Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2010 09:41 - 200 души се биха в джамия
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 724 Коментари: 2 Гласове:
0




Виж галерия
1 2»

Над 200 мюсюлмани посрещнаха с юмруци вместо с молитва свещения за следовниците на исляма месец Рамазан. Във вторник вечер Джумая джамия в Пловдив се превърна в арена на саморазправа между последователите на двата “мюсюлмански синода” - на Недим Генджев и на Мустафа Хаджи.

Пред “Дарик” радио шефът на джамийското настоятелство Ашим Асан обяви, че в атаката на храма сред хората на Мустафа Хаджи били и трима пияни депутати на ДПС, от които той разпознал само Тунджай Наимов. Обвиненият не бе открит, но колежката му Петя Раева го защити, като каза, че това не е възможно.

В Пловдив посрещнаха Рамазана с ножове

Битката между двата мюсюлмански “синода” стигна дотам следовници на исляма у нас да посрещнат свещения месец Рамазан не с молитва, а с ножове. Във вторник вечер в легендарната Джумая джамия в Пловдив настанало истинско меле между последователите на нерегистрирания, но избран за главен мюфтия Мустафа Хаджи, и възстановения от съда за шеф на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев. Стигна се дотам в скандала да бъдат замесени и депутати от ДПС с обвинението, че са били дори пияни.

Джамията станала истинска бойна арена, разказаха очевидци. Към 21 ч близо 200 мюсюлмани се събрали на редовната вечерна молитва, когато настанала суматоха. В залата влезли представители на старото ръководство на храма, а молитвата водел имам от хората на Генджев. “Молехме се, когато нахлуха тези хора. Искаха да се настанят в мюфтийския кабинет, но новият говорител на джамията се бе заключил вътре. Отказа да ги пусне, но те с шут разбиха вратата. Настана пълен хаос, сякаш сатаната дойде.

Жени и деца се разпищяха, започнаха да бягат”, разказва Ашим Асан, новият председател на джамийското настоятелство (човек на Недим Генджев).

Пред “Дарик” радио Асан твърди, че атаката срещу джамията била предвождана от трима пияни депутати от ДПС, бившия районен мюфтия на Пловдив Осман Хилми, бившия председател на джамийското настоятелство Хасан Али и бившия главен мюфтия Мустафа Хаджи. Те дошли с около стотина човека. “Всички лъхаха на алкохол, сред тях имаше депутати и мюфтии от околните родопски села. От народните представители разпознах само бившия зам. областен управител Тунджай Наимов”, казва пред “Дарик” Ашим Асан.

“Труд” не успя да се свърже със споменатия депутат. Телефонът на Наимов беше цял ден изключен. Другата представителка на ДПС в парламента от Пловдив-окръг - Петя Раева, бе категорична, че информацията не може да е вярна. “Абсолютно е невъзможно! Колегата е културен и цивилизован човек”, защити го Раева. Тя не беше чувала за такъв скандал.

Един от противниците на Асан извадил нож, а насреща му се препречил редови богомолец. Той извикал: “Махай се от пътя ми, че ще те резна.” Друг пък разкъсал ризата на представителя на новото ръководство и го блъснал по стълбите. Счупено било стъклото на една от вратите на джамията. Бившият районен мюфтия Осман Хилми (от хората на Мустафа Хаджи) успял да се добере до микрофона и започнал да произнася молитва. Когато пристигнали полицаите, Хелми извикал: “Това е несправедливост.”

В мелето пострадал и един от сотаджиите, които пазят джамията. Според Асан, цитиран от “Дарик” радио, особено деен бил бившият секретар на пловдивското мюфтийство Кемал Рашид.

“Навремето го хванаха в баните на джамията да прави секс с наркопласьор и го изгониха”, казва Ашин Асан, цитиран от “Дарик” радио. Той имал информация, че са раздавани по 20 лв. на ромите в кв. “Столипиново”, за да атакуват джамията.

Мюсюлманите останали до късно през нощта в храма. Преди няколко дни в спор кой да ръководи джамията бе пребит имамът Кемал Рашид. Новото ръководство на джамийското настоятелство, начело с Ашим Асан, показва решение на Окръжния съд, с което е обявено за легитимно, но от старото твърдят, че могат да го обжалват.
Боряна Димитрова,




Гласувай:
0



1. reader - Гей и пияни депесари атакуваха Джумая джамия
12.08.2010 09:46
Трима пияни депутати от ДПС - бившият районен мюфтия на Пловдив Осман Хилми, бившият председател на джамийското настоятелство Хасан Али и екс-главният мюфтия на България Мустафа Хаджи, предвождаха атаката срещу Джумая джамия.Това заяви настоящият председател на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан пред Дарик."Тъкмо бяхме започнали специална молитва, която се прави само в навечерието на Рамазан, когато тези хора дойдоха придружени от още около стотина човека", разказа Асан. "Всичките лъхаха на алкохол, сред тях имаше депутати и мюфтии от околните родопски села. От народните представители разпознах само бившия зам.-областен управител Тунджай Наимов", уточни Ашим."Бившият председател на джамийското настоятелство Хасан Али разби с шут вратата на мюфтийския кабинет и се опита да влезе вътре. Докато се опитвахме да го спрем, той удари с юмрук един от нашите членове, след което му разкъса ризата и го бутна по стълбите", допълни Асан.В мелето е пострадал и сотаджия, който пази джамията. Според Ашим Асан особено деен в скандала е бил и бившият секретар на пловдивското мюфтийство Кемал Рашид, който бил известен сред мюсюлманите като гей. "Навремето го хванаха в баните на джамията да прави секс с един наркопласьор и го изгониха", допълни Асан.Ашим Асан бе категоричен, че разполага с информация за човек известен като Гаро Циганина, който раздавал по 20 лева на ромите в Столипиново, за да участват в импровизираната атака над джамията. Той бе категоричен, че неговите хора няма да търсят отмъщение, а ще оставят "на Аллах и полицията да си свършат работата".Сигнал за възникнал инцидент в Джумая джамия на главната улица в града е подаден малко след 21 часа във вторник в IV-то Районно управление. Пристигналите на място полицаи установили, че около 200 души са се струпали в района намюсюлманскияхрам, а вътре, на тъмно, група мъже спорели заради противоречията между новото и старото джамийско настоятелство.Разногласията им били за новото управление и провеждането на молитва.
цитирай
2. анонимен - obra6tenie
12.08.2010 22:54
Уважаеми съграждани,

Свидетели сте как една шайка разбойници, които нямат нищо общо с духовенството и не познават нито един ред от Свещенната книга, се опитват да манипулират общественото мнение и да поругават имената на достойни наши съграждани-духовници, политици, обикновени трудови хора. Нима някой някога е чул от устата на Ашим Асан нещо градивно, богоугодно и думи на толерантност?! В главата на този субект са безкрайни конспирации, гешефти, рушвети, измами, лъжи…
Пловдичани не са забравили кой разпродадеде вакъвските имоти преди години. Същият този ,,радетел”за духовенството Ашим Асан дълго време лижеше подметките на същите депутати от ДПС, които днес ругае и се кълнеше във вечна вярност, само и само да се добере до вакъвските имоти.
Всеки, който по един или друг начин се е сблъсквал с този субект, може да ви каже, че този индивид е лишен от всякаква ценностна система, готов да премине през трупове за да се добере до хранилката на вакъфите, много вещ в сферата на дребните услуги срещу рушвети.
Нека пловдичани не останат с убеждението, че думите казани от това наказано от Господа същество съдържат някаква, макар и минимална истина.
Скъпи съграждани,
С няколко думи, ще ви кажа цялата истина и за тези думи мога да се закълна пред Великия Създател.
След 12.05. 2010 г., когато Софийския апелативен съд реши, че проведените три национални мюлюлмански конференции след 1994 г. се обявяват за нелигитимни и сочи лицето Недим Хафъзибрахим Генджев за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет, започна процеса по екзекуцията на законно избранното настоятелство.
Възполвайки се от това, че голяма част от институците не познават в дълбочина същността на мюсюлманското вероизповедание, йерархическите особености, структурата и алгоритъма по предлагането, избора и утвръждаването на духовните санове и различните нива на управление, както и правилното тълкуване на актуалния устав на мюсюлманското настоятелство, технологията на лигитимирането на районните, областните и националните конференции и т.н. се постигна един административен, съдебен и обществен хаос, който обслужва определени икономически интересни, които можете лесно да проследите.
Без да има зад гърба си Висш мюсюлмански духовен съвет, чиито решения да привежда в действие, Многоуважаваният Генджев без да спазва устава, който така умело размахва, се разпорежда от името на съвета, в който 2/3 от членовете са покойници.
Погазвайки основни постулати и етични норми в исляма, благодарение на свои високопоставени покровители-политически и икономически субекти, гореспоменатия духовен и академичен гуру подлага на геноцид привържениците на мирния и традиционен ислям в България- познатите ви обикновени и трудовите наши бащи и майки. Изтиквайки на предни позиции криминално проявени рецидивисти, като Ашим Асан и неговата шайка, гражданина Генджев в името на собствената си изгода е готов да предизвика безредици, религиозни и етнически конфликти.
Бидейки част от обществото на град Пловдив, ние, избраните от вярващите наши братя и сестри няма да допуснем да ескалира напрежението. Ще отстояваме нашите права пред всички съдебни и държавни институции, разчитайки на законите пред, които всички сме равни, на далновидността на политиците, на толерантността на българския народ и милостта на нашия Създател, за да възтържествува истината и справедливостта.
Осман Хилми- районен мюфтия

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4098311
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930