Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2010 17:34 - Цветанов: Няма етническо напрежение в София
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1148 Коментари: 7 Гласове:
0



image


"Не може да се говори за етническо напрежение в София".

  Вътрешният министър коментира последните инциденти с роми

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в коментар на инцидентите между роми и българи в столицата през последните два дни.

По думите му в основата на конфликтите е криминогенният фактор.

"Прави се всичко възможно за сигурността на гражданите, като в района се засилва полицейското присъствие", каза Цветанов.

По думите му, ако се върви в посока етническо напрежение, могат да се провокират определени националистични движения.

Решаването на проблема с напрежението в ромските квартали е свързано с една по-цялостна политика, като например трудовата заетост на тези хора или повишаване на образованието им, смята вътрешният министър.




Гласувай:
0



1. reader - Роми нападнаха и пребиха пътник в автобус 309
13.07.2010 17:36
Мъжът им направил забележка, че пушат в рейса

Група от 5-6 роми са пребили тази нощ възрастен мъж, защото си бил позволил да им направи забележка, че пушат цигари в автобус.
Инцидентът е станал около 23 часа по време на последния курс по линията №309 в София, чийто маршрут е от жк "Люлин" до Сточна гара.
Ромите се качили в рейса и запалили цигара. Един от пътниците им направил забележка, с което предизвикал гнева им.
Ромите веднага започнали да го налагат с юмруци. Пътникът обаче успял да извади служебен газов пистолет и да стреля във въздуха.
Насилниците избягали, а шофьорът на автобуса извикал полиция и линейка.
Пострадалият е прегледан в „Пирогов“ и е освободен за домашно лечение.
Ромите обаче задигнали чантата му, в която имало лични и фирмени документи.
цитирай
2. therainss - Цветанов е най-обиновен тъпанар!!!
13.07.2010 17:36
И говори само глупости!!!
цитирай
3. reader - Трима са простреляни в междусъседски скандал
13.07.2010 17:38
Истински холивудски екшън се разигра тази нощ в района на ромската махала край столичния квартал "Захарна фабрика".
60-годишен мъж откри стрелба, при която рани трима души. Той бил с тъмен автомобил, марка "Мерцедес".
Екшънът се е разиграл тази нощ около 2,30 часа на ул. „Суходол“. След стрелбата мъжът избягал от местопрестъплението, но два часа по-късно е заловен от полицията.
При стрелбата са ранени трима души. Двама са били простреляни в краката, а третият – в областта на таза.
Оказало се, че и тримата са криминално проявени за кражби, а единият – обявен преди време за издирване.
Единият от ранените е откаран във Военна болница, а останалите двама – в "Пирогов".
По-късно от спешния институт уточниха, че 26-годишен мъж е приет с прострелна рана в слабините и е настанен на лечение в Първа хирургическа клиника.
Другият ранен е на 20 години и е приет с прострелна рана в областта на коляното. След медицинска помощ е освободен за домашно лечение.
По първоначални данни стрелецът бил провокиран от чести междусъседски скандали. Той е задържан за 24 часа.

цитирай
4. анонимен - Боби очаквал да го убият след сбиване с цигански наркодилър, шефът на СДВР не виждал етнически конфликт
13.07.2010 17:44
Въпреки че много български медии не отразиха убийството на 24-годишния Борислав Райнов от банда побеснели цигани на 4 юли, случаят тепърва ще търпи развитие, а „Разкрития“ както ви обеща, ще ви информира за всичко.
Макар и със закъснение, част от водещите вестници започнаха да влизат в ритъм и прописаха по темата, която касае цялата българска общественост.
Някои от тях тръгнаха да наваксват изоставането си и публикуваха любопитни подробности около смъртта на Боби ден-два след след протеста на неговите близки и познати пред Народното събрание.„Братко, ще се опитат да ме убият. Сбих се с дилъра на дрога в квартала.“ Това били думите на Борислав Райнов към брат си Людмил ден преди мелето между цигани и българи, разкри „24 часа“.
Според вестника причината за неговата смърт е удар в главата, нанесен с лопата, а не както се смята, че е настъпила от прободните с нож рани. Директорът на СДВР Валентин Йорданов потвърди индиректно това в предаването „Код: Криминално“ по ПРО.БГ, заявявайки че Боби е починал от черепно-мозъчна травма.Циганинът, намушкал неколкократно Борислав, е задържан часове след убийството, обясниха криминалисти. След като при аутопсията е станало ясно, че причината е черепно-мозъчна травма, се разбра, че извършителят на фаталния удар и де факто убиецът е все ощенеизвестен.„Малко е трудничко да се разбере кой точно е извършил престъплението при масов бой. До сряда обаче нашето разследване ще има резултат“, обещакомисарЙорданов.Притеснителни са обаче думите му по отношение на зачестяващите конфликти между цигани и българи напоследък. Припомняме, че миналата нощ в софийския квартал „Захарна фабрика“ 60-годишен човек стреля по криминално проявени хора от малцинството с мотива, че са убили кучето му.„Това за мен не е междуетнически конфликт. Тези инциденти стават на битова основа и се получават след употреба на алкохол, който вдига нивото на емоционалност. Не трябва да се заиграваме с тази тема“, заяви шефът на софийските полицаи в студиото на „Код:Криминално"
цитирай
5. анонимен - от блога на микино:
13.07.2010 17:45
Именно „незаиграването“ с тази тема, г-н Йорданов, води до подобни инциденти, превръщащи се в рецидиви! Докога ще си затваряте очите и запушвате ушите за тлеещия от много години конфликт между българи и цигани? Да, престъплението си е престъпление, но и напрежението между двата етноса е факт! Съвсем реална е опасността след някое бъдещо убийство на българин или циганин обстановката да бъде взривена. А никой не иска междуетническа война!
цитирай
6. reader - от блога на хай волтаж:
13.07.2010 18:28
Анна Цолова или как изглежда една бездарна, но амбициозна селска пръчка добрала се до центъра на София с прибежки и пропълзявания?
Мой размисли и страсти, които може да ви се сторят вулгарни.
Относно: поредното неадекватно включване на водещата Анна Цолова, този път отразяващо убийството на Борислав Райнов.http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/1850833623-Istinata_za_ubiystvoto_na_Borislav.html

Нищо не и разбрах на тази „водеща” какво дали има – убийство, иницииран конфликт??? Ние не сме мнителни спрямо Бтв, ние знаем че те винаги ще прикрият такова престъпление, което ако не е възможно ЩЕ ГО ДЕФОРМИРАТ до степен да изглежда съвсем различно и оправдателно. Вие ще докажете че убийство няма, че виновни няма, но ако случайно умре някой ром в болница, ще обвините целия български народ в расизъм. ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ РОМИ СА ИЗРАЖДАНИ ТО БЪЛГАРКИ И ИЗДЪРЖАНИ ОТ НЕС, НАЛИ ТАКА? Също ние българите НЕ живеем в теорията на конспирацията, но вие ни правите истински заложници на нещо което не съществува, нали разбирате. И така се получава защото Вие уважаеми некадърни копелета завършили журналистика живеете в имагинерната Теория на простотията, в която всички българи са расисти и всички турци и цигани са работливи патриоти. Абе вие сте пълни боклуци.
Цолова:
"Дълго време отлагах събитието да стана майка и да станем родители с Васил.
Ми, дано да ви го убият с лопата някой ден, белким станете и хора.


Борислав е бил от онези хора, които раздават щедро и безадресно своето приятелство. Все пак момчето, което го е извикало на помощ е бил негов приятел едва от 4 месеца. Наистина има такова хора, които за този на когото държат ще влязат и в най – злокобния въртоп. За съжаление в този случай не си е струвало. Жалко за Боби. Да умре от ръцете на едни влечуги, пред очите на българскатаполиция.
цитирай
7. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
13.07.2010 18:55
От блога на sevdabg
- Ало полицията ли е?
- Да.
- Изпратете веднага патрул на ул. Тутка 15.
- Що?
- Съседът пак се е напил и бие жена си.
- И к’во от това?
- Ами, взел е една брадва. Гони жена си по двора и заплашва че ще я насече на късове.
- И к’во от това?
- Ами-и-и... А, да! Докато тича по двора крещи с пълно гърло: „Всички ченгета са педераси”.
- Идваме веднага.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4098201
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930