Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2017 06:52 - Кой се би срещу нас в Руско-турската война?
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 3197 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Публикувано на 04.03.2017  в България image
ТОВА Е СИМВОЛЪТ НА 3 МАРТ –  САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ, СРЕЩУ КОЯТО ВСЯКА ГОДИНА НА НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК РОДНАТА ГРАНТАДЖИЙСКА ЕНИЧАРСКА ПАПЛАЧ ИЗЛИВА ТОНОВЕ ОТ ПОМИЯ.

Както всяка година, така и тази, на националния ни празник 3 март станахме свидетели на поредната антибългарска истерия, довела до оплюване и обругаване на свещения символ на българската свобода. По националните телевизии шестваха най-различни добре познати и втръснали до погнуса лица, които обясняваха как турско робство не е имало, следователно не е имало и освобождение, как руснаците са искали да ни поробят, как 3 март е руски, а не български празник и т. н. по информационните страници в интернет вакханалията беше още по-пълна. Един от флагманите на антибългаризма у нас, Ивайло Дичев, се появи на няколко места в мрежата с фундаментална бългорамразка статия, в която попадаме на следните опорни точки:

1. „На 3 март 1878 година не се е случило нищо, което да ни касае… две империи са сключили мирен договор, на който днес се радваме.“

2. „Ами нали всички помнят фразата от предсмъртното писмо на Левски, от която вече е снета комунистическата забрана: „Тоз, който ни освободи, той ще ни зароби“.

3 . „А ако говорим за начало на държавата ни, вън от съмнение е, че то настъпва с приемането на Търновската конституция, гласувана единодушно през сълзи и прегръдки на великата дата 16 април 1879 година.“

4. „Мечтаейки за Санстефанска България, ние си намираме повод да мразим сегашната си реална родина.“

Разбрахте ли сега? На 3 март не се е случило нищо, което да ни касае… Само за тази фраза лицето (ако въобще може да се нарече лице) Ивайло Дичев трябва да лежи в затвора. А какво да кажем за поредното тиражиране на фалшивата фраза, уж казана от Левски? Що се отнася до великата дата 16 април, тя е велика за своите съвременници, но за нашата история е просто една от многото подобни. Какво канцеларско мислене, боже господи – приемането на конституцията било истинското начало на българската държава?!? Коя държава по света мисли по подобен начин за своето създаване, знаете ли? Никоя. Е, става дума за държави, разбира се, не за територии с платени еничари и грантаджии. Последното обаче разбива всичко – да мечтаеш за националния идеал означава да мразиш България?!? Не, определено затворът е най-малкото, което трябва да му се случи на Дичев, както и на плеядата други дичевоподобни създания

Та така, вчера за пореден път се изляха потоци от помия срещу България и българската свобода. Никъде и никой обаче не каза и не спомена речта на главнокомандващия на имперската руска армия княз Николай Николаевич, който започва своето обръщение към войската така: “Офицери, унтерофицери и солдати на армията, на която аз съм водач. Ние ратуваме не за победа, а да защитаваме нашите християнски братя! Да защитаваме християнската вяра! Търпението ни се изчерпа! Ние имаме царската дума и тя е последна, войната е обявена! Напред, нашата кауза е свята! С нами богъ!“

Е как да се каже такова нещо по нашите медии? Та то въобще не е евроатлантическо? И много други неща обаче не се казват по нашите медии. Срещу кого се бият например руснаците? Срещу турците? Да, но не само. Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях обстойно разказва военният кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война“ описва случаите, при които в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Но западноевропейците далеч не са само редови войници. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Самата английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанинът Станислас Сенклер.

Хайде сега да ви запитам – ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Сега виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? На практика нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Както се казва, крадеца вика дръжте крадеца.

Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Само и единствено от нас зависи дали ще успеем да се освободим повторно.

Автор: Костадин Костадинов, ПП “Възраждане”
Източник: 
Костадин Костадинов

 



Гласувай:
14



1. apostapostoloff - Работата е там, че Дичев е
05.03.2017 17:25
напълно прав. А Костадинов, който твърди, че на 3 март е основана българската държава, е кръгъл идиот.
цитирай
2. tres1 - Уважаеми кръгли, овални, квадратни, триъгълни и др. идиоти 3 март е нац.празник ако не го празнувате спрете да го плювате !
05.03.2017 20:08
ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА : "Мехмед Али паша - командир на войските, съсредоточени в Шуменската крепост е роден като Карл Дитрих; Хобарт паша - командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) е англичанин, такъв е и Бекир паша (полковник Кемпбел Куксън). Освен Карл Дитрих на турска служба са били: - военният инженер генерал Шрекер (Рошид паша) – белгиец, - инструкторът Александърър (Искендер паша) – грък, - началникът на инженерните войски Блум (Мехмед паша) – французин, - главният квартирмайстер Белински (Нихид паша) – поляк, - началникът на интенданството Шатинер (Рашид бей)–французин, - генерал Грюнвалд - норвежец, началник на артилерията при главното командване. Освен тях: Леман паша – австроунгарец, Талат бей – евреин, Емануел Красоа и Жозеф Лафаит – французи, Ибрахим паша – грък. Сюлейман паша е френския евреин Соломон - и др. прадеди на днешните ни евроатлантически партньори!!!"
цитирай
3. ivo1 - Възмутен до погнуса съм от такива ...
10.03.2017 10:56
Възмутен до погнуса съм от такива соросоидни безродници като дичев и сие!!! Такива трябва да бъдат изгонени от България или да гният в затвора! Да не пиша нещо по-твърдо, да бъдат линчувани!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073175
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031