Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2010 11:11 - Ангелите на ада нахлуват у нас
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2237 Коментари: 4 Гласове:
0



Най-злите мотористи в света въртят дрога и оръжие standart news Най-опасната в света рокерска групировка "Ангелите на ада" идва в България. С тях са и не по-малко злите "Бандидос", алармира Европол.
Двете групировки са създадени преди години в САЩ от ветерани от Виетнам. Опасни са, защото имат пипала по всички континенти, алармира агенцията на ЕС. Под прикритието на моторите те се занимават с дрога, оръжие, пране на пари и проституция, твърди Европол. МВР коментира, че засега няма данни за нахлуване на бандите у нас, но знае за предупреждението и е нащрек.
Новината за "Ангелите" и "Бандидос" хвърли в шок българските рокери. Някои от тях заявиха, че този лош имидж на US клубовете се дължи на холивудските филми. Други обаче категорично се заканиха, че няма да ги пуснат да стъпят в България.



Гласувай:
0



1. reader - Рокерски групировки поемат трафика на дрога през Балканите
01.08.2010 11:13
МВР да готви акция “Бандидос”
Внимавайте, в България идват "Ангелите на ада", предупреди Европол
Активисти на "Ангелите" са за пореден път на подсъдимата скамейка в Германия заради побоища и дрога
Може и да не дочакаме предсказанието на инките, че светът ще загине през 2012 г., и да си идем по-рано, тъй като "престъпните" рокерски банди "Ангелите на ада" и "Бандидос" нахлуват в България.Европол алармира вчера, че нашата страна, Албания и части от Турция стават вече територия на тези групировки, които се занимават с наркотици и са сред най-лошите и злите в света."Новите съюзи между бандите означават, че те вече имат капацитет да управляват трафика на дрога през Югоизточна Европа, използвайки т.нар. балкански маршрут, твърди Европол. "В надпреварата за пазарите в Югоизточна Европа евентуална война за територия е сериозна заплаха, имайки предвид наблюдаваното по-рано ескалиране на насилието между съпернически банди в други части на континента", предупреждава агенцията на ЕС.
Някои страни в региона не си дават реална сметка колко голяма е заплахата, предупреди говорителят на Европол Сьорен Педерсен. Бандите не рядко са замесени в пране на пари и измами и установяват близки връзки с влиятелни хора и органи в съответната страна, за да осигурят защита на интересите си.
Рокерските групировки сега са най-активни в страни като Германия и Холандия, където техни членове често са осъждани за изнудване, трафик на хора и сводничество.
Съвсем наскоро в Кайзерслаутерн двама "Ангели" получиха общо 11,5 години затвор за побоища и убийството на боса на конкурентната банда "Закононарушителите". И до днес пък в Дуисбург продължава процесът срещу друг "Ангел" за екзекуцията на член на "Бандидос".
Засега българското МВР запазва хладнокръвие, понеже нямало данни за престъпна дейност от страна на тези групировки.
цитирай
2. reader - Вожда не ги пуска
01.08.2010 11:15
NO PASARAN
"Ангели на ада" и "Бандидос" няма как да виреят при нас. Те от години се опитват да влязат в България. Търсят постоянно контакти, пращат емисари, но удрят на камък. Това споделиха от мотоклуб "Пирински вълци" в Благоевград. Те обаче признават, че преди време някъде в Ямболско се пръкнала издънка на "Ангелите". Знаем, че тези рокери са тръгнали от САЩ и сега имат много силни структури в доста държави и най-вече в скандинавските. Те обаче се занимават с дрога и проституция, от което изкарват пари. При нас това няма да се случи. Ние просто обичаме моторите и сме нормални хора, които не се занимават с престъпна дейност, заяви един от лидерите на "Пирински вълци" Методи Методиев-Вожда. Той разкри, че миналата година на събор в Божурище е имало "Ангели" от Гърция. Според него единственият шанс подобни сдружения да стъпят у нас, е да попаднат босове от подземния свят.
Владимир Симеонов
цитирай
3. reader - Полицията е нащрек
01.08.2010 11:16
Засега няма информация престъпни рокерски банди да развиват дейност на територията на България, заявиха от МВР по повод предупрежденията на Европол. "Ангелите на ада" и "Бандидос" са ни добре известни, тъй като сме в непрекъснат контакт с партньорските служби, обясниха от полицията. От там заявиха още, че: "Рокерските банди са структури, които биха могли да окажат негативно влияние върху обществения ред, като най-често проявите им са свързани с масови безредици, побоища след употреба на алкохол и наркотици, грабежи, изнудвания, заплахи, трафик на оръжие." Затова МВР е в непрекъснат контакт с Европол и няма да допусне нарушение на закона.
цитирай
4. reader - Димо Бандита: Нямат шанс тук!
01.08.2010 11:16
В нашия клуб "Райдър", който е най-големият в България, имаме решение по въпроса за чуждите рокери. Ние сме категорични, че няма да допуснем външни клубове. Това заяви пред "Стандарт" Димо Димов от Ямбол, по-известен като Димо Бандита. Той уточни, че прякорът му е от малък и никога не е имал нищо общо с бандитизма. Искаме да си караме моторите, да слушаме рокендрол и да учим децата на хубави неща. Категорично сме против всякакво насилие и наркотици, заяви Димо Бандита. Той подчерта, че "Райдър", в който влизат рокери от най-големите градове у нас, се дистанцира от чужди формирования с неясни цели.
Има организация на българските свободни мотористи. Аз 8 г. й бях шеф. Смея да твърдя, че познавам рокерите в България и съм категоричен, че ние като обединение няма да допуснем подобни действия в страната ни ", каза Димо Димов. Той не очаква сблъсъци с чужди рокери.
Георги Мангинов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4094775
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930