Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2018 23:16 - Сидеров предизвика нов трус в управляващата коалиция
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Напрежението в управляващата коалиция расте - лидерът на "Атака" Волен Сидеров атакува остро колегите си от Обединени патриоти Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и Цветан Цветанов от ГЕРБ. Лидерът на "Атака" обвини двамата вицепремиери от ОП, че изневеряват на предизборните си обещания за увеличаване на доходите на населението и се занимават с лобистки теми. По думите му Симеонов, който най-силно настоява за разширяване на ски зоната в Банско, обслужва олигархични интереси. Каракачанов пък се бил "вторачил" в самолети.

image 

 

В последно време първо вицепремиерът Симеонов няколко пъти не скри гнева си от действия на самия Бойко Борисов, а след това заяви, че на следващите избори е много вероятно да не се явят заедно с ВМРО на Красимир Каракачнов, защото узурпирали медийното пространство за собствени цели. След това Сидеров заяви, че ако Истанбулската конвенция бъде приета, след европредседателството може да има предсрочни избори. 

Сега обаче той влезе в директна атака.

"Не е работа на Симеонов да разсъждава върху работата на парламентарната група. Ако иска да я оглавява - да заповяда, аз мога да отида на негово място. И всеки да си гледа работата. Ако той иска да менторства и да казва какво трябва да се случва навсякъде, това не е правилно", каза Сидеров пред партийната си телевизия "Алфа". 

Според него парламентарна група работи много добре под ръководство му. 

По думите му Симеонов, който най-силно настоява за разширяване на ски зоната в Банско, обслужва олигархични интереси. 

"Ние влязохме в тази управляваща коалиция не за да правим лифтове, пързалки, ски писти и писти за шейнички, влязохме да вдигаме доходите, това беше нашата основна цел, да вдигаме стандарта на българите. А не да се грижим откъде ще мине лифтът и фирмата офшорна с Георгиус Георгиу от Кипър, назначен да прикрива истинския собственик, дето в крайна сметка Борисов му каза името - Цеко (Цеко Минев - б.р.), да се грижим за неговите интереси.  

Той е достатъчно богат Цеко, за да се грижим ние като патриотична формация да прокарваме закони в негова полза. Айде моля ви се, ако обичате, колеги в изпълнителната власт, главно към двамата вицепремиери се обръщам - да отклоним поглед от лифтовете, плажовете дискотеките, пинакотеките и да почнем да мислим за прехраната на българина", призова лидерът на "Атака". 

Той не подмина и военния министър Каракачанов. 

"Другият вицепремиер пък се е вторачил в самолети. Ние сме дали на САЩ военни бази, не плащат нула, айде ако обичат да подарят 20 самолета, а не да искат 2 милиарда от измъчения българин", каза Сидеров. 

След което насочи критиките си към Цветан Цветанов, намеквайки за договорка между него и Симеонов за Истанбулската конвенция. 

"Председателят на ПГ на ГЕРБ беше главният, който работеше за приемането на Истанбулската конвенция. Ако не бях заявил категорично, че групата на Обединени патриоти е против, и ГЕРБ не я бяха оттеглили, тя можеше да бъде препъни-камък в отношенията между ОП и ГЕРБ. Когато аз заявих, че няма да я подкрепим, Цветанов вече беше подработил лидера на НФСБ, и от тях започнаха да се чуват гласове, че ако има придружаващи декларации може и да мине. Тогава се разгневих и казах, че това може да е краят на коалицията. Ако Цветанов продължава да работи за тази конвенция, това означава, че той работи срещу правителството на ГЕРБ и ОП", категоричен бе Сидеров. 

Междувременно той обвини Цветанов и затова, че действал като "координатор" и отклонявал важни теми, като вместо това се занимавал с отстраняването на зам.-председателя на парламента от БСП Валери Жаблянов. 

"Г-н Цветанов е овладял тактиката да отклонява важните теми. Това е загуба на парламентарно време. Много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм, социализъм и Народен съд", заяви Сидеров за Цветанов, но по БНТ. 

Лидерът на "Атака" дори обиди Цветанов - не влизал в сблъсък с Цветанов, защото не били на едно ниво  - не бил прочел толкова книги, колкото него.

Всичко това се случи, след като само дни след съвместното заседание на групите на ГЕРБ и ОП, на което според Цветан Цветанов всички постигнали консенсус да бъдат отговорни при изразяване на лично мнение, за де не се създава впечатление за противоречия между тях.

Вероятно заради това той се въздържа да отвърне на удара: 

"Уважавам всяко различно мнение. Когато има подобни изводи или упреци към мен, специално от коалиционни партньори, не очаквайте от мен да давам отговори през медиите. Докато не разговарям с Волен Сидеров, няма да коментирам темата. Не смятам, че трябва да бъдем генератори на изкуствени скандали в обществото и в парламентарното мнозинство".

 

Източник: http://dnes.dir.bg/news/volen-siderov-tzvetan-tzvetanov-%D0%92aleri-%D0%A1imeonov-kabinet-borisov-3-26908847?nt=10

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073401
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031