Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 07:38 - Премиерът поиска въпроса за конфликт на интереси на Доган да бъде разгледан спешно утре
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 506 Коментари: 1 Гласове:
0



image
По искане на премиера Бойко Борисов парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси ще се събере извънредно утре в 10.30 ч., за да разгледа доклада за лидера на ДПС Ахмед Доган. Това съобщи за "Дневник" председателят на комисията Димо Гяуров ("Синята коалиция").

По-рано днес отсъствието на представителите на ГЕРБ, БСП и ДПС
провали заседанието на комисията, на което трябваше да бъде гласуван доклад, според който Доган е в конфликт на интереси заради взетите от него хонорари от 1.5 млн. лв. като консултант по няколко хидроенергийни проекта. Пред журналисти Гяуров допусна, че поведението на тримата депутати не е случайно и най-вероятно е "резултат от конкретни политически договорености".

Малко по-късно Гяуров получил обаждане от министър-председателя. Борисов заявил, че няма никакви политически уговорки с ДПС и е настоял преписката за конфликт на интереси срещу Ахмед Доган да бъде разгледана още утре, разказа председателят на комисията.


Тагове:   mdaa,


Гласувай:
0



1. reader - Политическа воля, при това обединена
30.07.2010 07:41
Членовете от БСП и ГЕРБ на парламентарната комисия срещу корупцията и конфликта на интереси не се явиха на заседанието й в четвъртък и така провалиха гласуването лидерът на ДПС Ахмед Доган да бъде даден на съд заради близо 2-та млн. лв. консултантски хонорар за проекта "Цанков камък" Този хонорар беше многократно използван от премиера Борисов при нечие недоволство.
Преди време той попита лекарите "А вие къде бяхте, когато се увеличаваше цената на "Цанков камък", защо си мълчахте­, а сега ще ми протестирате на мен?". Вероятно заради автоматичните аналогии, както и информациите от предишния ден, че с процедурни хватки Доган ще бъде "спасен", Борисов "нареди" извънредно заседание на комисията в петък, на което "неговият човек" щял да се яви.
Същия ден прокуратурата ни съобщи, че по искане на БСП е образувала дело срещу финансовия министър Симеон Дянков - за това, че е изнесъл класифицирана информация за тайното споразумение между БНБ и предишното правителство част от фискалния резерв да бъде депозирана в търговски банки. Делото е огледален отговор на повдигнатото по искане на ГЕРБ обвинение срещу бившия премиер Станишев за неправилно боравене с класифицирана информация, във връзка с изтеклия миналата година скандален доклад на ДАНС в медиите.
За някого може и да е новина, че прокуратурата също така е отказала да разследва бившия енергиен министър Румен Овчаров за неизгодните газови договори. Освен че пазителите на обществения интерес не са открили "каквито и да било данни за извършена от български длъжностни лица безстопанственост или съзнателно сключване на неизгодна сделка", те ни обясняват също и че "деецът не носи отговорност поради амнистия".
Ако се тегли чертата, резултатът се очертава познат - само пушилка. Оставаме си с едната
политическа воля срещу лошите, посочена и в доклада на ЕК. Хубавото е, че тя се явява обединена. Проблемът е кои да бъдат обявени за лоши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4095528
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930