Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 18:34 - Подкрепям напълно - копипейст от блога на Атила
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1727 Коментари: 0 Гласове:
1



   Хуманна организация Яна Яворова image

Хуманна организация Яна Яворова

Знам че не му е изобщо мястото и момента тук в момента да го кажа това предложение. 

Но за да не се забрави паметта на това момиче Яна Яворова. Няма да е зле да се изгради благотворителна организация, или някакъв фонд, не искам да казвам фондация, че прекалено много тази дума е натоварена със силен негативизъм, и извор на корупция. Но няма да е лошо да се създаде едно гражданско неформално обединение, изцяло от приятелите на Яна, и най-вече от нейните близки и родители. 

И да се помага на жертви на уличен бандитизъм, като се изнасят факти от престъпления, неразкрити и дори не разследвани, и да се ограмотява обществото какво става в тази престъпна мафиотска държава. 

Да си защитават правата, и да откриват хора, който истински ще им обърнат внимание. 

А да не разчитат на държавни ОРГАНИ, защото ето какво води това доверие, на наглост и цинизъм от тяхна страна. 

Но най-вече да се разяснява целта и дейността на благотворителната организация, че е помощна организация, и предлагаща юридически консултации. 

Да си кажа честно. 

Да имаше през 2009 г. подобна сдружение или обединение на хора, който да помагат на пострадали хора от уличната престъпност. Щях определено да се обърна към тях за помощ и съдействие. 

Като нямаше да се стигне до автобусната ми одисея и афера със 37 човека заложници. 

Просто в САЩ съм гледал предавания по Зона Риалити канала. Убили някой по наистина нелеп и жесток начин. И роднините и близките на загиналият човек, основават или фондация, или благотворителна хуманна организация, с цел да помагат на жертвите на престъпността, като името на фондацията или хуманната организация, се именува на убитият близък на основателя на фондацията или хуманната организация. 

Един път за да не се забравя изобщо паметта на загиналият. И втори път да помагат на пострадали от престъпления. 

Просто нека да се увековечи паметта на това момиче Яна, и да не се забравя. 

Така по този начин. Основавайки тази хуманитарна организация. По този начин постоянно ще се държи държавата и най-вече властта и медиите в частност, отговорни за смъртта на Яна, и на останалите потърпевши. 

Но съветът ми е. 

Не бива да се доверява човек на политиката и политиците, каквато и да е инициатива. 

Защото подозренията ми са! 

Да не да впрегната гневът на хората, срещу незаконната държава абсурдиния в тясно партийни, и политически предизборни интереси. 

Тази организация би трябвало да бъде изцяло хуманитарна, и помагаща на жертвите, на битова и улична престъпност, изнасяйки всяко едно престъпление, и търсене на отговорност от безотговорните държавни органи. 

Да се привличат хора към каузата, и да се изгражда истинското гражданско общество, а не онова, медийното, и политическо гражданско лицемерно общество. 

Аз например с каквото мога бих съдействал и помагал, стига да има кой да постави основите. 

В момента е идеална обстановката, тези остри и наболели проблеми, да се поставят на масата, и да не се дава и момент спокойствие на тези на който им дадена длъжността да пазят и съхраняват живота и здравето на хората. 

Както се казва. 

Хуманната организация Яна, да бъде един вид, Господарите на ефира, но да са Господарите на закона. 

Да не забравят и да не оставят нещата да се забравят и някой жалки и мизерни хорица, да си мислят че са недосегаеми и безконтролни в поведението, и в бездействието им. 

Извинявам се ако с нещо наистина ставам досаден и нахален. 

Но според мен, така е най-добре, да не се забравя паметта на Яна Яворова, и да се помага и на други станали жертви на бандитизъм и престъпления. 

Поздрави от мен приятели.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4094644
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930