Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2016 09:42 - Архим. Дионисий в другата му църква (снимки и видео)
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 958 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ДВЕРИ    06 ДЕКЕМВРИ 2014  

imageДнес архим. Дионисий също разпространи „отворено писмо” до патриарха, в което обяснява защо е достоен да стане епископ. Това писмо, подписано, за съжаление, от няколко свещеници, е пълно с грешки – граматически и богословски, и откровени безсмислици. То е напълно издържано в стилистиката на архонтските документи и по това разкрива своя автор... За цвят и настроение (и срам на подписалите го) ще приведем само едно изречение от него:

„Отсъствието на конкретни обвинения с доказателства и търсенето на техния ефект е криминализъм, който ако влезне в Църквата заедно с целия уличен дух на протестиращи, или по-точно протестантстващи, то посочете ни на всички нас, които не приемаме превръщането на БПЦ в нещо от типа на гето, в което могат да живеят само и единствено псевдоблагочестиви душици, изявяващи се като ментори и референти по всички църковни казуси, но сребролюбиво изпиващи финансовите сили на БПЦ и живеещи в своята себедостатъчна телесна, дори до погнуса нечистота – къде да намерим своя кораб на спасението?!”.

Ще се спрем само на едно твърдение в това писмо, а именно, че обвиненията на православните християни у нас били „извадени от хладилника претоплени ястия от периода 2004-2009 г.”, за които „клевети” той бил дал „обяснения” пред Св. Синод.

По този повод – и независимо от твърденията на митрополити, членове на Св. Синод на БПЦ отпреди посочената от клирика Дионисий петилетка, че той никога нищо не е обяснявал пред Св. Синод – публикуваме за читателите на Двери кадри от живота на архим. Дионисий в другата му църква. Те са след „периода 2004-2009”, от времето, когато е издигнат до началник на Богослужебен отдел в канцеларията на Св. Синод.

От снимките личи, че и сред другите си братя по вяра (каква ли?), благородни рицари и архонти от ордена на Асизи & Малта, той е толкова ревностен и неуморен служител, какъвто и в Св. Синод не е бил.

Започваме с кадър от края на „претопления период” – 14 юни 2009 г., когато архимандритът открива „Консулство на съвета на архонтите в Асизи” (сред рицарите-мантияши естествено има и български бизнесмени).

                                         image

18 февруари 2011 г. – в Асизи архимандрит Дионисий ръководи богослужение в присъствието на двама архонти и монсеньор Георги Елдъров, където въвежда в степен „екзарх на архонтите” в Асизи католическия свещеник Жан Мари Полидоро – ключова фигура в организацията на рицарите на Асизи. Това било българска титла, съобщава сайтът на рицарите AssisiPax International. За съжаление, снимковият материал от пищната царемония беше изтрит веднага след излизането на информацията на български език.

За неговия (на Дионисий) колега в организацията на рицарите, монсеньор Георги Елдъров, от Асизи заявяват, че той е „гранд-капелан на рицарите на мира в България” (това явно ще да са нашите архонти) и съосновател на Международната академия на илюминатите (посветените в тайни организации) в Рим.

Като компенсация за загубената снимка имаме техническата възможност да публикуваме видео на „богослужение” на архим. Дионисий (издокаран с епископска мантия и епископски жезъл!), който асистира на католическия клирик монсеньор Елдъров при приемането в ордена на нов рицар.

16 април 2011 г. – гранд-капеланът монсеньор Георги Елдъров приема нови членове на ордена в съслужение с архим. Дионисий. „Службата” наподобява кръщение, както е при всички парамасонски съвременни организации. Подробности от „тайнството” във видеото (оригинално местоположение тук, първо явяване на архимандрита в епископски одежки към 1.50 м.; после – след третата минута).

 

 

Забележка: ако видеото изчезне, можете да изтеглите негово резервно копие тук.

10 декември 2011 г. – архим. Дионисий вече е началник Отдел „Богослужебен” към Св. Синод. В същото време той присъства с членове на ордена на работна среща на „рицарите-пазители на мира на Асизи и Малта”. Обсъждат се инсигниите на организацията – емблеми, гербове, знамена и друга хералдика. Както личи от снимките и както се полага на „началник-отдел Богослужебен” при върховното ръководство на една православна църква, на българския духовник е отделено място в ръководството на ордена, а не сред публиката. Като специалист по архонтската хералдика архимандрит Дионисий без съмнение е допринесъл за изработването на „знака на рицарите – пазители на мира”. Срещата има за цел „укрепване на корпоративната идентичност и братство чрез визуалната комуникация”. В новината се казва също, че рицарите щели да изработят и „други свои знаци за развиване на комуникацията помежду си”...

                      image

                       image

                       image

Повече за хералдиката на „рицарите на мира”, символиката на знаците им и т. н. можете да прочетете на италиански език тук.

Март 2013 г. – с особена гордост „рицарите – пазители на мира на Асизи & Малта” включват в бюлетина си интронизацията на Българския патриарх Неофит. Предстоятелят на Българската църква е включен в редицата рекламни материали на „братството” с обяснението: „Нашите съ-братя българи, придружени от отец Дионисио (архимандрит и президент на архонтите), разговарят с висшата църковна власт на България”.

                                                              

image

От всичко това става ясно, че архимандрит Дионисий заблуждава синодните архиереи, че членството му в неправославни ордени и организации е останало в миналото. Напротив, той съчетава и досега двойното си „служение”. Няма съмнение, че то ще продължи с още по-голяма активност и вече явно, за съблазън на все повече хора, ако получи епископски сан.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073408
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031