Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2018 12:52 - Нинова: БСП иска референдум по Истанбулската конвенция. Нека народът да изрази волята си!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 302 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Левицата ще продължи да внася законопроекти против насилието срещу жени
 

Президентската двойка изпълни институцията със съдържание, категорична е лидерът на БСП

 

 

БСП иска референдум по Истанбулската конвенция, заяви на брифинг в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че след създалата се ситуация, свързана с конвенцията, само суверенът може да изрази волята си.

 

Левицата ще внесе утре в деловодството на парламента искането за допитването, съобщи Нинова. Според нея Народното събрание трябва да реши кога да бъде референдумът.

 

След като конвенцията бъде ратифицирана, народът няма да може да се произнесе, такъв е законът, посочи Нинова. И обясни, че затова левицата настоява преди обсъждането на Истанбулската конвенция да има референдум по нея.

 

Корнелия Нинова заяви, че БСП продължава да внася законопроекти, свързани с борбата срещу насилието над жени.

 

Корнелия Нинова обясни защо БСП е против ратификацията с декларация. Полша е постъпила така, но след това придружаващата декларация не е била отчетена. Нинова отново подчерта, че левицата не одобрява текстовете в Истанбулската конвенция, въвеждащи т.нар. социален пол.

 

Корнелия Нинова коментира и първата година на Румен Радев и Илияна Йотова на "Дондуков" 2.

Президентската двойка изпълни със съдържание институцията и абсолютно последователно изпълнява предизборните си обещания, каза тя пред медиите. И продължи: „Респектиращ беше отчетът на президента и вицепрезидента. Придадоха за тази една година ново съдържание на президентската институция. Запълниха я със съдържание: впечатляваща международна дейност, в който президентът Радев отстояваше националния интерес на България, силни, последователни и твърди позиции, съсредоточени по вътрешнополитически въпроси, съсредоточени върху теми като национална сигурност, борба с корупцията, социални въпроси.“
На въпрос какво не е успял да направи държавният глава, лидерът на БСП посочи, че той сам е направил своя отчет. „Не успя да ни убеди, включително и нас за достигане на 2% от БВП за превъоръжаване. Знаете, че нашата партия има друга позиция по този въпрос. Аз съм я заявявала пред него на КСНС. Самият той каза, че не е успял да убеди управляващите по отношение на мерките за борба с корупция. Остана на различна позиция с управляващото мнозинство с антикорупционния орган“, отговори лидерът на БСП.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074814
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031