Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2018 18:32 - Скандал! Ето кой разпореди джендър анкетата в училище - зам.-министър Деница Сачева!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 818 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 29.01.2018 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Заместничката на Красимир Вълчев отговаря за евроинтеграцията в МОН image

 

Препитването се провеждало от Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" съвместно с просветното ведомство

 

 

Джендър анкетата в училище, в която питат децата суитчър или рокличка предпочитат, е спусната по разпореждане на заместник-министърката на образованието Деница Сачева.

 

Това научи Канал 3 от свои източници в МОН.

 

Сачева отговаря за евроинтеграцията и европроектите в сферата на образованието.

Тя беше и зам.-министър в социалното министерство в кабинета Борисов 2 преди да стъпи в просветното министерство.

Работила е дълги години в НПО-сектора и като пиар, но предимно по темите на здравеопазването, тъй като е завършила здравен мениджмънт.

 

Кариерата й започва като началник на кабинета на здравния министър на Иван Костов в кабине на СДС - Илко Семерджиев. После го следва в Здравната каса като директор на дирекция, когато Семерджиев я оглави. Стана и негов съветник в МЗ, когато Семерджиев беше служебен министър на здравеопазването в кабинета на Огнян Герджиков.

 

А преди това Сачева се пробва в политиката - като кандидат-депутат от ДСБ и водач на листа на парламентарните избори през 2013 г. Година по-късно се пробва да стане депутат от коалицията "Десните", която направи Илко Семерджиев през 2014 г. Сачева се води и представител на Демократическия институт на САЩ у нас.

 

Канал 3 потърси зам.-министърката на образованието за коментар, но до момента обратна връзка не е осъществена. Деница Савчева не отговори и на настоятелните позвънявания на Епицентър.бг.

 

Джендър анкетата се провежда от Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" съвместно с образователното министерство.

Покрай шума около Истанбулската конвенция и нееднозначното й приемане в обществото за допитването сред децата сигнализираха възмутени родители от Стара Загора и София.

 

Указанието  за провеждането й бе спуснато от регионалните управление на образованието в областните центрове, които са на подчинение на МОН. След като се разчу, анкетата изчезна от сайтовете на РУО.

Във въпросника децата са питани къде ходят до тоалетната - в мъжката или в женската, а и дали предпочитат да носят суитчър или рокличка. Въпросите са свързани с половата равнопоставеност в училище.

 

В същото време миналия петък министърът на образованието Красимир Вълчев бе категоричен, че джендър образование в духа на конвенцията няма да се въвежда в българското училище. Той бе сред министрите, които не одобриха конвенцията на заседанието на кабинета преди документът да влезе за разглеждане и гласуване в парламента.

 

Очаквайте подробности


тая пере парцала! важно е кой и нарежда!

На 26 години Деница Сачева става началник на кабинет на министър, още преди това шета из канцелариите на правителството. Безпартийно каца от партия на партия. Човек е на Демократическия институт на САЩ и ръководи българската просвета...В официалната биография четем, че е родена през 1973 г. в Добрич. Провинциалната девойка бързо се оправя в София при правителството на СДС е началник на кабинета на здравния министър Илко Семерджиев.За подобни вундеркинди кабинетите из министерствата са тесни. Те биват пласирани в държавни бордове, за да могат маститите хора зад тях лесно да прокарват идеите си. Тъй и момичето Деница влиза в съвета на директорите на МБАЛ Хасково. Не като каква да е, а като председател. Трупа стаж и като ръководител на Балнеологичен център Камена Велинград. Публична тайна е, че целият си възход младата жена дължи на един по възрастен мъж Илко Семерджиев. Той е маститият.По едно време Сачева дори се произнася медийно по енергийни въпроси. Никой не забелязва, че представа няма от тях.Във визитката си Сачева има и още една любопитна подробност
imageотговор
Борисов             

Мазноухилен дженфър! Всички имат едно и също поведение, с цената на всичко, със зъби и нокти да прокарват джендър идеологията и административните и законови протекции за ДЖЕНДЪРИТЕ, но когато бъдат осветени и лъснат почват да пищят "Не сам аз, има грешка..." Мерзавци, знаят много добре, че служат на Дявола и затова ги е страх от народния гняв.

 
 
 
 
Деница Сачева пред Епицентър: Анкетата за стериотипите на пола се попълва от учители, а не от децата

Насърчава се равнопоставеното развитие на момичетата в областта на науките и технологиите, пише зам.министърът на образованието

 

Целта на конкурса е да се представят добрите практики на училищата за превенция на тормоза и насилието между децата, за изграждане и поддържане на спокойна и безопасна училищна среда, за създаване на пълноценно и продуктивно сътрудничество между ученици,

 

 

След публикацията в Епицентър.бг за разпространяваната джендър-анкета в училищата и в отговор на настоятелните ни позвънявания за коментар, в редакцията се обади зам.министърът на образованието Деница Сачева.

 

Публикуваме текста ѝ без редакторска намеса

"Във връзка с разпространявана информация за анкета сред ученици за това в коя тоалетна ходят и дали носят сиучъри за втори път през последните дни трябва да заявя, че такова нещо няма. 

Дезинформацията, която се разпространява стъпва на факта, че от учебната 2013/2014 година по методология, разработена от Националната мрежа за децата и фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ се провежда конкурс „Училище без насилие и стереотипи, основани на пола“. 

Министерството на образованието и науката (МОН) единствено съдейства за информирането на училищата за възможността да се включат в него, но участието е доброволно и по решение на директорите. 
За сведение, на разпространяващите информация, че конкурсът се провежда по мое нареждане, подчертавам, че аз работя в МОН от м. май 2017 г. 

Конкурсът се отнася до равнопоставеността между жените и мъжете и цели да се развиват училищни политики за противодействие на насилието и тормоза чрез изграждане на толерантна и подкрепяща среда. 
Анкетите се попълват от директори или учителски колективи, а не от деца. 
В тях не се съдържат подвеждащи въпроси и такива, чиито отговори да се тълкуват двусмислено. Темите, залегнали в анкетите, не са част от учебния материал и не се преподават в учебните часове. 

Целта на конкурса е да се представят добрите практики на училищата за превенция на тормоза и насилието между децата, за изграждане и поддържане на спокойна и безопасна училищна среда, за създаване на пълноценно и продуктивно сътрудничество между ученици, учители и родители.

 

Добри примери в това отношение са насърчаването на равнопоставеното развитие на момичетата в областта на науките и технологиите, равнопоставеното участие на момичета и момчета в ученическите съвети, равнопоставения избор на професия от страна на момичетата и момчетата и т.н. 
Равнопоставеността между момичетата и момчета не се отнася до феминизъм, мачизъм или хомосексуалност. Тя се отнася единствено и само до това да се гледа на другия като на човек на първо място".

--- 

 Б.Р. Г-жа Деница Сачева отхвърля от себе си отговорността за провеждането на този конкурс, тъй като тя работела в МОН от май 2017 година. Епицентър.бг обаче разполага с копие от писмо на МОН до директорите на училищата в Стара Загова, в което се казва, че във връзка с писмо 9105-11/ 10.01.2018 от г-жа Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката и регистрирано с вх. № РД 14-23 /10.01. 2018 г.в РУО Стара Загора за провеждането на Национален конкурс "Училище без насилие и стериотипи, определяни от пола".

 

Виж фасимилето на документа на МОН

 

Какви точно са въпросите, касаещи "стериотипи, определяни от пола" и с какво тази анкета в последните пет години е допринесла да намаляване на ужасяващата агресия в училище, ще продължим да търсим.

След като това е Национален конкурс, би трябвало да знаем кои са победителите. Кой финансира провеждането на анкетата? По какви критерии МОН е избрало именно фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ да провежда конкурса „Училище без насилие и стереотипи, основани на пола“. 

Ако тази анкета е ефектива в борбата с насилието, то защо агресията в училище взима застрашителни размери?

 

Очаквайте подробности

Спокойната и безопасна училищна среда няма нищо общо с джендър идеологията. Г жа Сачева лъже като дърта циганка. Тия девойчета от провинцията, които са си пробили път в държавната администрация чрез подкоремието си са ми абсолютно ясни. Те са нагли.

Васил Здравков



Гласувай:
3



1. reader - Васил Здравков
29.01.2018 18:34
Джендър извратеняците вече са нахлули през задния вход в образованието с подкрепата на МОН. Сега напират и да са законово защитени чрез печалната конвенция. Вчера Драго Драганов ги заплаши с бой и аз се присъединявам към него. Дъщеря ми снощи ми каза, че не са се появявали в Испанската гимназия, но ако се появят, ще има бой. А зам. министъра трябва да бъде намазана с катран, оваляна в пера и разкарвана по улиците за всеобщо оплюване.
цитирай
2. reader - Йордан Бояджиев
29.01.2018 18:42
mazna префинена ДЖЕНДЪРКА!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087641
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930