Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 20:20 - Германски банкер публикува "расистка и антисемитска" книга
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Тило Зарацин

Един от най-високопоставените банкери на Германия представи в понеделник най-новата си книга за имиграцията, която поне от седмица насам предизвиква остри обвинения в расизъм и антисемитизъм.

Тило Зарацин е член на борда на Бундесбанк (централната банка на Германия - бел. ред.) и в интервю в неделя за вестник "Велт ам зонтаг" заяви, че "всички евреи имат особен ген, баските имат особен ген и това ги отличава от останалите". Думите му бяха осъдени от канцлера Ангела Меркел като "неприемливи", а от много места се чуват призиви той да подаде оставка от банката. Според Меркел бордът на Бундесбанк най-вероятно ще обсъди случая и позицията на банкера, която всява раздори и пречи на дебата за имиграцията в Германия.

В книгата си  Deutschland Schafft Sich Ab (Германия елиминира сама себе си: Как рискуваме бъдещето на нацията си) Зарацин твърди, че страната потъва под огромната тежест на социалната държава.  Неотдавна той бе казал, че мюсюлманите имигранти в Европа не желаят или са неспособни да се интегрират в западното общество. Те се възползват от германската социална система, без да допринасят нещо за нея, допълни банкерът.

Коментаторите в западната преса определят Зарацин като финансист, който говори без заобикалки за проблемите, или като "пропагандист с голяма уста и спорни възгледи".
image

 

image



Роден през 1945 г. в семейство на хугеноти, той е в публичната сфера от 70-те години насам. Работил е във финансовото и социалното министерство, както и в агенцията, надзиравала прехвърлянето на активите на бившата ГДР към новата структура на обединена Германия.

Скандалните му тези  стават известни от 2002 г., когато като финансист на столичната провинция Берлин споделя какво мисли да общественото развитие на страната.

През 2008г. в."Велт" го определя като "агента провокатор на столицата", а тирадите му срещу получатилети на социални помощи и бившите комунисти му печелят доста противници и много водещи заглавия в медиите. Някои от най-крайните му позиции са изненадващи, предвид факта, че той е член на Социалдемократическата партия на Германия.

Миналата година Зарацин напусна поста си в администрацията на Берлин, за да влезе в борда на Бундесбанк. През септември последва и първата му директна атака срещу турското и арабското малцинство, което според него не желае да се интегрира.

"Не съм длъжен да приемам някой, който се ползва от държавата, но не я признава, който не полага грижи за образованието на децата си и непрекъснато произвежда малки забрадени момиченца. Болшинството араби и турци в този град нямат никаква производствена функция, освен да се занимават с търговия с плодове и зеленчуци", каза банкерът през октомври.

Прямотата му струваше отнемане на част от функциите в Бундесбанк.
image

Премиерата на книгата бе посрещната с протести.

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4097148
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930