Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2016 01:39 - Отец Саръев: Части от България стават турски
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1270 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 29.04.2016 01:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Избирането на Мустафа Карадайъ за председател на ДПС е смяна на караула. Мощта на мюсюлманската общност се удвои, тъй като тези, които не харесваха Доган, отидоха в ДОСТ. И едните, и другите еднакво действат против българските интереси, защото така им е наредено от Турция. Това коментира пред Фрог нюз отец Боян Саръев.

 

Антибългарското настроение започва още от освобождението на България и особено се засилва след влизането на Родопите в рамките на нашата държава след Балканската война. Тази борба се засилва по времето на Ататюрк. Обречени сме на постоянно диверсионна дейност от страна на Турция и нейните протежета у нас. Още в люлката на турчина му се внушава омраза към България. Внушава му се, че нашите земи са мюсюлмански и насила са откъснати от турската империя и затова трябва да се върнат.

 

 

Отец Саръев коментира и забраната на бурките в Пазарджик: Тя ще загаси искрата, която може да подпали други райони. Фереджетата обаче са следствие на нещо, те не са причина да се наслажда исляма. Вероятно един ден части от България няма да са части от българската държава. Нашите политици са виновни за това. Задължение на държавата е да защитава целостта на своята територия и на нацията си. Държавниците ни обаче преследват лични фирмени интереси.  
image

9 млн. евро за религиозна дейност у нас дава Саудитска Арабия

Саудитска Арабия дава 9 милиона евро за развитие на религиозната дейност в България. За това предупреди директорът на Центъра за близкоизточни изследвания д-р Мохд Абуаси на международна конференция срещу тероризма в София. Според него парите били предвидени за откриване на училища за радикален ислям или т.нар. салафизъм, какъвто се изповядва официално в Саудитското Кралство, пише "Труд".

Втората по големина арабска държава в света (след Алжир) се управлява по законите на Шериата, които включват смъртна присъда за широк спектър от престъпления като богохулството, атеизма, изневярата. Смъртното наказание се изпълнява чрез публична екзекуция с меч. Ако осъденият е извършил тежко престъпление като изневяра например, бива обезглавен на площада, ако престъплението е по-леко ( например кражба), бива отсичана ръката му. Наказанието за употреба на алкохол е бой с камшици. Същото наказание се прилага и за жените, дръзнали да нарушат забраната да шофират.

Ислямското право, чрез което се управлява Саудитска Арабия, на практика съвпада с идеологията на терористичната организация „Ислямска държава", която воюва за свалянето на светската власт в Сирия и налагането на световен Халифат, обясни пред „Труд" д-р Мохд Абуаси. Единствената разлика е, че джихадистите са по-либерални и разрешават на жените да шофират, докато в Саудитска Арабия им е разрешено само да яздят магарета. Експертът обясни, че след отварянето на посолство на Суадитска Арабия в София преди 5 месеца, опасността от разпространение на салафитската идеология у нас е реална чрез финансирането на проекти за обучение по религия.

„Труд" потърси за коментар временно изпълняващия длъжността саудитски посланик в София Абдул Азис Абдуллах Ал-Матар. Той отказа коментар, но потвърди, че посолството е поискало от Столична община списък с домове за сираци и училища, които да финансира, но до момента не е получило отговор. Няма да финансираме религиозна дейност, а благотворителна, заяви посланикът. Дипломатът призна, че самият той посещава скандалния молитвен дом в „Люлин", помещаващ се в склад за обувки на саудитски бизнесмен, заради който жители на квартала излязоха на протест по подозрение в изповядване на радикален ислям, а общината определи за законен молитвен дом, а не джамия.

Въпреки че срещите на дипломата в България не са публично достояние, проверка на „Труд" откри, че дейността му е широко отразена в саудитските медии. Според публикация от 19 януари в саудитския вестник „Ал Джазира" българският главен мюфтия „благодари на саудитците за подкрепата и помощта, която оказват на мюсюлманите в Република България".

Експерти: България трябва да се подготви за тероризъм

България трябва да бъде добре подготвена при заплахата от световен тероризъм. За това предупредиха експерти на международната конференция „Тероризмът - начин на употреба". Форумът се организира в София от Националната асоциация за международни отношения и Национален съюз „Безопасност и охрана". Целта на форума е да се чуят становищата на експертите по национална сигурност, обясни д-р Румен Ралчев, председател на Управителния съвет на Национален съюз „Безопасност и охрана". Участниците в конференцията ще изпратят препоръки, адресирани до държавните институции, обявиха организаторите на форума.image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivo1 - Русия пак ще трябва да ни освобож...
29.04.2016 19:15
Русия пак ще трябва да ни освобождава от исляма - Само, че сега нещата са по - сложни,американското НАТО пази ислямистите!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086674
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930