Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 11:04 - Българи, знаете ли накъде отивате? – разговор с посланика на Руската Федерация в Република България, Юрий Исаков - 2
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1632 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

- Да оставим настрана енергийната сфера. Как оценявате водената от България цялостна политика в момента?


Знаете ли, аз не виждам да се води политика. Вашите управляващи не правят нищо в нито една сфера, като изключим пътищата. Те се хвалят, че сте остров на стабилността, но за съжаление това е остров, който бавно и полека потъва, и това смея да твърдя е усещане на по-голямата част от българските граждани. Единственото нещо, което прави вашето правителство е да не прави нищо и когато се случи нещо, което нарушава стабилността на нищоправенето, вашето правителство посочва за виновник някой който някога е направил нещо.


При вашите управляващи въпроси от сорта – Накъде вървим? Какво трябва да постигнем? Как да го постигнем? Колко време ще ни трябва да го постигнем? – няма. Дори хамлетовския въпрос – Да бъде или да не бъде България – сякаш не стои. Ако се задава някакъв въпрос – то той е когато се случи нещо неочаквано и въпросът е – Кой е виновен? Дори, няма въпрос, а твърдение – този е виновен. Това не е начин на управление. Това е безмислието, безхаберието и безвремието на глупака.


Най-близкият пример, който ми идва на ум е от вчера, когато вашият премиер, на фона на тежкото бедствие сполетяло българите, чиито домове бяха отнесени от водната стихия заяви, че скъпоструващите хеликоптери „Кугър“ не са пригодени да работят в зимни условия, а всъщност всички „Кугър“-и ( общо 12) са закупени и оборудвани с противообледенителна система на винта. Системата не работи заради липса на рамково споразумение за поддръжка на вертолетите „Кугър“, което е трябвало да бъде сключено от Министерство на отбраната на настоящия кабинет.


Да вземем и отминалото посещение на г-жа Клинтън. Дойдох, видях, повелих. Така бих го определил. Къде е тука вашата политическа изгода от качеството ви на лоялен партньор на САЩ? Вие им оказвате военна подкрепа, като участвате във всички мисии на така нареченото демократизиране, давате жертви, но какво получавате? Паднаха ли визите за българските граждани желаещи да посетят, живеят и работят в САЩ? Или може би сте поканени да вземете участие в тяхната космическа програма? Да не би да подготвяте трети български космонавт в мисия на NASA? Може би ви предоставят военна техника? Сигурно вашите учени работят съвместно с техните по научни проекти? Може би, българският бизнес участва активно във възстановяването на демократизираните вече страни?


Опасявам се, че българите биват използвани за пушечно месо и при един бъдещ конфликт в Близкият изток, подобна съдба не би била учудваща за цяла България. На ваша територия няма база на ПРО. Как ще ви гарантират сигурността, ако напрежението с Иран и Сирия ескалира – с молебени в Александър Невски? Единственото, което получавате от стратегическото си сътрудничество е правото да се жертвате за нечии чужди интереси, докато политиците ви получават потупване по рамото, браво и снимка за спомен с великите демократизатори.


- След като повдигнахте въпроса относно ескалиращото напрежение в Близкия изток? Как бихте коментирали ветото, което наложихте на резолюцията на ООН, относно санкциите срещу Сирия? Това, което се стреми светът днес да постигне, чрез тази резолюция, не е ли подобно на това, което вашата държава стори за България с освобождаването и от Турско робство?


Двете ситуации са несравними. Първо – по тоношение на времето, те лежат в различни исторически епохи с различни виждания и методи на международната политика. Второ – в единият случай става въпрос за поробен народ, а в настоящия за независима държава, чиито народ е свободен, но все още не е извървял докрай пътя на демократизацията. Вие имате една хубава поговорка – Насила хубост не става. В този смисъл и използването на силови методи за налагане на демократични промени, особено отвън, не дава резултати. Трето, когато вашето освобождение стана факт, управлението на държавата бе предадено във вашите ръце в рамките на няколко месеца, а сега виждаме как демокрацията се налага с военно присъствие в продължение на десетки години, което обаче не дава желаният резултат. За всички е ясно, че въпросните демократични промени целят по-скоро услесняване достъпа на чуждестранният бизнес до ресурсите на демократизираната държава, отколкото благоденствието на населението. И въпросната демократизация води до изсмукване богатствата на въпросната страна, като заплащане за процеса на включването й в демократичния свят.


- И накрая какво бихте казали на българите?


- Искам да си отговорят на въпроса: Българи, знаете ли накъде отивате?


Източник /Бъзикилийкс



Гласувай:
1



1. анонимен - "Негово низходителство руския посраник"
09.02.2012 11:09
явно е не на три, а на поне "пет по сто", или в главата му има не "мозък с гънки , а цица с плънки".
Майтап бе ,Уили ... :)
цитирай
2. анонимен - Този явно плаче за ритник в гъза
09.02.2012 11:21
След такова арогантно интервю от Посланикd на Русия в сувереннаjта страна България, който си позволява с гаменски език да дава характеристики за политиката и управляващите, мястото му е или в лудница, или с ритник въ гъза обратно в Русия .
цитирай
3. ramus - глупаво е ...
09.02.2012 13:12
... да се хваща някой на измислиците. Това никой дипломат няма да го каже. Особено в контекста на сложността на междудуржавните и геополитическите отношения. Нужно е просто да се мисли и съобразява. Естествено че това не е лесна работа, но... който може.
И както се вижда накрая - авторството на текста - "БЪЗИКИЛИЙКС" - това е поредната елементарна шега и тънък хумор на русофилските запалянковци. Пък който се хване.
цитирай
4. ok3223 - ТъъПАКО АНОНИМЕН № 2
12.02.2012 15:59
В тази шега има много, много истина,
която гъзища като теб не могат да разберат.
Та затвори си зурлата и размърдай мозъчето, ако имаш такова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4093724
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930