Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2011 07:16 - Психолог се усъмни, че подпалвачът е класически пироман
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
2



  Васил Димитров
image

  След като няколко дни подред излиза с различни версии за палежите на коли в столицата, вчера МВР заяви, че повече няма да говори, за да не се пречи на разследването. "Работи се, но засега не можем да кажем какви са версиите", лаконично коментираха от вътрешното ведомство. До този момент няма данни за заловени за умишлените палежи, които продължават вече месец и половина. В петък от полицията съобщиха, че са арестувани двама души. По-късно обаче вътрешният министър Цветан Цветанов опроверга информацията и обясни, че МВР всъщност наблюдава двама заподозрени, но задържан няма. 

Междувременно вчера стана ясно, че са изгорели още три коли, този път в столичния район "Люлин". С подпалените през нощта срещу понеделник автомобили общата бройка на пострадалите возила става 28. Серията палежи започна в "Младост", като първоначално изгоряха 6 коли, за които МВР не съобщи. Шум около пироманския тормоз се вдигна миналата седмица, когато само за една нощ в "Младост" пламнаха 11 автомобила. След това палежите се преместиха в "Хаджи Димитър", а по-късно отново горяха коли в "Младост". Почеркът при всички е един и същ - предният капак се залива с бензин и се запалва.

Първоначално от МВР заявиха, че се работи по версията преразпределение на пазара между застрахователни компании. Униформените подозират още, че палежите може да са дело на психично болен човек. Имаше и версия подпалването да е организирано от собственици на частни паркинги, които искат да увеличат клиентите си. Тази хипотеза обаче отпадна. Преди дни вътрешният министър коментира, че засега не е установена връзка между собствениците на автомобилите. По думите му няма доказателства и в подкрепа на версията за застрахователна война. Цветанов коментира палежите в събота, след като часове по-рано изгоря БМВ в столичния район "Красна поляна". Тогава от полицията заявиха, че този случай няма връзка с другите и отчетоха, че във въпросната нощ не е имало палежи на други коли.

-------СЪМНЕНИЯ

Съмнение, че подпалвачът в София е класически пироман, изрази вчера председателят на съюза на психолозите Пламен Андреев. "Този профил изключва палежи, подобни на тези от изминалите седмици в София", заяви той пред БНР. По думите му в почти всички случаи хората с такива наклонности остават при горящия обект докрай. "Мъж в юношеска възраст или ранна младост - така изглежда профилът на 90% от пироманите по света", обясни психологът



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4096560
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930