Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2018 22:05 - Андрей Слабаков: Нормалните сме повече
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1271 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2018 22:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Екипът на Lentata.com потърси мнението на режисьора Андрей Слабаков относно казуса с Истанбулската конвенция. Според него в този си вид конвенцията е доста неясна и той не разбира защо е нужно да се пишат „нови“ закони срещу насилието, които вече съществуват в съответните държави и просто трябва да се прилагат. 

 Лентата 

 Екипът на Lentata.com потърси мнението на режисьора Андрей Слабаков относно казуса с Истанбулската конвенция. Според него в този си тя е доста неясна и той не разбира защо се пишат „нови“ закони срещу насилието, щом такива вече съществуват в съответните държави.
Слабаков определи конвенцията като „античовешка“ и целяща да обърка децата от невръстна възраст.
„Вече няма момченца и момиченца. И това ще им го обясняват от най-ранна детска възраст. А пък за сметка на това не им даваме да гласуват, защото чакаме да узреят. Според мен те трябва да узреят и за това дали да бъдат момченца или момиченца, тъй като друг пол освен тези двата не съществува на земята,“ заяви Слабаков.
Според него социален пол няма и понятието за такъв е абсурдно. Освен това Слабаков е озадачен защо в конвенцията липсват термините майчинство и бременност. Той направи препратка към книга на феминистката Джудит Бътлър, в която се говори за унищожението на хетеросексуалните. „Това дори Хитлер и Сталин не са си го разрешавали. А ние като изключително цивилизован свят с целия си малък овчи мозък толерираме всички тези представители,“ коментира той. 

В книгите на Бътлър се пропагандира идеологията, в която семейството няма смисъл и трябва да бъде унищожено. За сравнение Слабаков посочва всеобщата декларация на ООН за правата на човека, според която семейството е основна поддържаща част на цивилизацията и обществото.
Той категорично се обяви против насилието и посочи, че всъщност много повече мъже стават жертви на насилие под всякаква форма, отколкото жените. Той подчерта, че процентно това е вярно за насилие като общо понятие, не само домашното.
Според него Истанбулската конвенция е насочена към мигрантите в Европа, тъй като в нея се заклеймява практиката на обрязване при момичета, която съществува в определени африкански племена и няма нищо общо с Европа.
„Защо внезапно се интересуваме само от обрязването на момичетата, а не на момчета? Нали има равноправие. Конвенцията е писана от хора, които не са доброжелателно настроени към европейската цивилизация,“ допълва той.
Държави като Русия, САЩ и Великобритания не ратифицираха Истанбулската конвенция, а други като Франция, Германия и Швейцария направиха много промени преди да я приемат.
Режисьорът обърна внимание и на органа за мониторинг GREVIO, който има толкова много правомощия, че на практика стои над конституцията на държавата.
„Нямаш право да търсиш правата си по никакъв начин даже след като е изтекъл мандатът на GREVIO. Нещо средно между тричленка на политкомисари по времето на Сталин и Гестапо,“ каза той.
Според него конвенцията позволява да се рушат семейства много лесно без никакви свидетели на посоченото за насилие. „Не е нужно жената да се оплаква, достатъчно е някакъв „доброжелател” да пусне донос и си пътник, цялото семейство отива на кино,“ допълва Слабаков.
Той определя тези които настояват за ратифицирането на конвенцията в този й вид като една малка част от хора, които искат да унищожат всичките останали 95-96 процента хетеросексуални. „Смятам, че нормалните хора са повече от извратените. Това са болни хора, които имат нужда от лечение. Кой е чел Истанбулската конвенция? Даже и политиците не са. Проблемът не е кой я е чел, а кой какво е разбрал,“ завърши Слабаков.
 

Андрей Слабаков: Истанбулската конвенция е писана от безработни лесбийки

 

 Истанбулската конвенция е писана от безработни лесбийки. В нея няма нито една дума за бременност и майчинство. Това заяви в предаването „Събуди се” актьорът Андрей Слабаков.

В Конвенцията пише за обрязване на момичетата, но не и за обрязване на момчетата. Къде е равнопоставеността? Тази Конвенция е писана за бежанците,  за това има думата обрязване. Къде в Европа се обрязват?

Не може на малко дете да му обясняваш, че има социални полове, а да му позволиш да гласува на 18, критикува Слабаков.

Европейските  страни, приели Конвенцията, са го направили заради натиска на лобитата, смята актьорът
image

 
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073416
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031