Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2016 23:54 - ОБРЪЩАНЕ НА ПАЛАЧИНКАТА
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 714 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ангел Джамбазки   image

Слушах днес как председателят на ДСБ, партия част от Реформаторския блок, се „изока“ по темата „Турция-мигранти-ЕС-Меркел“ със следната реплика: "Европейската политика не е да се подчиниш на Меркел. Да не сме им роби на тези европейски лидери? Меркел не е господарка на Европа. В опитите си да играе господарка на Европа тя направи доста грешки".

Роби на Меркел? Господарка на Европа? Грешки? Ти да видиш… И тези думи от устата, на председател на партия, част от ЕНП, партията, която провежда най-ясно, най-твърдо, най-безкомпромисно политиката на Меркел в ЕП и в Европа изобщо.

Нещо като евро-скептичен вопъл сред евро-федералистите в партията на Меркел… Дървено желязо.

За тези читатели, които са пропуснали класиката на Чудомир по темата и се чудят какъв е „генезисът“ на думата „изокам“, едно една препратка, да не им е скучен текста - https://chitanka.info/text/14480-i-ja-che-izokam-nekoj-den.

Както се казва, „изока“ се човекът. Сети се, един вид. Европейската политика не било да се подчиниш на Меркел. Може би е забравил, че коалицията му, че и партията му е представена в Европейския парламент, чрез колегата Светослав Малинов, прочее образован и ерудиран мъж, но на коренно противоположни от моите позиции по темите „миграция“, „Турция“, „Меркел“.

ДСБ е част от ЕНП. Като част от ЕНП ДСБ се подчини на Меркел и подкрепи безумното предложение на Меркел за т.нар. „квотно разпределение“ на нелегалните имигранти. По това време в ДСБ и присъдружните им „правозащитни организации“ и разни активистки групи „приятели на бежанците“, наричаха нелегалните имигранти „клети бежанци“ и „майки с деца“.

А когато ги поправяхме, че нашествениците видимо не са нито клети бежанци от Сирия, нито „майки с деца“, а са брадати мъжаги от Северна Африка и Афганистан, изпращаха срещу нас сигнали в прокуратурата, за да ни разследва за „ксенофобия“. Днес лидерът им „взе на въоръжение“ същите понятия и определения. Последователност в политиката? Никаква.

Всеки, който не вярва може да проследи многобройните ми публични спорове с колегата Малинов по темата, по студия и дебати в Представителството на ЕП в София. Има ги и на записи. Тогава, както и сега твърдях аргументирано, че квотното разпределение е огромна грешка, че не трябва да се подчиняваме сляпо на политиката, налагана от канцлера Меркел, колегата Малинов, зам. председател на ДСБ, твърдеше обратното и защитаваше политическата линия на немския канцлер и на ЕНП.

Всеки, който се съмнява как е гласувал представителят на ДСБ, част от ЕНП, за предложенията за квотно преразпределение на нелегалните имигранти може да проследи тези връзки :

Законодателна резолюция: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P8-TA-2015-0324+0+DOC+XML+V0//BG

Гласувана на 17.09.2015 година относно предложението за решение на Съвета за установяване на временни мерки в областта на международната закрила в полза на Италия, Гърция и Унгария.

И тази също е полезна по темата - предложение на ЕК: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/HTML/?uri=CELEX:52015PC0451&qid=1472551501962&from=EN

След тези гласувания да се обявиш срещу „политиката на Меркел“ е тежко политическо лицемерие и двуличие. Меко казано.

След това ярко политическо прераждане и преоткриване на топлата вода, председателят на ДСБ заяви, че в РБ имали ясна обща позиция срещу случващото се в Турция. Интегрална част от РБ е партията НПСД, известна повече като партията на Касим Дал. Същият Касим Дал, който предаваше пряко в социалните мрежи на турски език, от митинга в подкрепа на диктатора Ердоган. И славеше демократа Ердоган.

Преди последните парламентарни избори, накъде около 6-ти септември, имах дълъг телефонен разговор с председателя на ДСБ по повод ислямистките и про-турски агитации и залитания на партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. Конкретната причина беше една страница в една от социалните мрежи, в която Корман Исмаилов агитираше на турски език, в нарушение на българското изборно законодателство, както и снимки на Корман Исмаилов и Реджеп Ердоган, под турското знаме.

Тогава председателят на ДСБ ме уверяваше, че НПСД е демократична, проевропейска, пронатовска партия и прочее дивотии…

Днес НПСД открито защитава диктатора Ердоган и ясно и на висок глас приветства незаконното предаване на гюлениста Бююк на Турция.

НПСД е парламентарно представена в българското Народно събрание благодарение на усилията и подкрепата на председателя на ДСБ. Има и заместник-министър на отбраната. А един от бившите заместник-председатели на ДПС заяви, че Корман Исмаилов, коалиционен партньор на ДСБ в РБ е завършил турско гюленистко училище в Турция. А както е известно, в училищата на Гюлен не се изучава шеф и кройка. Изучава се ислямизъм.

Та РБ, част от който е НПСД, която подкрепя ясно и гласно диктатора Ердоган, имал ясна позиция срещу диктатора Ероган. Егати.

По-нататък в това знаково интервю, председателят на ДСБ се сети, че "Позицията на Ердоган е да изнудва цяла Европа". Добро утро, свате. По времето, когато използвах този аргумент в дебатите в ЕП, преди около година, ДСБ подкрепяше Ердоган и Местан за техните „натовски“ позиции. Конюктура, братче.

Бай Ганьо в опозиция - ама де, де… И това си го припомнете. Безценно.http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=169&WorkID=4689&Level=2.

Всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна. Никак. Но пък е много забавна и поучителна.  

   




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073565
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031