Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 17:46 - Французите - по-заблудени и от българите
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
1



GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: За българите членството в ЕС означава най-вече свобода
да живеят там, където желаят
Едва 30 на сто от българите познават европейските си права, България отново на опашката в международна класация и български проститутки се продават на безценица в Касел - това са три от българските теми в чуждите медии. Агенция ДПА, испанският Ел мундо, германският Заарлендише Онлайн Цайтунг (s-o-z.de) и редица други издания цитират днес данни от пролетното изследване на Евробарометър, проведено през май тази година в 27-те страни-членки на Общността. От проучването научаваме, че едва 30 на сто от българите са наясно с какви права разполагат като граждани на ЕС. По този показател България е предпоследна. По-заблудени от българите се оказват само французите, които са на последно място.

От публикуваните данни става ясно, че България е една от страните, чиито граждани имат най-силно доверие в Евросъюза. Докато 61% от българите гласуват доверие на Общността, в Германия процентът на оптимистите е 37%. От проучването научаваме, че за българите ЕС означава най-вече свобода да учат, живеят и работят в някоя друга европейска страна (59 на сто от запитаните са дали този отговор).

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  За 9 на сто от българите ЕС означава по-малко пари

За 24 на сто от българите ЕС означава културно многообразие, а за 8 на сто - по-малко културна идентичност. За 22 на сто ЕС означава мир, за 9 на сто - загуба на пари, за други 9 на сто - бюрокрация, а за 7 на сто дори повече престъпления. От изследването става ясно, че според 44 на сто от българите негативното отражение на кризата върху работния пазар вече е достигнало връхната си точка. 82 на сто от запитаните смятат, че в страната им трябва да бъдат проведени много реформи.

Агенция ДПА цитира данните, според които в Португалия, България и Румъния се проявява най-малко желание за съкращаване на бюджетите. Между 56 и 59 процента от гражданите на тези три страни обаче смятат, че бюджетните съкращения са политически приоритет, пише агенцията.

България се споменава и в класация на американското списание Нюзуик, която обхваща 100 страни, оценявани на базата на пет индикатора, сред които здравната и образователната система. На европейско ниво България застава на предпоследно място, на последното е Румъния. Данните от класацията са цитирани от испанския вестник Ла Вангуардия.

Темата за връщането на български и румънски роми от Франция продължава да вълнува международните издания. Нова "вълна" цигани от Румъния бяха експулсирани вчера от Франция, пише румънският Гъндул. Критики идват от целия свят. Само в Букурещ и София тези критики не намират отзвук, а румънските власти даже обявиха "общи стъпки" с френските, посочва изданието. Вестник Курентул отбелязва, че френският министър на имиграцията Ерик Бесон е обявил "ускоряване на репатрирането на румънски и български граждани".

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Българските проститутки в Касел - 20 евро на сеанс

Испанските АБС, Ел мундо, руският Комсомольская правда и други издания информират днес, че близо две трети от французите подкрепят експулсирането на роми в Румъния и България. Това показва проучване на общественото мнение, направено от института "Ъпиниън уей" за френския вестник Фигаро.

Германският сайт HNA.de пише, че в германския град Касел се срещат все повече румънски и български проститутки. Някои от тях били толкова закъсали, че предлагали услугите си срещу 20 евро. А сайтът Belfasttelegraph.co.uk информира, че български спасител е спечелил конкурс на фирма „Бушмил” за създаване на нова марка уиски. 28-годишният Иван Иванов е участвал в редица тестове - от правене на коктейли до скално катерене. Българинът впечатлил журито с уменията си.

 

Обобщение по публикации в медиите/МИ/ДПВ

   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4096006
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930