Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2018 19:18 - Либералният “глайхшалтунг” - ТАЦ: България показва грозното си лице
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 С европредседателството България възнамеряваше да разкраси олющения си имидж. Но май няма да се получи. Защото в страната се завихри безвкусен дебат, зад който наднича грозното ѝ лице, пише Б. Йортел в германския ТАЦ. image

 

Авторката на ТАЦ Барбара Йортел се спира в кратка статия на "безвкусния дебат" в България, развихрил се покрай Истанбулската ковнеция. Дебат, който, според германската журналистка, се насърчава по не особено добър начин от много български медии.

РЕДАКЦИЯТА ПРЕПОРЪЧВА   "Има една либерална сган": БПЦ и Истанбулската конвенция

Обиди и абсурдни твърдения, крясъци и демонстрация на човекомразие. Така изглежда публичният дебат около Истанбулската конвенция. А особено внимание в тази история заслужава поведението на Българската православна църква. (25.01.2018)

Чухте ли какво се изговори за Истанбулската конвенция? Корупция. Конвенция. Конспирация Истанбулската конвенция: видяхме какви хора управляват България

Реклама на еднополовите бракове?

Йортел пояснява в самото начало, че Истанбулската конвенция за превенция и борба с насилието над жени е документ на Съвета на Европа, който България е подписала още през април 2016. Предвиденото за януари 2018  ратифициране в парламента в София обаче беше отложено на бърза ръка, пише тя и посочва, че срещу ратификацията са се противопоставили "както крайнодесните Обединени патриоти, така и четирима министри от управляващата в коалиция с тях партия ГЕРБ на премиера Борисов, наричащ себе си "проевропейски"".

"Висшият патриот и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви конвенцията за "скандална" и дори заяви, че международни групи лобисти искали да накарат България с подписването ѝ да легализира третия пол", отбелязва авторката на ТАЦ. Преди това, пише още тя, ВМРО отправи предупреждение, че ако България ратифицира конвенцията, в училищата сигурно щели да започнат да се обсъждат теми като хомосексуалност и транссексуалност и да се прави реклама на еднополовите бракове.

По-нататък изданието се спира на реакцията на БПЦ и посочва, че тя, на свой ред, обявила конвенцията за своего рода поощрение към разврат и инструмент за налагане на ценности, които са чужди на българите. Изненадващо и опозиционната БСП се включи в хора срещу "налудничавия джендър", пише ТАЦ и допълва, че лидерката Корнелия Нинова е поискала референдум по темата.

В конвенцията не се говори за "трети пол"

"Очевидно никой от кресливите обвинители не е прочел конвенцията, защото в нея не се говори нито за трети пол, нито за еднополови бракове", пише изданието. "Както може да се прочете в пояснителния текст към документа, понятието "джендър" не е заместител на понятията "мъж" и "жена"", подчертава Йортел.

В края на публикацията се посочва, че ГЕРБ възнамерява да сезира Конституционния съд с искане за преценка на съответствието на Истанбулската конвенция с конституцията на България. "Истинската защита на демократичните права и свободи изглежда другояче", заключава изданието.         

 

ПЕДЕРАСТИ И ДЖЕНДЪРАСТИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - ИЗЕБАВАЙТЕ СЕ! ТОВА Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД. ГЛОБЪЛ ИНСЕНИТИ. ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ЩЕ ВИ ПРИВЕТСТВА С МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТОООООООООООО.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073541
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031