Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2017 04:43 - Кабинетът „Борисов 3“ си отива през есента! Вижте защо:
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1079 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 05.04.2017 04:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 imageДълго афишираният и бистрен из медиите и потайните  партийни централи кабинет „Борисов 3“ ще издържи половин година и ще изтече по канализацията на историята.

Този път политическата класа зачена много бързо и логично ще абортира, защото правителството ще е мъртвозаченато и съответно мъртвородено. И няма клинична пътека, която да го реанимира.

Театралната оставка на Борисов след президентските избори имаше за цел да го бетонира във властта за още четири години. Но сметката бе направена без кръчмаря – в случая народа. И без патериците, които не влязоха в парламента.

imageКолкото и странно да звучи, не червеният електорат ще бутне новия-стар Бащица, а недоволството още сега зрее в синия. В автентичната българска десница, която бе избутана в ъгъла и Кралят-Слънце обяви: Дясното, това съм аз! Е да, ама не си. Ти си прясно пребоядисаното безцветно и безидейно ляво, човекът-фокусник, който извървя набързо пътя от бодигард на Тодор Живков, после през силовите структури ИПОН и СИК, които мачкаха и се самоизживяваха като държава в държавата и бяха откровени мафиоти, отърка се отново във властта, като бодигард на  царя, а самият той те назначи за главен секретар на МВР.

Да си смениш идеите веднъж е нормално, да ги смениш втори път е странно, но да се въртиш като ветропоказател и да скачаш отляво през центъра в дясно е израз на политическа шизофрения или обикновен тарикатлък.

Така че смачканото дясно е първата буря, която ще разклати кабинета. Беше планирано реформаторите да влязат в парламента и пак да подпират Краля, но това не се случи и Кралят осакатя откъм партньори.

Втората ще е Марешки, на когото се възлагаше ролята на стабилна патерица, а той така огелпи кампанията си и отблъсна народната любов, че едва влезе в парламента с мижава бройка депутати, лели, стринки, чичовци, които и за пръчка не стават, камо ли за патерица.

imageТретата и най-опасна са патриотите. Всички помним как Валери Симеонов се удари в гърдите след президентските избори и заяви, че никога няма да направят правителство с ГЕРБ, че идеите им се различават, а на моменти са диаметрално противоположни и нямат допирни точки в програмите си. Това и сега продължава да е така, само че внезапно жаждата за власт измести идеите и програмите. И сега ще правят правителство.

Колко време може да издържи изкуствен съюз на две партии, от които:

Едната е за увеличаване на доходите, а другата само за увеличаване на цените?

Едната е против присъствието на бежанци в страната, а другата им строи лагери?

Едната е против двойното гражданство и гласовете от Турция, а другата разчита на тях?

Част от едната коалиция клони към Русия, а другата се събужда всяка сутрин и проверява какви са заповедите на ЕС, а после целува европейското знаме?

Едната е за развитието на българския бизнес, а другата продължава да подарява България на парче?

Едната е против намесата на Турция във вътрешните ни работи, а другата целува ръката на Ердоган и даже му ходатайства да паднат визите и да тръгне към членство в ЕС?

И електоратът на двете нарича този на другата малоумници?

Орел и рак, без щуката правят правителство.

Всеки компромис на едните или другите ще води до отлив на гласове, разочарование и искрен гняв.

Влизайки в правителството и двете партии губят подкрепата на избирателите си, а патриотите  тръгват смело по пътя на Реформаторите. В следващия парламент няма да ги има.

А като дойдат сметките за първия есенен месец, народът ще излезе на улицата, защото друг шанс за оцеляване не му остава.

Пък шансът на Борисов да управлява още четири години е горе-долу колкото вероятността летяща чиния да кацне на покрива на парламента. Това показват елементарните сметки.

Народно недоволство, нова оставка и нови избори.

България ще тъпче на едно място, докато Борисов не се махне.

Въпросът е докога Бай Х*й ще ни държи в агония и ще ни даде ли да поемем бъдещето си в собствените си ръце, или ще се наложи насила да го натикаме под магнолията?

Защото светлината в тунела е все по-далеч, а накрая се оказва, че и тунел няма!

 

Skandalno.net

 

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

Казаното за тиквата е вярно. Но, България загива, защото няма как да се възроди икономиката, а и голяма част от електората е обвързан с мизерни бюджетни заплатки, и със зъби и нокти искат да запазят работното си място. Катастрофата за страната ни е пълна. Младежта бяга масово в страните с развити икономики, там където мафията не е окупирала властта, където корупцията не е влязла в кръвоносната система на държавите. Там, където младите могат да работят, да дишат свободно и да живеят щастливо!

 
  •  

    Pe60Отговор

    05.04.2017 в 3:21

    Но, България загива, защото няма как да се възроди икономиката
    много бъркате… икономиката на държавата може да се изстреля над европеиската и американската ако се спре с кражбите и далаверите… и има едно истинско управление което се грижи за народа и държавата…

  • България би дузпата на Борисов 

    и ГЕРБ. На последните парламентарни избори партията-прислужник на Запада загуби 700 хиляди гласа на свои симпатизанти, които са гласували за нея през годините. Но въпреки този чутовен ШУТ гербаджиите искат отново да се върнат във властта. И да възродят най-страшният кошмар на България.

    Същото се случи и с така наречените „патриоти“, които всъщност се оказаха лъжепатриоти. Защото не може да гласуваш за Обединените уж патриоти, а да получиш отново Борисов за премиер. Следователно патриотарите СТЪПКАХА БЕЗМИЛОСТНО народната воля. А тя беше ксатегорична: НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ на власт!

    Да не говорим, че лъжепатриотите най-нахално заявяват, че не зависели от най-страшния враг на българския народ, така наречената Европейска народна партия /ЕНП/. Тази партийна котерия не е нито „европейска“, нито „народна“, защото представлява интересите на западните Мега корпорации, които искат да заличат държавите и народите. И на тяхно място да оставят само роби, които нямат нито род, нито родина.

    Именно тази „европейска“ партия разреши на пишман патриотите да влязат в правителството на Борисов. И то по простата причина, че когато Борисов в Малта кандардисвал Брюкселските си господари да допуснат Обединените патриоти във властта, той ги „рекламирал“ като формация, която не е кой знае колко патриотична, и която послушно ще изпълнява волята на господарите от Запада.

    Всъщност Борисов е „убедил“ напълно западните си началници да разрешат влизането на патриотарите във властта с един друг аргумент. Че необявената цел на „привличането“ им във властта ще  е да посее съмнение и недоволство в редиците на симпатизантите на ОП. И на следващите избори, които чукат на вратата, патриотите да загубят напълно народното доверие. А Бащицата на цяла България с ехидна усмивка  да гледа как патриотите сами си правят харакири и се самоликвидират като  политическа формация.

    imageМежду другото Бодигард № 1 по същия начин се справи и с  Реформаторския блок. В бившето си правителство, Борисов инсталира за министри от Реформаторите или напълно некомпетентни хора като Ненчев, Лукарски и Христо Иванов.  Или крайни радикали като Москов, който искаше пръстови отпечатъци в болниците и неговият „колега“ Методи Андреев, който се бе посветил на „мисията“ да вкара всички комунисти в затвора. Така РБ се срина и изчезна от хоризонта.

     

    Ако продължим разсъжденията си ще видим, че правителство на ГЕРБ с патриотите е нелогично и лошо решение за България. По две причини.

    Първо, ако изключим Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които твърдят, че програмите на ГЕРБ и ОП не се различават много, и ако си дадем труда да прочетем предизборните програми на двете формации, ще установим любопитния факт, че те не само се различават. ПРОГРАМИТЕ на двете партии са КОРЕННО ПРОТИВОПОЛОЖНИ.

    ГЕРБ са дясна либерална партия, която служи на световния глобализъм, а той иска да ликвидира националните държави. И светът да се управлява от Мега корпорациите.

    При патриотите, обаче е точно обратното. Те искат държавата да си върне всички свои печеливши отрасли в икономиката. Искат държавата да печели и да разпределя справедливо парите, така че  страната да се избави от невероятната бедност и мизерия. И, естествено, държавата да стане по-силна от олигарсите.

    Има и още едно много важно различие в програмите на партията-майка и патриотите. Това е отношението към Турция. Симпатизантите на обединените уж патриоти искат да спрат превръщането на България в турски вилает. Докато Борисов нарича Ердоган свой пръв приятел. И непрекъснато сключва с него вредни и опасни за България съглашения. Резултат от поредното Борисово коленичене пред Ердоган е регистрирането в българския съд на откровено антибългарската партия ДОСТ, за която агитираха в България, чрез видеоклипове турският посланик Гьокче и самият президент на Турция Реджеп Ердоган.

    Ако при тези коренни различия, все пак се състави коалиция между ГЕРБ и патриотите, то това ще бъде последното нещо, което обединението на патриотите ще направи в политическия живот на България. Защото българите и без това им дадоха малко проценти на отминалите парламентарни избори, за да им подскажат, че ОП трябва да докаже своите предизборни лозунги на практика. А такава абсолютно безпринципна коалиция с Пожарникаря, ще ги изхвърли завинаги от българската политика.

    Но да продължим анализа на днешните събития. Евентуално правителство ГЕРБ – ОП ще има само 122 депутати. Което означава, че за всичките си политики новият кабинет ще разчита на подкрепа от другите партии в парламента. Само че от централата на „Позитано“ 20 заявиха КАТЕГОРИЧНО, че няма да управляват заедно с ГЕРБ, поради несъвместимост на програмите и вижданията за бъдещето на България. Значи социалистите ще бъдат опозиция и няма да подкрепят действията на едно бъдещо правителство на ГЕРБ и ОП.

    Тогава кой ще подкрепя тандема Борисов, Симеонов, Каракачанов? Има два варианта. Първият е Марешки. Фактите, обаче говорят, че нито ГЕРБ, нито патриотите ще разчитат на варненския бизнесмен. Той има много малка подкрепа. Регистрацията на партията му е свързана с далавери. И самият той, още преди да е влязъл в парламента постави много и абсурдни искания. Част от претенциите му беше дори нахалното искане да е министър-председател, понеже било под нивото му да е министър.

    imageТоест ако иска подкрепа за  правителството, футболистът от Банкя трябва задължително да разчита само на ДПС. Значи, колкото и да не му се иска да признае, колкото и да се върти като пандейски дервиш, Борисов отново трябва да се върне при необявените си, но изпитани и дългогодишни „съратници“ от ДПС.

    ДПС няма да иска министерски нито зам. министерски кресла. Следователно Борисов, Валерката и Красьо ще могат спокойно да си подаряват един на друг  министерски постове.

     

    Но от горчив опит знаем, че турската партия иска друго. Иска все по-голямо капсулиране на районите, населени с етнически турци. Иска турски език в България, иска още джамии, иска превръщането на циганите и помаците в турци. На практика иска да превърне няколко български региона в ТУРСКИ РЕГИОНИ.

    Ама нали уж патриотите се бореха точно срещу ислямизирането на България? Бореха се, докато не се докопаха до министерските кресла!

    Пък и всички отдавна виждаме, че когато ДПС е в управлението на страната, нищо добро за хората не се случва. И как да се случи, когато тази партия настоява да изпълняваме всички безумни заповеди на ЕС и НАТО. И държавата, заедно с хората да затъват във все по-страшна мизерия и безизходица.

     

    А превръщането на родината ни в турски вилает от обединените усилия на ДПС и ГЕРБ ще дойде  само като „бонус“ за задокеанските и брюкселските им господари.

    Така постепенно Борисов продължава да тласка България към ново турско робство.

    Ще търпим ли това, братя?! Или ще поискаме още по-силно и категорично: БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕС И НАТО! И ГЕРБ ВЪН ОТ ВЛАСТТА! За да спре най-после четвърт вековния кошмар!

    Автор Иво Македонски Skandalno.net

     

  •  



Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Ако на есен има избори,
05.04.2017 06:54
Бойко пак ще ви го тури. За пореден път. Ще ви скъса отново червените дирници. Той и бездруго ви ги разпра, ама пак ще ви клеца изотзад.
цитирай
2. ivo1 - И какво е "турил" Бойко ...
07.04.2017 00:45
И какво е "турил" Бойко при избирателна активност под 50 процента?!? Та той е не легитимен!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4072870
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031