Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2010 14:49 - Николай Младенов: На този етап не е проведена анкета на изселническата организация "Бултюрк"
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1395 Коментари: 0 Гласове:
0



Проверка на Министерството на външните работи показва, че на този етап не е проведена анкета от изчелническата организация "Бултюрк", има само заявено наменерие. Това каза външният министър Николай Младенов по време на днешния парламентарен контрол в отговор на питане на лидера на "Атака" Волен Сидеров за издаване на разрешение за анкета сред български граждани на изселническата организация "Бултюрк".

Преди седмица Сидеров съобщи, че е сезирал Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за въпросната анкета и
провали предаване на турската държавна телевизия, поради съмнения, че представители на "Бултюрк" са част от екипа.

Външно министерство няма законови правомощия или задължения да дава или отнема разрешения на неправителствени организации да правят социологически проучвания на територията на нашата страна, каза Младенов. Той посочи, че неправителствени организации, регистрирани в чужбина, каквато е и "Бултюрк", трябва да спазват българското законодателство на територията на страната.

Според Младенов едно социологическо проучване или анкета не може да бъде заплаха за българската национална идентичност.

Сидеров днес възрази и срещу твърдения на шарже д`афер на турското посолство Исмаил Сефа Юджеер, записани в паметна бележка от разговора му със зам.-външния министър Милен Люцканов след проваленото предаване на турската телевизия миналия четвъртък. Лидерът на "Атака" в този разговор Юджеер е изрекъл поне три лъжи една от които е, че се стигнало до пререкание и по думите му това дискредитира една парламентарна сила. Сидеров настоя да има нов разговор с Юджеер, в който да участват и представители на "Атака".

На това възражение външният министър каза само, че според вътрешните правила на министерството е задължително да се изготви паметна бележка от разговорите и тя е изпратена в парламента, тъй като в нея е посочено името на Сидеров и се споменава парламентарната група на "Атака".

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086614
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930