Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 15:37 - Мишо Бирата: има човек - има проблем
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2694 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ще научим ли истината? Ето какво се случи: протеже на Борисов - ключов свидетел в разследване, в което е замесен самият Борисов, приключва земния си път в хотел, който е фамилна собственост на приятел на Борисов. Какви изводи да си правим?  

 

Проблемите на България с организираната престъпност, които неизменно фигурират в докладите на политическите наблюдатели, обясняват защо в кулоарите на европейските институции “off the record” се говори за страната като за “мафиотска държава”. В края на миналата година авторитетният австрийски вестник “Ди Пресе” написа, че българският министър-председател Бойко Борисов символизира като никой друг шизофренното поведение на българските политици по отношение на борбата срещу организираната престъпност.

Спекулации с криминален оттенък

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Мафията е както винаги обичайният заподозрян

Няма нито един политически сезон от началото на демократичните промени - вече 22 години, в който да не личи осезателното присъствие на различни по почерк “родни мафиоти” в политическите и в бизнес структурите на страната.

Основателно или не, отново “мафията” (каквото и да значи в България това обобщение) вече бе заподозряна във връзка със смъртта на бирения бос Михаил Михов - протеже на Борисов, както стана ясно след разпространения таен разговор между премиера и шефа на митниците.

Тепърва предстои да научим най-разнообразни версии за случилото се. За любителите на криминални сюжети вчерашната новина от Правец може да бъде интерпретирана и така: протежето на Борисов (ключов свидетел в разследване, в което е замесен самият Борисов) приключва земния си път в хотел, който е фамилна собственост на приятел на Борисов.

Естествено, смъртта на 47-годишния Михов прави невъзможно неговото участие в следствието. Не са важни обаче възможните спекулации с криминален оттенък, а обстоятелството, че няма данни за сериозно разследване по случая, в който беше замесено името на починалия бирен бос. Нека не забравяме, че точно тайните записи на властта, тиражирани в медиите, се превърнаха в най-големия политически скандал в историята на страната след 1989 година.

Продажност, безсилие и безразличие

Тази позорна страница от управленческия стил на днешната власт - освен илюстрация на полицейщината в държавата, постави в центъра на общественото внимание драматичния въпрос за употребата на властта като политически чадър над мафията, за ролята на силовите структури, за нерегламентираните контакти между висшия ешелон на изпълнителната власт с представители на сенчестия бизнес, за правното безсилие и полицейския произвол, за продажността на тиражните медии, както и за потресаващото безразличие на така наречения просветен елит, който наблюдава от дистанция моралния упадък на обществото.

 

 

Автор: Еми Барух,




Гласувай:
8



1. deleted-4udovi6teto - Мда.
31.03.2011 15:43
В България става все по-зловещо.
Чу
цитирай
2. zaw12929 - важно е да има приателства, а не к...
01.04.2011 05:52
важно е да има приателства, а не конфликти...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073994
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031