Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2016 17:52 - Защо #JeSuisBruxelles, а не #Brusselsonfire
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аларма в Туитър - фенове на "Даеш" се поздравяват с хаштаг #Brusselsonfire image

Хиляди снимки и молитви с белгийското знаме заляха социалните мрежи.

     
Солидарността на света с Белгия в социалните мрежи заради атаките в Брюксел, убили поне 26 души и ранили над 130, не закъсня.

Темата доминираше в Туитър на всички езици - целият свят се молеше за Брюксел и съобщаваше наученото за атаките, коментираше, гневеше се на тероризма.

Живеещи в Брюксел граждани започнаха да предлагат помощ на нуждаещи се с хаштаг  #ikwilhelpen (Искам да помогна) в социалната мрежа Туитър. Потребителите призовават всеки, който има възможност да помогне на нуждаещ се от транспорт или друга подкрепа, както и онези, които имат нужда от това, да използва хаштага. Заради атаките и въведеното най-високо ниво на риск от тероризъм публичният транспорт в столицата на Европа е блокиран.

СЛЕД АТАКИТЕ В БРЮКСЕЛ: 34 УБИТИ И НАД 130 РАНЕНИ (СНИМКИ+ВИДЕО)

Неотдавна по време на антитерористични операции в Брюксел по издирването на виновните за атентатите в Париж, белгийците заляха интернет със снимки на котки. Акцията бе в знак на подкрепа на властите, които помолиха гражданите да не споделят снимки и информация за операцията, за да не може тя да бъде използвана от терористите.

БЕЛГИЙСКАТА ПОЛИЦИЯ БЛАГОДАРИ ЗА КОТКИТЕ

Във Фейсбук бе отворена специална страница, в която хората, отбелязали, че живеят в Брюксел, могат да обявят, че са здрави и на сигурно място. Адресът й еhttps://www.facebook.com/safetycheck/brusselsexplosions-march2016/?search_type=safe .

Стотици граждани се възползваха от опцията, за да съобщят на близки и познати, че са в безопасност.

В Туитър хиляди хора изразиха съпричастност, но според потребители на мрежата хаштагът #Brusselsonfire (Брюксел гори) е използван от симпатизанти на "Даеш", празнуващи атаките в сърцето на Европа. Подобен беше и сигналът им при атаките в Париж на 13 ноември миналата година, в които загинаха 130 души  - #Parisonfire.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ, АКО СТЕ В БРЮКСЕЛ ИЛИ ПЛАНИРАТЕ ПЪТУВАНЕ НАТАМ

В мрежата масови критики отнасят симпатизанти на фаворита на Републиканската партия в САЩ за кандидат-президент Доналд Тръмп, които също използвали хаштага на феновете на "Даеш".

Хиляди профили в социалните мрежи засветиха в цветовете на знамето на Белгия - черно, жълто, червено и хора споделиха снимки с флага и Белгия и популярните и след атентатите в Париж послания като "Моля се за Белгия", "Аз съм Брюксел" и т.н.

Още по темата

Обама: Ще помогнем на всички народи, заплашени от тероризъм (ВИДЕО)

Засилен контрол по българските граници

Какво да правите, ако сте в Брюксел или ще пътувате натам

След атаките в Брюксел: 34 убити и над 130 ранени (СНИМКИ+ВИДЕО)

България осъди атаката в Брюксел. Няма пострадали сънародници

Бомби и в метрото на Брюксел

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074198
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031