Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2018 19:06 - ДЖЕНДЪРИЦАТА Живка Маринова: Не винаги е добре момченцата да се обличат в синьо, а момиченцата - в розово
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 460 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 02.02.2018 19:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отрицателен стериотип било, че жените са лоши шофьори, обясни джендърката
 

Председателят на Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" Няма официална заповед за изтегляне на анкетата за джендърите

 

 

Живка Маринова председател на Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" коментира какво е джендър и с какво се занимава фондацията й.

Тя бе гост на предаването "Лице в лице" по БТВ. Повод за участието й в предаването бе спряната от МОН анкета в училищита.

 

"Почти всичките ни проекти са свързани с българските училища. Анкетата ни се провежда още от 2012 година, но това не е началото на нашата работа с българските училища. През 2008 година със съдействето на Министерството на образованието поканихме директори на училища от цялата страна", каза Живка Маринова.

 

Маринова коментира темата за стериотипите, свързани с пола, като каза, че те започват още от раждането на децата - момченцата се обличат в синьо, момиченцата - в розово, а колкото повече порастват децата, толкото повече се задълбочават. Тя каза, че не винаги това е добре. Тя даде примери за положителни и отрицателни стериотипи. Жените са лоши шофьори, например, било пример за отрицателен стереотип.

 

"Няма джендър идеология, а теория. Думата джендър означава пол", заяви Живка Маринова в противовес на всички досега тълкувания и преводи, че джендър е "социален пол",различен от биолгочиния.

 

Заповед за забраната на анкетата ни не съм видяла, нито някой директор на училище я е видял, каза тя. По думите ѝ анкетата е минала през петима министри - от Анелия Клисарова от БСП до днес.

„Аз не мога да отговарям за това, че министрите не са прочели какво пише в анкетата. В нея няма абсолютно нищо от това, което се твърди – нито дрешки, нито суичърчета, нито тоалетни”, каза Маринова.

 

Маринова подчерта, че целта на фондацията е да работи за равнопоставеност на половете. „Финансираме се с европейски проекти.  Почти всичките ни проекти са свързани с българските училища. Това нито е първият, нито ще е последният проект, по който работим. Конкретно тази анкета се провежда още от 2012 г.”, допълни тя. 

 

 


ПРАВИЛНО ГО ПРОЧЕТОХМЕ

„Финансираме се с европейски проекти.  Почти всичките ни проекти са свързани с българските училища. Това нито е първият, нито ще е последният проект, по който работим. Конкретно тази анкета се провежда още от 2012 г.”, допълни тя. 

 ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ОЩЕ ДА БЪРКАТ В ДУШИТЕ НА ДЕЦАТА НИ
НАГЛО ПО НАГЛО НАЙ НАГЛО ДЖЕНДЪР

НАРОДЕ???????

image




Гласувай:
1



1. born - "Финансираме се от европейски проекти"
02.02.2018 19:39
И по-точно кои са тези проекти ?
Кой ги определя, по колко мъни отпускат ?
Как става регистрацията на подобна фондация ?
И как става далаверата да се докопаш до хранилката ?
Щото и аз искам да се пофинансирам от такива проекти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4093660
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930