Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2010 08:46 - Нелепа 2010 - с капки пот и сперма, без капка срам и интелект
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2499 Коментари: 7 Гласове:
0



Калин Руменов  

С капки кръв, пот и сперма, без капка срам и с един капкомер интелект те имаха такива нелепи постижения през 2010. Че въпреки сериозната конкуренция - успяха да изпъкнат като хемороиди върху задника на цялата bg нелепица. Заслужихте си мястото там – в годишните анали, и си заслужава да бъдете запомнени. Без вас, момичета, момчета и кръстоски между полумомичета, полумомчета и полуидиоти, нямаше да бъде същото. Но с вас има всички шансове да продължи по същия нелеп начин и догодина.

Цели 90 години от Прага не беше пристигало нищо толкова идиотско и невероятно, поне малко доближаващо се до класата на храбрия Швейк. Тази есен обаче оттам пеш до разградското си село Драгомъж се прибра Цвятко. Драго ми е, че живях в една година с този мъж - Johnnie Walker since 2010 с черен етикет и без черен печат в паспорта. Тръгнал той на гурбет с автобус и с начално образование, за да сглобява телевизори в Чехия. Но съдбата го върнала, за да разказва по телевизора невероятните си пешеходни приключения, случили се поради липса на пари. Тази история със сигурност се е случила заради липса, но не е сигурно каква точно – дали на пари, дали на нещо, което не се купува с пари. Този мъж може да не е много силен в главата, но е направо чудовищен в краката. Липсите горе обикновено избиват в излишъци по-надолу, затова и Цвятко отново ще се командирова на гурбет. Дано само не е в завод за дънни платки, защото няма какво друго да се пожелае на нереализирания гастарбайтер освен „Повече късмет с автостопа”.

По-консервативно ергенско парти и повече шафери на сватбата на Яне Янев. Отдавна никой не беше правил за добрия стар английски хумор нещо толкова сполучливо, колкото направи потомственият консерватор със своя годеж. Заслужава орден от английската кралица с препоръката - тази година булка, догодина само bullshit.

Тази година бисексуален, догодина завършен педераст. Това е препоръка за човека, който преди години обикаляше медиите, за да обяснява, че не е педофил, нито гей. Тази година направи медийно турне с условна педофилска присъда, за да каже, че отдавна спи с мъже, но още не е станал гей. На хетеросексуалните задръстеняци им е трудно да разберат разликата, но разбират, че си имат работа с историята. Макар и бивш, застаряващият мръсник Кузов е първият политик с публичен coming out. За да продължи да е нестандартно нелеп и през 2011, трябва да организира ново турне. В което се разказва, че отдавна спи с малки момченца, но още не е станал педофил.

За да преспиш с националния отбор по футбол, не е задължително да се казваш Николета Лозанова, но увеличава шансовете. Нелепо е, че предпочетоха гелосания като турски емигрант в Берлин Матеус вместо нея за треньор. Тази жена и без това ги тренира, и без това отборът е готов да играе и да се раздаде за нея. Още много и то какви невероятни футболни драми през 2011, Николета. Много поздрави на Божинов, както и на всичките му съотборници, които видиш, за които се сетиш.

Не искам даже да се сещам за Веселин Маринов, но няма да е честно към нелепия му годишен принос. За Маринов мога да се обзаложа, че няма друг човек, който си вади хляба с толкова пот на челото. Което е чудесно за разлика от членството му в триумвирата на естрадната боза и обществената музикална поръчка, включващ още Евтим Евтимов – текст, и Тончо Русев - музика. Добре дошли в 2011, момчета. Но ако ви е много рано – продължавайте да римувате „добре” с „МВР”, да произвеждате химни и да пеете пот.

По-добре пот на челото, отколкото стърчащ клон от задника. И въпреки това, пред трио „Вазелин” -  по-добре Деян Неделчев. Той отиде в гората да търси пръчки, а намери нов стил в световната музика. Екологично чистият му хомопънк е най-добрият кич не на годината, а поне на десетилетието. По-кичозно и нелепо щеше да е единствено, ако Неделчев си беше пъхнал чорапи на топка не отпред, а отзад в слиповете. Но тогава дриснята щеше да е класическа и буквална, а така се получи един вид метафора на авангарда.

Авангарден можеше да бъде и синът на стария рецидивист Цветелин Кънчев. Но най-нелепо Микеле беше хванат с крадено желязо в багажника и с кеймбриджка диплома в жабката. За да добави личен принос към клишето, че и най-умният е малко прост, че и евроромът си е малко балкански циганин. Ако тази диплома няма да ти трябва, Микеле, дай я на Калина Илиева. Тя знае какво да прави с нея.

Никой обаче не знае какво да прави с всички вас, нелепи bg хора. Също както една плеймейтка не знаела какво да прави с измръзналия си хамстер и го затоплила на котлона, все едно размразява засъхналия си сопол. И вие като стар секрет заседнахте в нелепите годишни анали, но едва ли ще останете залостени там завинаги. По-вероятно е да потечете и догодина, защото където е текло – няма начин да не пусне още няколко капки кръв, пот или сперма. А където въобще не е текло – няма начин да пусне и капка срам или интелект.



Тагове:   maleeei,


Гласувай:
0



1. reader - Вазелин Маринов и приятели
31.12.2010 08:51
Калин Руменов
„Добре” се римува повече от добре с „ебе”. Но триумвиратът на естрадната боза и на обществената музикална поръчка ще римува „добре” с „МВР”. Те са: Евтим Евтимов – текст, Тончо Русев – музика, в потното изпълнение на Веселин Маринов. Те са трио „Вазелин”, което произвежда химни и пее пот. Те химнопроизводители на едро и на повикване – облечени в олио, с бутилка оцет под мишница и слагащи лук на око в ретината ви. Това би трябвало да е рецепта за салата, но всъщност е формула за културно оцеляване. Сълзлива, несмела и сръчна като последната естрадна салата на триумвирата:

Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Припевът е измислен от Евтимов, Русев е композирал, а Маринов ще подгизне бялата си риза, докато подарява на ченгетата изработения по поръчка институционален химн. Съжалявам ги ченгетата, защото имат министър, който има приятел на име Вазелин. Който пък работи с поета Евтим и с композитора Тончо. Работата им щеше да бъде чудесна, ако, както се пее в една тяхна работа за рождени дни – не „пада лист от календара”, а времето е завинаги спряло на 6 без 10, 1978 г. Тогава римата „добре - МВР” можеше да мине за творчески компромис. Но в момента няма извинения - защо е толкова изостанала от нормалната житейска логика. Тези дни всички би трябвало са се чувстват истински добре, когато свършват оргазмено добре, а не когато свършват в най-близкото управление на МВР. Но на триумвирата дотолкова не му дреме за актуалността, че чак не го ебе.

През лято’2010 е по-добре да събираш съчки, да намираш пръчки и да те боли от икебана, отколкото да помниш добре служещите в редовете на МВР. В естетическата болка от дърводобива на Деян Неделчев поне има въображение, макар и прекалено хомосексуално, има и нещо като свобода. Докато в „хора, подарете цвете” има сигурна обществена поръчка, диктатура на карамфилените клишета и усещане за вечен компромис.
цитирай
2. reader - ..
31.12.2010 08:51
Това е моделът, по-който продължават да оцеляват и малкото оцелели от ордена на естрадното зло, наречен „Златният Орфей”. Вчера са рекламирали БСП, днес изведнъж са се оказали стари приятели с шефовете в ГЕРБ. Не че е житейски невъзможно и необяснимо, но прави лошо професионално впечатление. И не прави паралел дори с руснаците от „Любе” - най-добрия постсоцпример за политически коректно пеене на границата между добрата поезия и патриотичния кич.

Музиката в тази държава никога не е била бунт. Тя винаги като компаньонка е търсила парите, независимо дали се лепят по челото, или се дават за предизборна агитация. И затова в нейната история никога няма да има самоубийци като Кърт Кобейн, неуспели да преживеят собствения си комерс. Ще има само атентатори на модерността, чиито концерти би трябвало да бъдат ограждани от полицейска лента с надпис „углавно престъпление срещу шоубизнеса”. Но точно както се случва в най-добрите иронични традиции – вместо да бъде арестувано, трио „Вазелин” ще възпее хората, които трябва да го арестуват.
цитирай
3. reader - ..
31.12.2010 08:52
Ако имаше културна прокуратура – тя отдавна щеше да разследва триумвирата. Който тук преди три лета спечели обществената поръчка за химн на Варна със съмнителен речников запас от „чайки, вълни и хора с влюбени сърца”. Това е все едно да обявиш конкурс за преасфалтиране на целия град и в него да победи фирмата с най-амортизирана техника. На задрямалите баби по пейките в Морската градина Вазелин вероятно им е отнесъл главите с тържествения преглед на най-използваните естрадни клишета. Но това въобще не е добра причина той и неговите приятели да продължават да отнасят всяка голяма обществена поръчка за химн. Сякаш току-що Rammstein не ни бяха на гости, за да изнесат открит урок по шоубизнес. Сякаш не е за вярване, че по същото време естрадните партизани се събраха, за да мислят как могат да извършат музикален преврат, съживявайки „Златният Орфей”.
цитирай
4. reader - Как се става педераст и изнасилвач
31.12.2010 08:57
Няма медия, която да обърне внимание, нито да тиражира тази история. Веднъж в парка грандамата на българския парламентаризъм Искра Фидосова обърка кучето ми с пейка и седна да си почине върху него. Оттогава мога да го използвам единствено за килим пред леглото и точно това правя. Чопля си краката през дългите зимни вечери и оплаквам шибания му кучешки късмет. Искате ли да изпратя и снимка, или ще публикувате и без нея това, което ви разказвам. Не звучи достоверно, но какво ви притеснява. Като кучеубийца по невнимание Фидосова е също толкова достоверна, колкото и като изнасилвачка в парламентарния кенеф. Или има значение не сюжетът, а разказвачът.

Кучето ми е сериозно дискриминирано от медиите в сравнение със слабините на изнасилената жертва. Защото кучешки доказателства за инцидента в парка няма също толкова, колкото няма и за изнасилен депутат (мъж) от друг депутат (жена) между две обсъждания на бюджета. Има обаче разлика в доверяването на първоизточника. Трябва да съм проклет депутат, за да ми отделят сериозно внимание дори когато твърдя несериозни неща. Трябва да съм Емил Василев от РЗС, за да не изглеждам като идиот и за да не чувам приказки от редактори – пич, какви работи говориш и можеш ли поне малко да ги докажеш. Та ти не разказваш вицове, а обвиняваш някого в престъпление, за което се лежи с години в затвора. И в което няма хумор - нито дебелашки, нито английски. За да ти се доверим, трябва да разгледаме поне гащите ти за съмнителни секрети. Иначе забрави да пуснем историята ти дори в няколко реда или секунди. Ако твоята пишка не е реално пострадала, има реален риск да пострадат нашите задници – но не от колегиален нагон, а от правосъдие.
Ненормално лесно е да се представиш за сексуална жертва, ненормално лековерно е медиите да ти отделят внимание като такава, дори и да не ти вярват, ненормално невинно е после да кажеш – направих си майтап, как ми се получи. Ами получи се парламентарна сексуална революция, получи се жълта медийна революция, качихме се на
цитирай
5. reader - ...
31.12.2010 09:01
качихме се на по-висок етаж с асансьора на Ицо Петрофф. И колкото по-нагоре пътуваме, толкова по-наебани и по-бедни хора срещаме.

Преди няколко години старият мръсник Лари Флинт обяви хонорар от милион долара за мръсна история с участието на политик. Но такава история, която съдържа поне минимален процент на достоверност дори за занижените порно критерии. Докато в Hustler отсяваха читателски писма, заслужаващи по-голямо внимание, ние тук се ослушвахме за издайнически шумове от спалнята на Татяна Дончева. И понеже нищо не чувахме, се забавлявахме с балкански хумор по фройдистки. Тогава вицовете бяха за недоклатени политици, а сега вече са за така изклатени, че освен тях се клати и мивката в тоалетната. Балканският политически секс обаче така и не се комерсиализира. За изнасилената депутатска история нито една медия не би платила и стотинка, но когато г-н депутатът я разказва безплатно – няма проблеми да бъде публикувана. С уговорката, че май не е много вярна, но въпреки това я прочетете.
Също както е добре да прочетете и за агресивния педераст Яне Янев, който под кармична връзка с партийните членове разбира blowjob & mouth cumshot. Не знаем дали е вярно, но така казва един човек. Когото не познаваме, не сме го виждали, не сме говорили с него, ни е предлагал да купим историята му, преливаща от сперма. Не знаем и какви са доказателствата му, но и без това доказателствата са за томаневерници. По-добре да се доверим на рефлекса си „имаме новина” даже когато нямаме замазана папарашка снимка - на която двама мъже се държат за ръцете, а единият се разпознава по бенката. Заради папарашката липса всъщност нямаме новина, а имаме само съмнителен слух. Който може да е скандален, но не може да предизвика скандал, точно защото е слух. И засега не би трябвало да заслужава внимание, още повече че става въпрос не само за хомосексуална интрига, а за хомосексуален тормоз на работното място.
цитирай
6. reader - ...
31.12.2010 09:03
Което е по-различно от библейски грях и за което можеш да го отнесеш от закона, а не да чакаш Бог да се разправя някой ден с теб.

Може да го намирате за маловажно и нормално за житейския ни контекст, но трябва да е обратното. Прекалено лесно е да осъмнете със славата на изнасилвач и педераст, защото някой „така каза”. Въпреки че този някой, макар и депутат, е по-недостоверен като източник и от обикновена британска проститутка. Когато тя каже пред жълтата преса, че е спала с Уейн Руни за 1000 паунда - оказва се, че наистина е спала, и това наистина създава проблеми. А не на следващия ден да се оправдае, че се е шегувала по английски, на по-следващия пък да анализира отношенията между властта и мафията, докато медиите отново я гледат в устата. Ако го намирате за нормално – поплачете тогава и за бедното ми кученце. Пожелайте му лека пръст, много по-лека от това, което го затисна в парка.
цитирай
7. анонимен - ХА,ХА,ХА,.....ГОТИНО...
31.12.2010 10:30
БРАВО ПИЧ,...ХВАНАЛ СИ" ПУЛСА НА ВРЕМЕТО" И ....ДЕБЕЛИЯ КУР ,НА СКАПАНИЯ НИ
ЖИВОТ!
ОСТАВА , ДА ГО ПОРАЗКЛАТИШ,....ТА ДА НАПРАВИШ КЕФ НА КРЕТЕНИТЕ...!
....MAKE IT..!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074675
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031