Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03 09:13 - Източник: КНСБ/pod-lupa.bg - 5 млн. българи мизерстват под прага на бедността! Проклет да си Борисов!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.03 09:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нови шокиращи данни дозакопаха ГЕРБ и тяхното „мъдро и далновидно управление“.

КНСБ направи проучване, според което на 4-членно семейство са нужни 2 250 лева, за да си позволи да води нормален живот, при това без излишни разходи, а само най-необходимите. Това прави по 562 лв. на човек. Проучването е съпоставено с цените на храните, стоките и услугите в България в момента.
И внезапно се оказа, че над 5 милиона българи живеят под този праг и то доста под него. Милион и половина, или 40 % от всички пенсионерите пък са много под ръба на бедността и буквално на прага на умирачката, защото им се налага да вегитират с доход под 200 лв. на месец.  


image

Над 70%  от трудещите се от сутрин до здрач българи пък получават минималната или под средната заплата за страната.

Само 10% от целокупното българско население взима високи заплати. Това са хората от управленския персонал, някои от служителите в министерствата, в общините и неправителствените организации на чуждестранна издръжка, и някои компютърни специалисти, които работят за чужди компании. Хубави пари се получават още в митниците, на летищата и на някои ключови постове в енергетиката. Добре осребряват занаята си също и лекарите-специалисти. Както и мафиотите! Но последните, кой знае защо, не са отчетени в проучването.

Всичко останало е под ножа!

image

Ако някой запита защо са му на едно семейство 2 250 лева не месец, веднага ще направим бърза сметка. Разходите за отопление са над 200 лева. За телевизия, интернет и мобилни телефони също общо около 200. Все пак живеем в 21 век и без това не може. Топлата и студената вода струват майка си и баща си. Горивата -също. За да отидат и се върнат от работа с градския транспорт, родителите трябва да дадат над 100 лева, а ако до работните им место се стига само с кола – много повече. Децата също ходят с транспорт на училище, а за там им трябват и джобни пари. В съвременното българско училище непрекъснато се събират средства за помагала, за културни мероприятия, за екскурзии и какво ли още не. В голямото междучасие пък всяко хлапе си купува закуска, която не пада под два лева.

Ако едното дете е бебе, просто не можем да му изчислим разходите, защото едно сокче струва 2 лева, един памперс – също два, едно пюре – два и нещо, а лекарствата бият всякакви рекорди.

И, забележете, дотук не сме пресметнали храната, която е необходима на четиричленното семейство за цял месец!

Любопитно е защо КНСБ изнася тези данни чак сега!

Дали защото докато Борисов беше на власт, синдикатите не смееха да се обадят и да обявят, че народът е бос, гол и гладен, а олигархията и политиците – прекалено облечени и обути, пък Цецка Цачева си поръчва обяд за 1 800 лева, само за да опита ястията.

Цели 7 години Бащицата даваше ценни съвети как да се храним с картофи и филии с мас, а висшистите да пасели овце, щом толкова много искат да пият мляко. И никой не посмя да му се опъне. Плахите опити за протест в социалните мрежи бяха прилежно забърсвани от платени админи или оплювани от пълчища наети специално за целта герберски тролове. А в публичното пространство се даваше думата само на онези платени идиоти, които го хвалят.

image

При всеки опит синдикатите да поискат по-високи заплати, а депутатите по-високи пенсии, Бай Хуй изскачаше с аргумента, че народът си живее добре, че 1 000 блока са му санирани, построени са му магистрали и какво повече иска? От Съюза на работодателите услужливо му пригласяха и обясняваха как държавата ще стигне до фалит, ако работниците поискат 430 лева минимална заплата.

В резултат на безпрецедентната наглост на ГЕРБ тази зима хора започнаха да умират от глад и от студ. Но до една зависимите от държавно финансиране медии бързаха да обвинят близките им, че не се грижели за тях.

Увеличи се броят на клошарите. На бедните им падна пердето, плюха си на достойнството и открито се навряха в казаните да търсят някоя обелка от картоф, или парче мухлясал хляб. Старци замръзваха в леглата си и повече не се събуждаха. Болни бяха позорно гонени от болниците, понеже не са осигурени. А не са осигурени, защото са безработни. А са безработни, защото… Всички знаем защо! Нещастници започнаха масово да мрат, докато чакат линейка или докато се доберат до някой доктор. Деца напуснаха училище, защото родителите им нямат пари да им купят учебници и дрехи.

По улиците плъпнаха армии от просяци и малолетни престъпници.

Такива са видимите резултати от управлението на Борисов! Докато „ГЕРБ градеше България и имаше Волята да продължи!“. Истината е, че ГЕРБ доведоха 5 милиона души до ръба на отчаянието и мизерията! И сега искат от унизените, гладните и болните пак да гласуват за тях. Що пък тия 5 милиона излишни да не направят едно групово ритуално самоубийство, или като пуснат бюлетината, направо да се запътят към гробищата, за да не пречат на Бащицата мъдро да управлява останалите изхърбавели от глад и скудоумие овце.

А иначе се тупаме в гърдите, че сме в ЕС! Само че сме нещо като Сомалия, кацнала случайно върху картата на Европа.

И европейските чиновници се правят на слепи и глухи, че една страна-членка умира от глад, студ и недоимък. Крепят Борисов, защото им е удобен. Нищо, че е некадърен и крадлив плужек! Той е единственият послушен диктатор, който е готов да убие народа си. Проклет да е!

 

Източник: КНСБ/pod-lupa.bg

Автор Иво Македонски, Skandalno.net

 БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ГЕРБ: 86 % ОТ БЪЛГАРИТЕ МРАЗЯТ БОЙКО БОРИСОВ!

http://varg1.blog.bg/novini/2017/03/11/bylgariia-sreshtu-gerb-86-ot-bylgarite-mraziat-boiko-borisov.1514760

image

Кабинетът „Борисов 1“ беше свален от спонтанни масови протести на българските граждани през февруари 2013 г. Това беше народна революция,  и акоБорисов-2 не се оттегли от властта, със сигурност ще дочака нов Ден на Гнева, който ще е по-страшен и от Апокалипсиса!

Хронологията разкрива, че Борисов и ГЕРБ дойдоха на власт на вълната на народното недоволство от неадекватната политика на тройната коалиция – НДСВ, БСП и ДПС. И гражданите, и бизнеса  искаха възстановяване на промишлеността и селското стопанство, възстановяване на  икономическите, политически и културни връзки с Русия и излаз на огромния руски пазар.

Искаха ново начало!

Вместо това, българите дочакаха жесток клиентелистки грабеж на останалото все още народно богатство и нов, още по-голям разгром на българската икономика, който я хвърли в нокаут. Дочакаха и един омагьосан кръг от заплетени и още по-безсмислени думи и фрази, произнасяни с повод и без повод от Борисов, всяка от които отричаше предходната. За „фразите“ на  сивя кардинал Цветанов пък изобщо няма да споменаваме, защото само Цветанов разбира какви ги плещи Цветанов.

Още тогава стана ясно, че не сме избрали нужните  хора, които да спасят страната, но прословутата българска толерантност  ни нашепваше, че ако дуото Борисов – Цветанов не може да говори, понеже единият е бодигард, а другият физкултурник, то поне професиите им може да  са ги научили да действат.

И уви, те двамата действаха, но в ущърб на нашите национални интереси и против желанията на суверена на властта – българския народ.

Примери в това отношение – колкото искате:

Борисов, в началото на първия си мандат говореше колко жизнено необходими са ни Южен поток и АЕЦ „Белене“. Само след  няколко месеца, получил заповед от Вашингтонските господари, ръководителят на партията и държавата, се изтъпани на подготвяната за АЕЦ „Белене“  площадка, само че малко встрани от нея, където не се виждаха подготвителните строежи, а само кал… и започна гръмогласно да ни убеждава, че Белене е един гьол, в който са потънали много милиарди, а Южен поток ще е пари, хвърлени на вятъра, които  няма да се върнат никога. Нищо, че руската страна предложи да построи и двата огромни енергийни проекта изцяло за своя сметка, а ние да се издължаваме постепенно, когато започнем да печелим от евтините ток и газ.

Това поведение на премиера беше национално предателство, заради което Борисов още тогава трябваше да подаде оставка.

По простата причина, че вместо ние да бъдем енергиен разпределителен център за цяла Европа, да построим атомна електростанция и да печелим милиарди само от това, сега Турция ще бъде център, Турция и Румъния ще строят атомни централи, а ние ще купуваме скъп ток и газ от тях. Без да споменаваме, че националната ни сигурност щеше да бъде гарантирана, понеже  Русия щеше да бъде пряко заинтересована да запази своите инвестиции у нас.

image

Но да дадем на Турция да печели, а ние да губим, защото Борисов  е голям приятел на Ердоган, не беше достатъчно за българския владетел.

Трябваше да се затворят блоковете на основно ремонтираната АЕЦ „Козлодуй“, чиято безопасност, по оценки на специалисти, няма равна в цяла Европа и света. Цената на тока, естествено хвръкна нагоре!

Трябваше, като за капак, да се развъдят  някакви „възобновяеми енергийни източници“, които приличаха по-скоро на Дон Кихотовски вятърни мелници. Трябваше да цъфнат по българските земеделски земи разните фотоволтаици, в които по признанието на бившата приятелка на Борисов, Цветелина Бориславова, тя щяла да инвестира своя дял от СИ Банк.

И как няма да инвестира като за всички тези ВЕИ-та  бяха отделени огромни средства от държавния бюджет,  и тока, произвеждан от тях, е изкупуван от държавата задължително и на невероятно космически високи цени. Затова цената на ел. енергията за бита и бизнеса непрекъснато скачаше с невиждани за която и да е държава, темпове. В това време, обикновените българи мизерстват и се чудят как да платят поне тока, защото за другите данъци пари не остават. Но управляващите антибългари  живеещи в друг свят – на охолство и разврат, пращаха на бедните и разорени  хора,  нови Хищници:  Частни фирми, наречени съдии-изпълнители, които в тандем с мутренски групировки, побързаха да смъкнат и кожата от гърба им.

А редом с тях ВЕИ – котараците се облизваха доволно и щастливо.

Следващото Борисово антибългарско решение бе назначаването на Росен Плевнелиев за президент. Казвам „назначаване“, защото всички видяхме как на последните президентски избори депутати от ГЕРБ влизаха и излизаха от залата на ЦИК, където се обработваха резултатите, как мъкнеха чували с бюлетини и т.н.

И професор Людмил Георгиев, преподавател в Софийския университет по социална, етническа и политическа психология, от години обяснява, че ГЕРБ не е партия, а машина за фалшифициране на избори. Но няма кой да го чуе!

Да споменаваме ли за многобройните калинки, които премиерът назначаваше, без да имат никаква компетентност, но трябваше да притежават едно важно качество – безпрекословно послушание. Такива като Румяна Желева, която се провали в Европейската комисия, а Борисов я направи външен министър,  Дянков, малката пица,  докарал  икономиката до колапс…, та чак до днешните калинки Кунева, Митов , Бъчварова, Ненчев, Лукарски, нито един от които няма знания и опит да изпълнява възложената му правителствена функция.

Но калинките са по-малкото зло.

Огромният ущърб на България бе нанесен в началото на втория мандат на кабинета Борисов с изтеглянето на 30 милиарда заем.

image

Понеже страната няма икономика, или трябва да се разтури цялата бюджетна сфера – образование, здравеопазване, силови министерства, парламент и правителство, или да се вземат заеми. Които ще заробят още повече държавата. И ще ги плащаме всички.

Последва замяната на блестящия дипломат Ирина Бокова, чиято кандидатура правителството на ГЕРБ първо подкрепи, а после Борисов се отметна от нея, предлагайки неизбираемата Кристалина Георгиева, само защото така са му наредили от Вашингтон и Брюксел.

Оказваме се в ситуация, в която българските граждани от години искат оставката на втория кабинет Борисов.  Интернет форуми, сайтове и улични протести се задъхват от гнева на България, която иска Борисов и ГЕРБ вън от властта.  Дори търпението на западните властелини преля, и едно от най-авторитетните списания в света – американското „Форбс“ нарече Борисов „дълбоко посредствен и тъпоумен интригант, който трябва веднага да подаде оставка!

А социологическо проучване от края на миналата седмица посочи, че 86 % от българите не одобряват своя премиер! Същото казва и социалната мрежа, в която всяка новина, критикуваща еправлението на ГЕРБ и Борисов се споделя, харесва, коментира и подкрепя от стотици хиляди българи всеки ден. А публикациите в подкрепа на управлението не събират и 5 лайк-а. Дотук с демагогията и фалшифицирането на социологическите агенции как видите ли Борисов бил най-харесвания от българите политик! Оставка!

Само че оставките по нашите балкански ширини не се дават, а се вземат. От народа! И българите, също като гърците,  пак ще трябва да излязат на улицата, за да се изпълни искането на „Гласът народен, понеже е глас Божий“! Иначе ще ни залее мигрантската вълна, която Борисов е договорил да влезе и остане в България след президентските избори.

Автор Иво Македонски, Skandalno.net

 Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 2198147
Постинги: 1950
Коментари: 1946
Гласове: 1657
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930