва в съда, сопна се тя.

Докато плашеше с адвокатите на фирмата, депутати от БСП възмутено коментираха, че тя се намира в българският парламент.

 

В дневния ред на двете комисии е предвидено изслушване на КЗК, КЕВР, КФН, Агенция по приватизация и следприватизационен контрол, Държавна агенция “Национална сигурност” и Държавна агенция “Разузнаване”, напомня Новини.бг. Гинка Върбакова е поканенъ, тъй като нейната фирма Инерком купува активите на ЧЕЗ Груп в България.

 

Това се случва след настояване на депутати от БСП, които поискаха разсекретяване на класифицираните данни, получени от премиера на Чехия Андрей Бабиш по искане на Бойко Борисов за покупката на ЧЕЗ.

 

Документът бе заведен в секретното деловодство на Народното събрание. От БСП настояха да бъде създадена временна комисия в НС, която да проучи всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ.

 

От пресслужбата на МС съобщиха, че върху документа, получен от чешкия премиер Бабиш “има гриф за сигурност, поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции”.

 

Гинка Върбакова е поискала да се проведе закрито заседание на ресорните комисии в парламента, на което да може да предостави информация, касаеща банкова тайна. Заседанието започна с гласуване на древния ред на срещата.

 

Гледайте на живо ТУК

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/71228-NA-DzIVO-po-Kanal-3%253A-Varbakova-zaplashi-sas-sad-vsichki%252C-uronili-prestidza-y



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087563
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930