Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2015 20:13 - О. СИЛВЕСТЪР: ПЛЕВНЕЛИЕВ И БОРИСОВ ТРЯБВАШЕ ДА ОГЛАВЯТ ГЕЙ ПАРАДА
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1609 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

Върховният съд на САЩ взе историческо решение като определи, че еднополовите бракове са законни. Съдиите приеха с 5 на 4 гласа, че американската конституция изисква еднополовите двойки да получат разрешение да сключат брак, независимо къде живеят и дали съответният щат позволява брак само между хетеросексуални партньори. Потърсихме за коментар сливенският свещеник о. Силвестър Янакиев, известен с категоричната си позиция срещу хомосексуалните.

Как ще коментирате решението на Върховния съд на САЩ, според което браковете между хомосексуални в страната на неограничените възможности са законни на територията на всичките щати?

– Не приемам политическото решение на Американската психиатрична асоциация от 50-те години на ХХ век, която по политически причини махна хомосексуалността от списъка със заболявания. Смятам, че там е мястото на хомосексуализма. Той показва всички белези на психично отклонение. Шизофрениците не си правят парад, а ние се опитваме да ги лекуваме. В световен план има ситуации, в които хомосексуалистите се лекуват. Тоест това не е вродено, няма ген на хомосексуализма. Тяхното поведение развива тоталитарен синдром. Обикновено тези, които наричат другите, че са хомофоби, притежават зверска хомофобия. В своето развитие започват да приличат на тоталитарна секта. Очаквам скоро те да се политизират, за да търсят световно господство, както правя всяка една тоталитарна фракция.

В София пък се проведе осмият гей парад…

– Президентът Плевнелиев беше ли там?

Не, нямаше го.

– Жалко. Той трябва да е най-отпред заедно с министър-председателя и останалите в парламента и правителството, а след тях полицаите и останалите гейове. Смятам, че не са организирали добре парада.

Защо президентът трябваше, според Вас да е начело на гей парада?

– Защото поддържа тези ценности. Толкова много посланици се изказаха в подкрепа на гей парада, а нашите управляващи не се изказаха по никакъв начин. Не отстояваха традиционните, християнските и българските ценности, което означава, че са съгласни.

Можем ли да очакваме в близко бъдеще легализиране на гей браковете и в България?

– Очаквайте го. Като цяло нашето правителство прави това, което му каже американското посолство. Естествено е и при нас да се случат подобни неща, ако не се окаже сериозен отпор. В крайна сметка какво представлява парадът? Има парад на победата. Парадът винаги е победоносен. Нима гейовете и останалите от ЛГБТ са ни победили? Аз нямам такова усещане.

Факт е, че Върховният съд на САЩ разреши гей браковете…

– През 1920 година в СССР са забранили въобще семействата и са започнали да живеят комунално. Жената трябвало да ражда деца, които да бъдат отглеждани от държавата, чийто баща трябва да бъде вождът, а майка – партията. Това е исторически факт. Те имаха идеята, претенцията и желанието да въведат това в цял свят. Не се случи. Това, че е станало в една държава, в която тоталитаризмът е водещ, е нормално. Надявам се, че като живеем в демократична държава, няма да разрешат гей браковете на наша територия.

Георги Гюзелов, delo.bg




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4095447
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930