Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2016 02:50 - Измий си, глупачко, очите с още кръв, за да прогледнеш
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още няколко впечатляващи атентата и със сигурност ще признаем върховенството на човешкия инстинкт

КАЛИН РУМЕНОВ


 Вижте още веднъж как живите и здравите се разбягват, след като близо до тях е избухнала първата брюкселска бомба.

Когато не знаят, че ги снимат, нито знаят колко са мъртвите и ранените, но надушват кръвта им.

Те обаче са се запазили цели – малко са напрашени, но всичките им органи са по местата. А краката им ги държат и никога не са били по-бързи. После ще благодарят на боговете си, сега трябва единствено да изнесат кожите си на безопасно разстояние.

Изгледайте още веднъж кадрите, защото те са възможно най-естествените. И защото накрая всички ще свършим като тях – първичните човешки инстинкти ще ни разгонят и за милисекунди ще забравим клетвите си за вярност към общите възвишени ценности.

В най-добрия случай ще се разпаднем на държави, но може да се разпарчетосаме на области, можем да се окопаем в махали, твърде вероятно е да се завърнем в родово-племенния строй. Важното е да спасим кожите, а това няма как да стане с общи приказки за обща самоотбрана и солидарност.

Общото е мъртво, въпреки че все още има живи майстори на клишето, рекламиращо предимствата на колективното самоубийство пред спасяването на парче. Те са последните магарета на взривените мулти-култи мостове, 

които видимо се инатят, че са безстрашни до вселенска глупост

И че на света няма толкова бомби, които могат да вземат толкова жертви, за да ги уплашат истински.

Достатъчно е да бъдат хвърлени две пиратки в краката им и магаретата ще се понесат като развързани коне. Безсмислено е обаче да бъде доказвана смелата им глупост, късно е да бъде осмивана и опозорявана фалшивата им юнашка поза. Имаме по-важна работа и тя е да си спасим кожите – точно както го прави разгонената тълпа от първата брюкселска бомба.

Изгледайте я още веднъж и престанете да се самозаблуждавате, че на живо солидарността е същата като в клишетата. Когато около теб на летището започне да гърми и трещи, бягаш бързо и евентуално вземаш най-необходимото – роднина или приятел. И въобще не си помисляш да се завираш под пейките в чакалнята, за да търсиш откъснатата ръка на онази мила женица, която май много я боли.

Това не е просто някакъв аматьорски клип – това е животът. И ако не го признаем възможно най-бързо, ще се наложи да изтече още мръсна либерална кръв. Още няколко впечатляващи атентата и със сигурност ще признаем върховенството на човешкия инстинкт. А прословутите ни европейски ценности ще ги приберем да чакат по-добри дни.

Все пак трябва да признаем, че има значителен напредък за няколко месеца – от атентатите във Франция до тези в Брюксел. Париж се превърна в световна мелодрама, беше триумфална победа на кичозните емоции над здравия разум. Скърбим с Париж, мислите и молитвите ни са с Франция, няма да ни уплашите, бежанците още са ни приятели, ще бъдем либерали до последна капка кръв – такава беше модата тогава.

След Брюксел обаче реалността постепенно започва да се завръща. Пада и някоя друга сълза – не може без нито една, чува се и някоя друга безстрашна глупост – все пак старите навици не се забравят от днес за утре. Но като цяло има еволюция на масовия интелект. Сега остава тя да засегне и политическите елити,

но по-вероятно е те да бъдат засегнати първо от гнева

До големия гняв има още няколко невзривени бомби, от които ще падне поне една европейска столица. Те със сигурност ще избухнат и сигурно трябва да избухнат, защото на този континент логиката беше заключена в мазето, инстинктът за самосъхранение се беше обесил в банята, а националната идентичност беше прогонена от къщи като класически нехранимайко.

На тази стара глупачка Европа трябваше да й бъде пусната малко кръв, с която да измие очите си и да прогледне. Защото всички безкръвни опити се проваляха, всички разумни начини за убеждаване се изчерпаха и на провидението не му остана друго, освен да пристигне с гръм и трясък. Вече само слепите и глухите имат извинение да не го виждат, нито да го чуват.

Вече само на освидетелствани дебили могат да се разказват приказки страшни с герои безстрашни. В които афганистанският овчар се жени по любов за дъщерята на германския канцлер, а сватбарите от Кабул пият кротко, защото утре са първа смяна в завода на Volkswagen.

Вече само най-неспасяемите и наистина безплатни либерални идиоти могат да имат нахалството да ви утешават, че нищо кой знае какво не се е случило. Че бомби са гърмели и преди да дойдат бежанците, че жените в Европа са изнасилвани и преди последната Нова година в Кьолн. Това го разправяше върховното месо Мade in EU Федерика Могерини, което сега плаче за брюкселските жертви.

Как да повярваме, че сълзите ти са истински, европейска жено, след като ти самата отказваш да вярваш на истинските народни страхове. Задръж сълзите за себе си – сама да се оплачеш, когато настъпи неизбежният Ден на гнева. Твоето име е със сериозни шансове да бъде второто в списъка с ВИП гостите. Нищо лично, но все пак Ангела Меркел се потруди много повече.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073003
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031