Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2016 01:28 - Акад. Борислав Йотов: ЦРУ нe разреши Бойко да стане президент
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1853 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Акад. Борислав Йотов, бивш градски прокурор:

ЦРУ нe разреши Бойко да стане президент
(първа част)

В България има 60 000 души за затвора, знам кои са бащите и майките на ГЕРБ и БСП

Акад. проф. д-р Борислав Йотов е роден през 1944 г. в София. Има близо 40-годишен стаж като прокурор. Участвал е в едни от най-големите и с обществена значимост наказателни процеси у нас. Автор на 204 книги и на над 200 публикации. Има докторат на тема “Международно сътрудничество в борбата с тероризма”. Член на редица международни организации, носител на престижни отличия. Семеен, с 2 деца и внук.

Кое е мегаделото на живота ви, с което се гордеете?

Аз съм участвал в най-тежките наказателни процеси у нас, преди всичко в т.нар. стопански престъпления, подкупи, безстопанственост, в т.нар. шофьорски престъпления. Не мога да се примиря с това, че за сгазено дете на пешеходна пътека дават условна присъда или пробация. Някога имаше наказателна политика: има ли смъртен случай – в затвора. Избягал ли си, пиян ли си – още по-тежко наказание. Сега това не е съд, а милосърден орган. Чудя се тези хора нямат ли деца, не мислят ли за пострадалите! Един от най-тежките процеси, в които съм участвал, беше делото срещу корпорация “Вторични суровини”. Имахме по моя обвинителен акт около 200 страници едногодишно съдебно заседание. По това дело имах 10 дни пледоарии – съдебен маратон в съдебната практика. След 10 ноември участвах в един от най-тежките процеси с обществено значимост: делата срещу Константин Тренчев, срещу Софиянски, след това във Върховния съд, както и мегаделото за убийството на Андрей Луканов. Там вече разбрах много неща, които още не съм казал, както не съм казал кой запали партийния дом в София в края на август 1990 г. Тогава бях градски прокурор и знам много истини. Може би ще ги кажа в книгата “Моите срещи с Тодор Живков”. Имал съм 3 срещи с него и там ме заведе Бойко Борисов. Има какво да си кажем с него, ако решим да участваме на следващите президентски избори. Нека има един двубой, защото за мен той е интересен субект.

Защо сега не се кандидатирахте за президент?

Беше създаден иниицативен комитет от университетски преподаватели, студенти, юристи, журналисти, икономисти, които отдавна издигнаха моята кандидатура. Те акцентираха на житейския ми опит – 40 години в прокуратурата, на моите знания по международно право, тъй като България трябва да решава много проблеми – мирна отмяна на Ньойския договор, за да си върнем исконни български земи, да се изпълни Ангорският договор, според който Турция дължи на България 20 млрд. долара, да се изпълнят договорите, по които страната ни е дала на други държави общо 102 млрд. долара. Не случайно Ердоган иска отмяна на Лозанския договор за Турция, Бъсеску си иска Молдова, само нашите негодници, които са юридически невежи, неграмотни по международно право, не искат. Те искат само пари от господарите си, за да ги слушат. Това са големите проблеми и аз ги заложих в моите програми. Но безпаричието ме спря. Прецених, че нямам шансове. След като се издигнаха 1-2 кандидатури, разбрах, че ЦРУ и Сорос вече са избрали своите кандидати.

Какво ново бихте предложили на българския народ?

Искам си западните покрайнини, искам Охрид и Охридското езеро, искам си Беломорска България и Одринска Тракия. Това са противозаконно отнети исконни български земи. Искам възстановяване на смъртното наказание за  най-тежките престъпления, искам най-после да се проведе социално-правната операция “български чисти ръце”, защото в България има 60 хиляди души за затвора, повечето от тях участници в криминалната приватизация, когато 160 млрд. лева стопански активи отидоха в престъпниците, които станаха милионери и милиардери, а само 3 млрд. лева влязоха в хазната. Искам референдум за излизане на България от НАТО, ревизия на договора за присъединяване на България към Европейския съюз, тъй като сегашният е в ущърб на националните ни интереси, равнопоставеност по отношение на всички останали страни. За участие в президентските избори трябват 100 хиляди лева. Кажете ми откъде един почтен човек у нас може да ги намери, за да ги хвърли на вятъра, след като нещата са предопределени?

Бойко Борисов твърди, че ако загубят на първи тур на изборите за президент, ще подаде оставка. Вярвате ли му?

Зависи какво са му наредили чорбаджиите. Фактът, че пускат лице, което няма тази политическа тежест, е показателен. Познавам Цецка Цачева и знам юридическото й минало, тя е едно провинциално юрисконсултче. Като партиен член беше Данговска, сега като демократ е Цачева, не знам защо крият фамилиите си. Не можеш да се разграничиш от родителите си, от мястото на раждането си, от времето на партийната си принадлежност. Изправи се и кажи – да, била съм член на БКП. Значи не си била по убеждение, няма лошо, един милион бяха членове на партията. Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП. Независимо от грешките през тези 45 години все пак България беше на 16-то място по национален доход, на 6-то като космическа сила, имаше сигурност. Бил съм градски прокурор на София и знам какъв обществен ред имаше. Нощно време можеше да се разхождаш из целия град и в парка без никаква опасност, имаше сигурност в работата. Това са големите ценности, а не евроатлантическите. Студентите плащаха за общежитие 80 ст. на месец, за 2 ст. се возехме в градския транспорт. Хората си направиха къщи, вили, купиха си автомобили, живееха спокойно и сигурно. Тази социална и национална сигурност няма цена. Какво значи да имаш много пари, като всеки момент могат да те оберат или да те убият!

Правова държава ли е България?

Днес не е. Тук опираме до една демагогия. Всички политици издигат като лозунг върховенството на закона. Но кой закон? Лобисткият, който защитава интересите на мафията, на олигарсите, на мутренските босове? Най-пострадали от липсата на законност в България са възрастните хора. Те са физически и финансово немощни. Какво значи върховенство на закона? Този, който им увеличава пенсиите с 2-3 лева? Пак опираме до лъжата, лицемерието и демагогията на политиците. Коренът на злото е точно в тях, защото повечето забогатяха по престъпен начин. Богатият не може да съчувства на бедния.

Обезсмислиха ли се у нас понятията ляво и дясно?

Това са условни понятия. Прието е, че лявото е нещо по-социално, удовлетворява повече интересите на бедните и безработните хора, докато т.нар. дясно е символ на властниците, на преуспелите, на заможните… Едни и същи са. БСП е ужким представител на лявото политическо пространство, а ГЕРБ – на дясното. Не е вярно! Те имат един и същи политически баща и една и съща майка. Понеже Борисов сега говори, че дава майка на българския народ, нека аз пък да кажа кои са бащите и майките. БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид. А ГЕРБ е американо-германски хибрид, заченат в Мюнхен. Питайте Цветан Цветанов колко пъти е ходил в Мюнхен да получава указания от Меркел и сие. Те имат едни и същи политически родители. И не случайно преди президентските избори американският посланик посети Корнелия Нинова, след като тя беше избрана за председател на т.нар. Българска социалистическа партия – защото тя не е нито българска, нито социалистическа, нито партия. Тогава той й е казал: ние предлагаме за президент еди кой си, той е нашият избраник, т.е. на ЦРУ. Сорос пък предложи от своето обкръжение вицепрезидент. За да се каже, че има състезателно начало и че не се играе само с един, а с два коня, сега издигнаха кандидатурата на Цецка Цачева, която е обречена. А всъщност на Борисов много му се искаше да стане кандидат за президент, защото там за него е по-леко. Той е мързелив, а в министерския съвет се иска много работа – нещата са много зле и във финансовата, и в социалната сфера. Плевнелиев така окарикатури президентската институция, та всички смятат, че там е много лесно, а това не е вярно. Държавният глава трябва да мисли за държавата. Мислят, че там се ходи само на екскурзии с парите на народа, ще връчваш ордени, ще раздаваш звания и т.н. Борисов искаше да дезертира, но неговите господари не му разрешиха и му казаха: има още да работиш и да изпълняваш това, за което сме те поставили. Те са прежалили президентската кампания и затова той реагира малко първосигнално. Много добре знае, че няма да спечелят, след като е решено кой да бъде президент.

(следва)

Интервю на Христо КУФОВ
Вестник „Златнап възраст“
Източник: 
NABORE.BG – електронен вестник за пенсионерите


 

     

Акад. Борислав Йотов, бивш градски прокурор:
Искам да се върне смъртното наказание
(втора част)

image image Политическата мафия у нас не допуска умни и компетентни хора до властта, имитира се борба с корупцията и престъпността

(Продължение)

 Кризата с мигрантите ли е най-голямата опасност за България?

Под прикритието на мигранти тук влизат потенциални терористи. Този проблем сега е най-актуален. През 716 г., когато 200 хиляди арабски пълчища напират към Константинопол, византийският император моли хан Тервел за помощ и той с 14-хилядна българска армия се притичва и спасява не просто Византия, а Европа! Иначе тя още в 8-ми век да е станала арабски халифат. Днес 500-милионна Европа с 50-милионна армия и жандармерия не може или не иска да се справи – ето големия проблем. Европа е историческа длъжница на българския народ. Тя ни изостави през 1396 г., когато турците ни завладяха, и чак когато те стигнаха до Виена, тогава се сетиха да се бранят. В момента никой не може да бъде осъден, тъй като в правния свят тероризмът не е инкриминиран като престъпление, подведен е под общите правила за убийства с особена жестокост на повече от 2 лица и т.н. Няма и не може да има ефективно противодействие срещу него, докато ООН не приеме конвенция за борба срещу тероризма, каквато има за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид. Това е първата международна конвенция, приета е на 9 декември 1948 г. Този правен вакуум пречи. Защитил съм докторска дисертация по тази тема. Политиците нямат интерес от регламентиране на тази дейност, защото тук се преплитат много политически и военни въпроси, интереси на оръжейния бизнес. А иначе демонстративно уж се борят срещу тероризма, Федерика Могерини даже плака на шествието след атентатите в Париж и Брюксел. Демагогия, лицемерие и лъжа от страна на политиците.

Във фалит ли е България – институционален, финансов, духовен, морален?

Да, във фалит е. Освен липсата на законност, на обществен ред, на социална справедливост липсва историческа перспектива. Народът е обречен. При тази мизерия народът е на социалното дъно и го дращи с нокти така, както батакчани с голи ръце са ровили за вода в черквата преди баташкото клане. Това е клане на българския народ чрез геноцид. Не случайно у нас бедните стават по-бедни, а богатите все по-богати. Държавата я няма, това е територия, разграден двор. Ненормално е при този фалит на държавата всеки ден да се раждат нови милионери. Какви са тези пикльовци, които днес са собственици на най-големите хотели? Никой не пита. Къде е главният прокурор да попита: ти, който си собственик на Гранд хотел София или на емблематичния Гранд хотел България, откъде ги имаш тези пари? Ние десетки години работим и творим, а едва свързваме двата края. Големият проблем е, първо, липса на законност, и второ, липса на прокуратура, която да упражнява закона. Това беше направено чрез конституцията – за разлика от предишната, където беше написано, че прокуратурата организира и води борба срещу престъпността. А в сегашната пише, че тя следи за състоянието на законността. Няма специализиран орган, който да се бори с престъпността, затова тя е толкова висока.

Но нали у нас е в сила закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество?

Колко от тези, които имат незаконно придобито имущество, са в затвора? Нито един. У нас се приемат закони, но не се прилагат. Това е една фалшива, фиктивна имитация на борба с корупцията, беззаконието и престъпността.

В едно ваше интервю казвате, че на България е нужна революция, но демократична и с правни средства. Какво точно имате предвид?

Тази мисия можеха да изпълнят президентските избори. Нужен е един абсолютно нов човек, но не от тези сегашните мераклии, защото те са агенти на ЦРУ, на Сорос, юридически невежи и неграмотни хора. Плевнелиев окарикатури тази свята институция. Убеден съм, че ще има предсрочни парламентарни избори, съответно и президентски, и ще се приеме нова конституция, в която ще се регламентират съвсем други правомощия на президента.

Казвате “ще се приеме”? Кой ще го направи? Кой ще предизвика подобен катарзис? Няма да се уморя да питам, в състояние ли е днешната политическа класа да измъкне България от дъното?

Единствено в състояние да направи това е умният, мислещият български народ. Това са две много различни понятия: аз говоря за мъдрия ни народ, не за опростаченото, идиотизирано население, което не мисли. Той е силата и основата на гражданското общество. И както в природата има кръговрат на процесите, абсолютно съм сигурен, че и в обществото ще има такъв кръговрат. Неизбежно ще настъпи промяна. Това е обективният ход на историята. За съжаление не става бързо, но в близките години този умен, интелигентен български народ ще си каже тежката дума. И тогава ще го има този катарзис, това духовно пречистване. Връщам се към вашия въпрос за революцията: явно е, че тези т.нар. еволюционни промени са имитация, нещо фалшиво и фиктивно, докато революцията предполага коренна, съществена, кардинална промяна на политическата система, на установения обществен строй. Затова акцентирам на този момент – с мирни средства. Според мен е отживелица, не трябва да има революция чрез въоръжена борба, да се дават невинни жертви. Все пак силата на правото чрез избори и референдум може да бъде установена. Въпреки че мафията точно затова допуска и двата правни института, защото смята, че по този начин няма да се извърши тази революционна промяна, тъй като тя е силна с парите си и ще ги фалшифицира. Едно от съображенията да не участвам в тези избори е моят основателен страх от фалшификация. Затова казвам, че ще спечели този, за когото ЦРУ е решило да бъде президент.

Само ЦРУ ли?

Да. КГБ е заето с икономически въпроси. Политическите, съгласно договорката между Горбачов и Рейгън, се решиха през 1986 г. Те си разпределиха влиянията. Всъщност това, което става, е въплътяване на онова, което после е решено и оформено на кораба “Максим Горки” между Горбачов и Буш-старши.

Защо, според вас, трябва да се върне смъртното наказание?

Категорично трябва да го има, но само при квалифицирани убийства, при грабеж, придружен с убийства, при изнасилвания, придружени с убийства, и при т.нар. тероризъм със смъртни случаи. Предложих да има и за национално предателство – единственото политическо престъпление, но в Наказателния кодекс има голяма празнина, за него няма дефиниция, което не е случайно за мафията, така както не е случайно, че няма дефиниция и за порнографията. Т.нар. законодатели са потенциални – не, всъщност реални извършители, но съзират, че носят отговорност и затова не искат да инкриминират тези деяния.

Има ли основание да наричаме всички тях политическа мафия?

Това е общо понятие. Моето кратко определение е следното: власт плюс пари е равно на мафия. За мафия можем да говорим само за лица, които черпят своите противозаконни облаги от властта. Прави ми впечатление, че и за мафия, както и за тероризъм, няма легално определение. Неофициално тези две мои определения се възприемат в правния свят, даже много адвокати ми донасят решения на съда, в които се позовават на моето становище във връзка с организираната престъпна група, което е аспект на мафията.

Защо мълчи нашата интелигенция?

Не е вярно. Истинската интелигенция не мълчи. Аз например се считам за част от нея и никога не съм мълчал. Вземете бойката разследваща журналистика. След 10 ноември четях колко остро, компетентно и непримиримо журналистите поставят въпросите за приватизацията, за банките, за ремедетата, за касовата приватизация. Те просто предупреждаваха, но никой не ги чу. Има и придворни журналисти, послушници и слуги. Не случайно ние с вас водим този разговор. Не бихме си губили времето, ако сме придворни слуги. Не случайно има толкова много убити журналисти в световен мащаб, но малко магистрати, което говори от кого я е страх мафията. Трудна е борбата с нея, защото тя има най-силното оръжие – властта и парите. Но най-много я е страх от ума. Затова тя не допуска умните, компетентните и почтените хора до властта. Ето и сега тя не допусна нито един умен, почтен, интелигентен човек до президентските избори, защото такива личности биха мотивирали народа да гласува. Аз например няма да гласувам, защото няма за кого. Не мога да се унижавам, под моето достойнство е да им вдигам процента на гласувалите и по този начин да легитимирам тези негодници.

 

Интервю на Христо КУФОВ
Вестник „Златнап възраст“
Източник: 
NABORE.BG – електронен вестник за пенсионерите


Свързани публикации:

Ще се извини ли фондация „Ханс Зайдел“ на българския народ ?


Правителството на ГЕРБ е дългосрочен проект на СОРОС

 



Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Искам, искам, искам...
15.11.2016 04:57
А дърво не искаш ли?
цитирай
2. karamelita - Този Сорос няма ли вече да отива при ...
15.11.2016 11:19
Този Сорос няма ли вече да отива при Господ?Да не отписват така лесно българите - жилав народ сме,трябва да се справим със собствените си проблеми.Народът подкрепи Радев, главнокомандващ на армията - очаква нещо нова - да видим какво друго освен преврат...и всички крадци на държавата в затвора, анулиране на неизгодните сделки ,контрол и правов ред в държавата - какво друго може да ни спаси иначе?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4085336
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930