Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2010 21:44 - Обесете Веселин Маринов! - Автор: ianchefff
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 406 Коментари: 0 Гласове:
1



През 1984 година или там някъде, се сдобих с 2 плочи на култовите тогава братя Аргирови. Харесваха ми няколко песни и реших да си ги запиша на касета. Нещо като дъ бест оф... Баща ми влезе в стаята, разбра какво правя, усмихна се лукаво и излезе. Разбира се, записах си песничките и това беше. Такива бяха времената, имаше тотална липса на истинска музика. Малко по-късно влязох в световните редици на слушащите по-добра музика, станах фен и така. И се заредиха Metallica, Rainbow, Deep Purple, Pink Floyd и останалите, чак до ден днешен.             Междувременно почти плаках, когато ФСБ спечелиха “Мелодия на годината” с “Обичам те дотук”. И така, вече 20 и кусур години. През които чалгата дойде, заля, преля и отвя по-нестабилните душевно. А вече дори започва да се отлива в кръчмите, откъдето всъщност беше изпълзяла.
Преживях и “Златния орфей”, даже наблюдавах и края му, макар сега някои заблудени да искат да го възстановяват, но да правят каквото си искат. Изобщо славни години на музикален възход и демокрация!
И онзи ден цъфна “Нашата полиция”. Култ! Жестоко! И какво стана!? Вкупом се юрнаха певци, писатели, журналисти, разбирачи, специалисти и кой ли не, да обясняват, че тази песен била ужасна, неподходяща, бълвоч и т.н. Тя, че си е бълвоч, бълвоч си е, ама вие къде спахте 20 години, бе!? А!?
 20 години чалгата се вихри, необезпокоявана от нищо. 20 години чалгата ебе децата душевно и слухово и нищо. 20 години чалгата хърля лайна и бикини в лицето на хората, минаващи по всякакви улици, градинки, квартали и заведения. От плакати, билбордове и рекламни карета всеки ден усещаме характерния ляйнян мирис, с който вече доста свикнаха и не им прави впечатление.
Ако някой си е помислил, че защитавам Веселин Маринов, се е объркал. Не, не го защитавам. Ако случайно попадна на негов концерт трябва да си взема дъждобрана, с който ходих на “Sonisphere”, да не ме удави в пот, сълзи и душевни вълни на страдание, съзерцание и там-какво-беше-още...
Като казах “Rammstein”, се сетих, че и те бяха тук. Съвсем скоро. Наред с много други велики групи, разбрали за нашето съществуване в този край на музикалната вселена. Ама що вокалът им бил отишъл в чалга кръчма? А, къде да отиде бе, бастуни? Приискало му се на човека, пратили го на точното място – в публичен дом, представящ се за фолк клуб. Където проститутките освен всичко, което предлагат и тананикат известно време, докато човека вкара две, три водки, да му дойде настроението. Не виждам какво толкова чудно има в това. Като ти се чука, отиваш там, където има за чукане, нормално.
Ако жълтите парцали и останалите по-нормални медии не облъчваха народеца с простотиите на тази и онази “манекенка-модел- тъпа-путка-юрист-икономист-певица,”, 20 години по-късно нямаше да има “Нашата полиция”.
Забавно е, защото такъв добре дошъл, непредвиден Пиар подарък за Веселин Маринов никой не е очаквал. И той не го е очаквал, 100%!
Браво. Гражданското общество си свърши работата.
А къде блее гражданското общество вече 20 години за това, което се случва у нас!? Къде? Блее вкъщи, в кръчмата или пред телевизора. Където мазни чалгари му свирят на ухо, а долнопробна пача му пее (на плейбек), докато той онанира визуално. Ама не е само той. Много са. И всичките тия, дето са много, не протестират срещу окаяното си трагично и безумно съществуване. Не! Не й е дошъл кефа на електоралната единица, та да протестира, тя сега е заета с мастурбация!
Гражданското общество у нас има една специфична особеност. Събужда се, когато му е кеф. А кога му е кеф никой не знае. Това става някак свръхестествено. И точно затова е абсолютно неефективно, глупаво и безмислено всяко едно действие на същата тази паплач, която някои наивни хора неистово и упорито до ден днешен се опитват да вкарат в някакви релси. Уви, засега неуспешно.
Така че, обесете го, мамка му и певец! Но трябва да е отлично организирано представление, да не е просто някакво провесване в тъмното и набързо. Трябват и поддържащи актьори. Значи, обесването ще е на кръста на храм-паметника “Александър Невски”. Пред главния му вход ще се вихри просташка безплатна чалга. Наблизо, под кръста, Волен Сидеров ще маха турски знамена, Иван Костов ще се ръкува с Мария Капон, ей така, по политическо му, а Сергей Станишев ще се наложи да поздравява млади 80-годишни смпатизантки. А в храстите пък, Явор Дачков като виден журналист и борец за демокрация, ще прави секретни снимки с мобилния си телефон, за да има материал за вестник “Галерия”, ако излиза все още. За малко да пропусна и митрополит Николай, който някъде наблизо ще громи я Мадона, я някой друг заблуден западен певец. Може да поразгроми и гейовете, че много са изпълзели напоследък, ще вземе да излезе някой от неговите хора на площада, да захвърли расо, да лъсне розов задник и ще е ама много неудобно. Николай (митрополит) може да размазва словесно някъде край храма и онези, силикози ли, силикони ли, сциентолози ли бяха, че и те много нахални напоследък! Нахалници! Газът скача, те книги и то на български щели да издават! Я, да се изгори всичко!
За малко да пропусна и Слави Трифонов, дето преди мно-о-о-ого години обяви война на чалгата, мисля в “Каналето” беше и после си регистрира чалгарска фирма в офшорна зона, като истински патриот. Такива слухове има, пък той не ги оборва, както “оборваше” жълтите мръсници преди време. Значи може би е факт.
Забравих! Нашата полиция! Закъде без нея! Загубени сме! Тя ще следи за спазването на добрия тон и добрите нрави, както и за наглеци от zamunda.net, целящи да заснемат събитието на годината и да го пуснат безплатно за даунлоадване!
И всичко задължително трябва да се предава по БНТ1, за да може целокупното население да наблюдава краят на една кариера. Естествено, обесването ще е наужким, Веселин Маринов само ще бъде провесен, с главата надолу, докато смели летци с тия, новите хеликоптери (да бе, какво стана с тази далавера), не го обезпаразитят и не го окъпят целия с лосион против изпотяване. Тогава вече ще може да слезе. Да му е за урок, друг път като прави концерт в НДК-а то на културата да пуска безплатно.

Вместо финални надписи предлагам Химн за Веселин Маринов, но съм измислил само припева:

Припев:
Нашият Веско ще ни пее,
на всеки километър ле’е.
Оттук до ркая на света,
през две и дванайсета!

 ianchefff


Тагове:   mdaa,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087372
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930