Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 01:41 - Цигани с 32 дела убиха баба в село Памукчи
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1496 Коментари: 1 Гласове:
1



Родът на бандитите тероризира село десет години
88-годишната жена ритана, докато спре да мърда image Това е къщата, в която е станало зверското убийство.

  image Една от маските на бандитите. Трима цигани рецидивисти са били арестувани за убийството на 88-годишна жена в шуменското село Памукчи, обяви на извънреден брифинг в неделя директорът на ОДП в Шумен Любомир Христов. Убийците са закоравели престъпници и имат зад гърба си общо 32 съдебни дела и 23 криминални регистрации, уточни полицаят. Убийството станало преди три дни и предизвикало ужас у възрастните самотници в Памукчи, а нападателите били задържани след по-малко от денонощие след престъплението.Тримата арестувани са от съседното село Преселка и са популярни в района с прякорите си Домусчията (43 г.), Кьорчо (20 г.) и Маджара (33 г.). През нощта в сряда срещу четвъртък тройката си набелязала да обере дома на 88-годишната баба Айше в Памукчи. Знаели, че бабата живее сама. По тъмно пристигнали в дома и и успели, без да ги усети стопанката, да приберат електрически кабел от мазето й. Нямало друго за крадене и се прибрали с колата си в Преселка. Направили обаче анализ на ситуацията и решили, че вероятно бабата има и пари и бакърени съдове и трябва да се върнат отново. Вече след полунощ пристигнали за втори път в Памукчи, вече с маски на лицето и с ръкавици, влезли в двора и се хванали да вадят гвоздейчетата от прозорците, за да си бръкнат вътре и да си отворят. Баба Айше обаче ги усетила, дръпнала пердето и видяла единия от бандититеМъжът реагирал незабавно – избил прозореца и хванал старицата за шията, за да не вика, а двамата му съучастници влезли в стаята. Там започнали мъченията за бабата. Обяснявала, че няма пари, но не й повярвали и я накарали да се закълне пред Корана. Заклела се, но това само озлобило циганите. Започнали да я бият, да я ритат – строшили й ребрата, челюстта, ритали в бъбреците, докато спре да мърда. Като останала без дъх, побегнали – в казан изхвърлили маските и ръкавиците, а в Преселка и дрехите. Според полицейска справка Домусчията е излязъл от затвора на 11 януари, Маджара през 2009-а, а младежът Кьорчо имал условни присъди и пробация. И тримата, които ще бъдат съдени за убийство, са от клана на Гюлините – ромска банда, която тероризира района от близо десет години, а преди пет години нейни членове малтретираха и пребиха кмета на селото Руси Иванов.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. reader - Клошари крадат ток от стълбовете
21.02.2011 01:46
Клошари крадат ток от стълбовете с улични лампи в парковете, за да се греят и да си готвят. Това разказаха служители от „Улично осветление”. Циганите от квартал „Факултета” пък връзвали енергията от лампите с електрическата мрежа в къщите си, за да не плащат ток през нощта.

Общинското дружество обаче ще предприеме стриктни мерки срещу злоупотребите с въвеждането на автоматична система за контрол и управлението на уличните лампи, която ще отчита излизането на системата от предварително зададените й параметри за консумация.

Все още обаче кметството не може да се справи с банда вандали, които през две седмици чупели лампите в градинката зад Руската църква. Най-големи щети от крадени кабели от дружеството отчитат по булевардите "Ботевградско шосе", "Вл. Вазов", "Брюксел" и улица "570".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087291
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930