Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2018 18:47 - Истината е грозна, но трябва да я признаем! Ние сме виновни за битите ни деца
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 508 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Истината е грозна, но трябва да я признаем!

Ние сме виновни за битите ни деца. И трябва да ги защитим, но преди това трябва да осъзнаем, защо се случва и каква е причината за това. В повече от десет града в страната родители протестират срещу насилието над деца в детските градини и училищата. Едно от най-ужасните проявления на мутренската държава. И причината е само една – в държавата на мафията, дори училищата и детските градини са територия на мафията. И всички го знаем, но не протестираме срещу това, а лицемерно демонстрираме някаква загриженост за да изперем съвестта си. До следващото бито дете.
От години назначенията на директори на училища и детски градини са политически. Няма честни конкурси, назначават се само верни на партията кадри и това е водещото. Няма значение какви са качествата на „човека” , важно е да е от нашите. От него надолу се редят и всички останали на същият принцип, дори чистачките и лелките в детските градини се назначават през местният партиен феодал. Защото и там свинете са намерили далавера и им трябват верни хора за да вървят схемите. Крадат от храната на децата в детските градини. Крадат през договорите с фирмите за кетъринг. Помните ли случая във Видин? Гроздето в магазина е два лева, но за детските градини се доставя на осем лева. И за всички останали продукти е същата схема. И това е повсеместно. Разбира се, има и свестни директори, макар и малцина и затова наплива на ученици в тези училища и детски градини е огромен. Крадат и от проектите за ремонти на детските градини и училищата. Зверски крадат. И директорите трябва да са наши хора за да одобряват „ремонтите” и да си затварят очите за нередностите. Крадат и от горивата за отопление, досатавяни на завишени цени, карадат от даренията, крадат от всичко. Дори учебниците и помагалата на децата винаги са свързани с някакви скандали, далавери и схеми. И къде в цялото това блато е грижата за децата? Абсолютно същото е и в различните „социални домове” за деца без родители, или с различни заболявания. Усвояване на средства и едни наши хора взимат едни заплати. Децата са само инструмент да храним партийният апарат и да редим на хранилката нашите хора. Малкото професионалисти в системата са поставени под натиск и изолация. Тези хора са демотивирани, защото трябва да блъскат и заради парашутистите (хората на кмета, на депутата, на областния) и с времето напускат. Тогава остават само парийните калинки, слуги и мишки, сложени там не за да се грижат за децата ни, а за да обслужват интересите на своите господари. А тези „кадри” са известни със своята наглост, простащина и бруталност. Такива хора се грижат за децата ни в повечето случаи – фалшиви учители и педагози назначени с фалшиви конкурси.
Миналата година униформено ченге изведе от училището детето ми за да го разпитва с какво се занимава баща му, с кого се среща и тн. Подадох сигнали до институциите, директорката на следващият ден се скри, излизайки в болничен, а заместниците и първоначално дори открекоха пред медиите да е имало такъв случай. Защото е сложена на своят пост не за да се грижи и защитава децата ни, а за да прикрива грабежа извършван през ремонтите и проектите на училището. Това е истината.
И никакви камери няма да решат този проблем. Не искам децата ми от малки да живеят в света на ‘биг брадър”, не искам от малки да им се внушава чувството, че са следени и контролирани, като престъпници. Искам да бъдат учени и обгрижвани от професионалисти, които с внимание и обич да вършат работата си. И само един е начина да се случи това. Като отстраним мафията от властта. Мафията, която е пуснала пипалата си и до децата ни и задушава всичко до което се докосне.
Мутризация и мафиотизация на цялата държава, институции и власти, на всички нива и във всички сфери. Тумор разяждащ обществото ни. Корупцията, безнаказаността и шуробаджанащината са заменили закона. Справедливст няма, правосъдие няма. И ако искаме да защитим децата си трябва да се изправим срещу това зло. Да се изправим на площадите с една цел – отстраняване на мафията от властта. Първите стъпки са отстраняването на Цацаров, пазителя на мафията и отстраняването на Борисов, пазителя на Пеевски, истинският тартор на мафията.
И когато постигнем това трябва да продължим, докато изчистим цялото блато, в което са превърнали държавата ни. Така ще защитим децата си.
БОЕЦ водим тази битка!

Георги Борисов Георгиев

image  



Гласувай:
1



1. ve6titsa - До голяма степен е вярно.
13.02.2018 13:33
Но манталитетът на "педагожките" си остава. Във всяка градина можеш да направиш аудио запис на крясъците им. От личен опит знам, че както започнеш деня, така продължава до края на смяната. Работила съм с три-годишни деца. 29, от които 19 момченца. Денят е разпределен до минута. Ангажирани са със занятия, игри, слушат приказки, танцуват. Поне така беше. Сега и в частните градини е забавачка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073040
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031