Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2010 12:40 - Прокурор обяви, че мимики и жестове скланят към педофилия и зоофилия
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
0



Павлина Желева

image   С уникално постановление по жалба на хомосексуални излезе прокурорът от Пазарджик Стефан Янев - в него обвинителят разсъждава за сексуалната ориентация и заключава, че наблюдаването на прояви на сексуалност, към която според него спадат и състояния като зоофилия, некрофилия и геронтофилия, води до отклонение от собствената ориентация.
Обвинителят е бил сезиран от двама гей активисти - Добромир Добрев и Радослав Стоянов, заради Наредбата за обществения ред и сигурност в община Пазарджик, която през есента забрани "публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места". Текстът беше обявен за дискриминационен от омбудсмана и от Комисията за защита от дискриминация, която нареди на общината да го отмени. Това не е станало и до днес, тъй като тече дело във Върховния административен съд.
Прокурор Янев е посветил становището си от 4 страници на разсъждения за това как сексуална ориентация, различна от хетеросексуалната, е "противоестествена" и твърди, че хората сами избират сексуалната си ориентация и тя може да бъде променяна чрез "агитация" с "думи, жестове, мимики и възклицания, представяне на картини, образи и филми". Освен обявява класифицираните от науката като сексуални разтройства - геронтофилия, педофилия, содомия, некрофилия, фетишизъм и ексхибиционизъм, за вид сексуална ориентация. 

Обвинителят дава подробни примери, с които да обоснове съществуването на забраната за публично изразяване на сексуалната ориентация в Пазарджик. "Група геронтофили или група некрофили демонстрират подвизите си и агитират местното население като правят презентация на сексуалната си ориентация със снимки, образи и филми на мултимедиен екран пред общината". Група содомисти изразяват и демонстрират сексуалната си ориентация с екзотични животни пред група посетители в зоологическата градина на общината", развихря фантазията си прокурор Янев. Той стъпва на 9 примера, за да заключи, че наредбата в Пазарджик не е дискриминационна, като обяснява, че ще засегне и "хетеросексуални проститутки и хетеросексулани нимфоманки да изразяват ориентацията си и да набират клиенти пред общината".
"Личното невежество на г-н Янев е негов личен проблем, който обаче се превръща в проблем на още 120 000 души, живеещи в община Пазарджик, когато той се опира на него, за да кове обществени правила и да прилага законодателство, което очевидно дори не е чел", заяви Марко Марков от Младежка организация "ЛГБТ действие". "Неговата работа е да спазва законите на страната и да защитава правата на гражданите на Пазарджик, а не да налага псевдонаучни разсъждения, противоречащи на действителността и законите. Фрапиращото невежество и хетеросексизъм в редиците на местното самоуправление и изпълнителната власт в Пазарджик излизат от всякакъв контрол", добави той.


Тагове:   mdaa,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086681
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930