Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 16:24 - Българите изчезват, а политиците си правят имиджа на гърба им...
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
2



  акад. Петър Иванов   image

Парламентът щял да проведе разисквания за борбата с демографската катастрофа.

Идеята за това дали шефовете на БСП, ПФ и БДЦ. Това в момента са най-мижавите политически сили в Народното събрание: Столетницата е на доизживяване, а другите десетина, че и повече, партии, обединени в ПФ и БДЦ, са маргинални, коварни и лъжливи, излъгаха избирателите си, сътвориха редица скандали и фалшиви ултиматуми, родиха независими депутати като Баракова и т.н., те едва ли втори път ще помиришат Парламент, което си го знаят. Може би тъкмо затова трите съвсем различни и противопоставени една на друга формацийки се заеха да търсят възможности за освежаване на увехналия си и миришещ лошо на БКП и ДС имидж, не, че някога той е бил кой знае колко цъфтящ и свеж, с темата за демографската катастрофа.

Излиза, че решаването на проблема с намаляването и изчезването на населението на България (със скорост 9 души на всеки час) е вече първа и специална грижа на социалистите и комунистите от формацията на др. Миков с прасето с пилешките крака.

Но нали точно тези хора от БКП-БСП стоят в основата на демографския проблем на България, управляваха с партньора си ДПС сума време, без въобще да си и помислят за демография. Сетиха се едва сега, когато всички виждаме затихващите им функции и агония.

По данни на ООН от първите 20 държави в света с най-бързо намаляващо население само една, Япония, не е бивша социалистическа страна, не е от соцлагера, всичките останали 19 страни са били под диктатурата на социалисти и комунисти.

Друга една класация – на самоубийствата в различните страни – показва същото: от първите по самоубийства на глава от населението 13 страни в света само пак Япония се различава от останалите 12, всички те са бивши соцстрани.

Значи, комунизмът (социализмът) е вреден за демографията, той убива.

В този контекст да ставаш инициатор на решаването на демографския проблем в България изглежда доста нагло, все едно запалилият, поддържащият и радващият се на пожара в един момент да стане инициатор на гасенето му, само и само, за да обере овациите на простодушните публики с кофите наоколо. Другите инициатори по признаците виновност, некомпетентност и нахалство не са по различни от БСП. Тъкмо агентите от ДС, косвено свързани с БКП и БСП, с които е пълен догоре ПФ, даже върховният им главатар е агент, агент Иван, там е и ресторантьорът Славчо Бинев от БОК, да тръгнат да се борят срещу нещо, което всъщност не разбират никак и вероятно са подкрепяли доскоро по различни начини, да работят за преодоляване на демографската катастрофа, също звучи доста тъпо.

За постбарековата сбирщина Български демократичен център (какво име, а?), претърпяла всякакви метаморфози и салтоморталета само и само да е в кацата с мед на властта, пък въобще не е сериозно да се говори; не може фъфлещи персони с нехетеросексуална ориентация, земеделци и таекуондоисти да обгрижват проблемите с раждаемостта.

Интересни в своето мълчание по проблема за демографската кончина на българския етнос са също и другите политически субекти в Парламента. ДПС, с Местан, Данчо Ментата и бат Сали, което не го е еня за изчезването на етническите българи, даже обратно, също участва по един перфиден начин в антидемографския цирк. Техният активист Хасан Адемов, в качеството си на бивш министър, вече доста сполучливо изпълни задачата нищо да не прави в демографската област. Сега за награда е назначен от продажните ни депутати за председател на... Комисията по демографска политика, като очакванията към него от страна на ДПС са същите: нищо да не се прави, от което една съседна братска страна има доста интересна геополитическа изгода.

Нищо не прави вече 10 месеца и вицепремиерът по демографската политика Калфин, и той с турска фамилия. Сега този човек, провиждайки пиарска далавера за неговата комунистическа партийка АБВ начело с агента Гоце, също показва необичайна за неговата доста напълняла персона активност. Казал, че „в последните години имало лек ръст по демографски показатели”, което си е абсолютна пълна, тъпа и нагла неистина по отношение на част от тях.

През последните пет години коефициентът на раждаемост у нас се срина в международните класации от 10,9 промила през 2009 г. до сегашните 8,7 промила. Това означава, че средно за периода намаляваме годишно с по фантастичните 0,4 промила. Ако погледнем по-назад, ще видим, че раждаемостта, например, преди 50-те години на миналия век, у нас е била близо три пъти по-висока – 183 000 новородени.

Министерството на здравеопазването наскоро публикува данните за раждаемостта през първите пет месеца на тази година, когато вицепремиер е Калфин. Те, меко казано, са обезсърчаващи. В сравнение със същия период за миналата година, у нас сега са се родили 1 776 бебета по-малко, т.е. раждаемостта е спаднала с цели 7,4% (или с цели 74 промила!). Ако тази тенденция се запази и по отношение на останалите месеци на 2015 год., а няма никакви причини това да не стане, то спадът на коефициентът на раждаемостта за 26-тата година на безкрайния мъчителен Преход към демокрация ще е световен рекорд: новородените ще са с 4 260 по-малко, и общо за настоящата година ще бъдат около 58 600, в сравнение с 62 900-те (според МЗ) новородени през 2014 год.

Какъв ти тук „лек ръст”, др. Калфин?

Детската смъртност у нас е най-високата в Европа – 7,3 промила (според ЦРУ тя е даже 15,7 промила, данните са от сайта на ЦРУ, всеки може да ги види).

Известно е, че за да получават съответната социална помощ, почти всички родилки от цигански етнически произход, годишно те са около 55% от всички родилки у нас и е налице тенденция този процент бързо да нараства, се водят самотни майки.

Колежката на Калфин по социализъм др. Корнелия Нинова правилно го контрирала за раждаемостта, че само след 10 години ражданията у нас ще са с 30 000 по-малко, значи новородените ще са около 30-40 хиляди годишно, 6 пъти по-малко в сравнение с данните от преди 60 години. Новородените през годината в по-голямата си част няма да са с майчин език български.

Вторият основен демографски показател е смъртността.

Тук наистина имаме ръст, той за съжаление не е лек, а е трагичен, и това е много печално. Според Демографския институт при БАНИ (да не се бърка с БАН), коефициентът на смъртност у нас нараства, през 2014 г. броят на починалите се е увеличил и е около 110 000 починали. Това е 15,9 промила при население 6 920 000 души, колкото е то според ЦРУ, при средна смъртност в ЕС 9,9 промила.

Известно е, че за последните пет години се изкачихме от 19-то до 6-то място в ранг листата по най-голяма смъртност в света, между Афганистан и Сомалия, през 2014 г. изпреварихме даже Сирия.

Третият основен показател, който обикновено се игнорира от властите, е емигацията. Ние имаме отрицателното годишно миграционно салдо (за една година напускат България много повече хора в сравнение с идващите у нас бежанци и имигранти, главно мюсюлмани), което е около 2,9 промила (според ЦРУ), значи около 22 000 души. Заради отрицателния прираст (разликата между раждаемост и смъртност), който е 7,8 промила годиишно, и заради отрицателното годишно миграционно салдо (2,9 промила) ние намаляваме за последните години с някъде между 71 000 и 74 000 души, което е 10,7 промила, т.е с по 203 души на ден или с вече по около 9 души на всеки час, това си е абсолютен световен рекорд.

Българският етнос изчезва. Това е истината.

В борбата срещу демографската катастрофа щяла да се включи, представете си, и... БАН, същата посткомунистическа институция с щедрите 110-130 милиона лева годишен харчилък за нищонеправене, същата, която преди 15 години тутакси закри своя Демографски институт, защото той съобщи неприятни и неудобни за властта демографски факти и тенденции. Стотици учени в БАН от няколко института – за изследване на човека, за изследване на населението, за изследване на обществото, за изследване на знанието и т.н. – денонощно работят и изследват, но досега нищо съществено не са открили в областта на демографията, освен това, че българите, нищо, че са най-бедните в Европа, изключително много си падали по хедонизма, по-известен ката страст към насладите от живота, че раждаемостта у нас и в Германия били горе-долу една и съща (за разликата в смъртността се премълчава), т.е. нямало нищо тревожно. Сега тези хора ще се събират, ще разискват, ще правят разни комисии и съвети и ще пишат стратегии за борба с демографската катастрофа, срещу прилична сума навярно, въпреки че са държавни служители на платена работа.

Как мислите, дали в демографски план ще излезе нещо читаво от идеята и топуркането на комунистите и агентите на ДС и от „научната” работа на застарелите банаджии?

акад. Петър Иванов, Демографски институт при БАНИ

*Заглавието е на редакцията




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4072823
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031