Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2011 01:12 - ПРОРОЧЕСТВО: ТРУС ИЗРАВНЯВА РИМ СЪС ЗЕМЯТА ДНЕС
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1893 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Според Рафаеле Бенданди Вечният град ще рухне напълно. Източните Балкани заплашени от катаклизъм през април 2012 г. image Може би днес е последната утрин на Вечния град. Румен Михайлов,   image Рафаеле Бенданди image Колизеумът е устоял десетки векове, но според ужасяващата прогноза днес му е последният ден. image Сеизмолозите успокояват гражданите, че Рим е в сеизмично спокойна област. Ако, чуете по радиото, че Рим е помлян от жестоко земетресение, спасявайте се от България в началото на април 2012 г., защото Рафаеле Бенданди - човекът, на когото се приписва прогнозата за невижданото бедствие във Вечния град призори на 11 май 2011 г. - бил предсказал унищожително раздвижване на земните маси и в Източните Балкани след около година. При условие че днес не научите нищо за природни катаклизми в италианската столица - усмихнете се и поне що се отнася до прогнозите за земетресения, запазете спокойствие до 2012-а и много след това. По простата причина че според истинските учени те не могат да бъдат предсказвани и ги фантазират само главите на сеизмолози шарлатани.

 

Така би трябвало да е, но въпреки призивите за спокойствие на познавачите на земната кора в Италия вчера прогнозата на Бенданди, раздухана яко най-вече в мрежата, подлуди немалко римляни. 

 

И според информациите на някои електронни медии доста жители на Вечния град смятаха да прекарат нощта под открито небе или в автомобилите си. Как иначе, след като роденият през 1893 г. в град Фаенца и починал пак там през 1979 г. пишман сеизмолог на няколко пъти през живота си уцелвал направо десетката с неговите земетръсни предсказания.

 

Рафаеле Бенданди учил за дърводелец, после се пробвал да стане часовникар, ама докато бил на пост през Първата световна война го светнало, че положението в небесата на Луната, Слънцето и планетите в определен момент влияе на земната кора, досущ като на приливите и отливите в морето.

 

Когато се завърнал във Фаенца, Бенданди зарязал и дърводелството, и часовникарството, след което започнал да чете книги по астрономия и геофизика. И на 23 ноември 1923 г. той депозирал при нотариус в родния си град прогноза, според която на 2 януари 1924 г. източната италианска област Марке щяла да бъде разсипана от страхотен земен трус. Който "закъснял" само с два дни и накарал най-големия и по онова време италиански всекидневник "Кориере дела сера" да посвети на Бенданди цели две страници и да го нарече "Човекът на земетресенията". Фашисткият водач пък

 

Бенито Мусолини

 

така се захласнал по самоукия сеизмолог, че през 1927 г. го направил кавалер на Ордена на италианската корона. Само дето след три години го накарал да подпише документ, че няма да публикува предсказанията си в страната, тъй като бил започнал често да паникьосва жителите й. Американците сякаш това чакали и разтворили широко за прогнозите на Бенданди страниците  на скандалните си издания.

 

През годините след това той уцелвал, ако не десятката, то поне девятката с прогнозите си, но за "паметна" се смята последната му точна "стрелба". Случила се през 1976 г., когато Бенданди предупредил с писмо властите в североизточната италианска област Фриули, че тя ще бъде сериозно разтърсена, че ще има много разрушения и хиляди човешки жертви. Никой не се вслушал в думите му и после мнозина съжалявали - земетресението било унищожително. Но що се отнася до предсказания за днес в Рим трус  - то никой поне до вчера не беше открил писмена прогноза за него на самоучения сеизмолог от Фаенца. Според някои журналисти тя била част от предадения от него през 1931 г. на папската Академия на науките

 

списък с предстоящи природни катастрофи

 

чак до 2025 г. Според други твърдения предсказанието се намирало в личния архив на Банданди във Фаенца - нещо, което уредничката на музея обсерватория на него име категорично отрече. Така прогнозата остана да си се развява безпроблемно единствено в интернет.  

 

Що се отнася до пълното спокойствие обаче,  изчакайте поне още 2-3 дни. За да не би да стане като през 1924 г. в италианската област Марке. .



Гласувай:
4



1. mileidi46 - :))))
11.05.2011 09:35
Jivi sme za sega..:)))
Roma si e Roma...La piu bella del mondo!!
Pozdravi!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4093070
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930