Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2016 05:55 - Съд и оставка на Кристалина за харчовете по ООН, поискаха в Брюксел
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 912 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Евродепутатът Дейвид Банерман, представител на британските консерватори, чието правителство уж подкрепяше именно нея за генсек на ООН, който от година поставя въпроса защо Кристалина Георгиева троши пари на европейските, в  това число българските, данъкоплатци за личната си кампания за ООН, пожела комисарят ни да бъде даден на Съда на одиторите. Той смята, че 2-годишните й усилия за персонална кариера не кореспондират с ресора на Георгиева – бюджет и човешки ресурси и тя е могла лично да заплаща разходите по обиколките на света с цел да се произведе в шеф на ООН. Евродепутатът, цитиран от EurActiv, добавя, че едва през последната седмица Кристалина е била кандидат на България, която сигурно е поела огромните суми, които струват прелитанията й в първа презокеанска класа, настаняването й, заедно с нейната свита в 5-звездни хотели, както и всички останали огромни харчове. Банерман дава Кристалина на съд, той като не е доволен от оправданието на шефа на Европейската комисия Юнкер на подчинената му, включително и във връзка с 2-годишния срок на митарстванията й от Етиопия до Ню Йорк. Евродепутатът напомня признанието на говорителя на ЕК Шинас от 2 ноември м.г., че наистина нашата е обсъждала с Юнкер номинацията си. Банерман споменава също разкритието на португалската евродепутатка Анна Гонес, че нейният колега Марио Давид от 2 години работи за кампанията на Георгиева. Торито дори цитира руския зам.-министър на външните работи Генадий Гатилов като източник за периода на кампанията на Георгиева, която тя е започнала от Москва, където се е предлагала от 2014 г. „Гласуването в ООН беше разочарование за Георгиева и унижение за премиера на България Борисов, обвинен в своята страна за свалянето на предишната българска кандидатура Бокова, класирана 4-та, докато Георгиева завърши едва 7-ма“. Британският евродепутат заключава: „Парите на европейските данъкоплатци са неправилно използвани и поведението на комисаря повдига сериозни въпроси за мястото й в Европейската комисия“. Торито пожела „пълен списък на разходите и командировките на Кристалина и нейния екип, които да бъдат разследвани от Европейския съд на одиторите“

http://19min.bg/


image

Кристалина прахосала 5,5 млрд. евро, сочи евродоклад  

Европейският съюз е изразходвал неправилно 5,5 млрд. евро (над 10 млрд.лв.)през 2015 г., заяви финансовият регулатор на блока, предупреждавайки, че Брюксел трябва отново да си върне доверието на европейските граждани след Брекзит и други кризи от изминалата година, предаде БГНЕС.Напомняме, че комисар по бюджета и администрацията в Европейската комисия, директно отговорен за прахосването на средствата на данъкоплатците, в това число и на българските, е Кристалина Георгиева. Всеки работещ българин дава 600 лв. годишно за издръжката на еврочиновниците чрез държавната вноска в общия бюджет на ЕС.

Представяйки доклада, президентът на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене посочи, че европейските граждани са загубили доверието си в институциите на Съюза заради икономическите проблеми на съюза през последната година, мигрантската криза, както и референдума във Великобритания.

„В идващите месеци и години голямо предизвикателство пред ЕС ще бъде възстановяването на това доверие“, заяви Лене, според когото добър старт на този процес ще бъде осигуряването на правилното харчене за европейските средства.

„Хората не могат дори да започнат да ни се доверяват, ако не вярват, че се грижим както трябва за техните пари“, допълни той. Според доклада т. нар. процент на грешки при харченето е намалял леко до 3,8% от бюджета на ЕС за 2015 г. в размер общо на 145,2 млрд. евро. Въпреки това все още е значително над приемливите стойности от 2,2%.

В доклада се посочва още, че харчовете, ръководени едновременно от Брюксел и държавите членки, имат еднакъв процент на грешки като тези, които са управлявани директно от Европейската комисия.

image

http://19min.bg/

НАГЛОСТ: „Външният“ Даниел Митов нито ще подава оставка, нито ще се извинява за скандала с ООН!

„Нито ще дам оставка, нито ще се извинявам. Няма за какво“, каза в предаването „Лице в Лице“ на Цветанка Ризова външният министър Даниел Митов. Думите му са в отговор на въпрос за големия скандал в ООН със смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.

Оставката му бе поискана веднага, след като стана ясно, че Кристалина Георгиева, издигната в последния момент като официална кандидатура за ООН, се представи много по-зле от избутаната Ирина Бокова.

Даниел Митов отново се опита да ни вкара в конфликт с Русия. България трябвало да бъде част от Европа, а не да се връща в периферията, каквото е Русия, според „дипломат номер 1“.

image

Автор: ПИК







Гласувай:
2



1. bojinkata - Бе, не ги показвайте тези рептил...
15.10.2016 21:52
Бе, не ги показвайте тези рептилии!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074731
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031