Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 08:35 - Голям шлем
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 682 Коментари: 1 Гласове:
3



Лъчезар Иванов напусна всички постове в парламента и в партия ГЕРБ Велина Господинова     image © Надежда Чипева    
Защо не трябва да се смекчава забраната за пушене в заведения 26 фев 2010 Какво са си казали Бойко Борисов и Лъчезар Иванов снощи най-вероятно ще си остане между двамата.
Поводът разбира се е бил скандалът с опита на зам.-председателя на парламента да окаже натиск върху журналист от "Нова ТВ" да не излъчва репортаж за негов приятел митничар.  Факт е обаче, че след него Иванов напусна всички високи постове, които досега заемаше - заместник-председател на Народното събрание, областен координатор на ГЕРБ за София, а след подканата на премиера е само въпрос на време да се оттегли и като председател на парламентарната комисия по здравеопазване.

Бойко Борисов беше съвсем лаконичен по повод оттеглянето на човека, който до преди година се считаше за близък до него: "Разговарях с г-н Иванов, че това, което се създаде около него като напрежение, се отразява пряко на партията, че е правилно да си подаде оставката от всички длъжности, които заема. От партията няма да го изключвам, защото няма вредни последствия от това, което се е опитал според него, да помогне на приятел", заяви премиерът пред журналисти.  

Още по-пестеливи в официалните си коментари по повод оттеглянето на колегата им бяха членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председателят на парламента Цецка Цачева. От партийното ръководство на управляващата формация съвсем информативно излезе съобщението, че приемат молбата на Лъчезар Иванов за оттеглянето му от зам. председателския пост на парламента и като областен координатор на ГЕРБ за София. Даже до последно твърдяха, че той ще запази председателския си пост в комисията по здравеопазване. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева пък дипломатично пожела да даде изявление по случая "Иванов" в кулоарите на парламента, вместо от трибунката, където иначе се прави това, защото имало "нюанс".  "Бих предпочела да нямаше този случай", заяви Цачева. И  отбеляза "достойното поведение на Лъчезар Иванов с оттеглянето му, както и "новия стил на работа на мнозинството, да няма политически чадър, когато някой от ГЕРБ е сгрешил"

Това изглежда логичен завършек на сравнително кратката политическа кариера на Лъчезар Иванов, която в последно време беше съпътствана от немалко скандали. Покрай този с опита за оказване на натиск върху журналист, днес излезе наяве и още един. Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов каза в сутрешния блок на "Нова ТВ", че бившият зам.-председател на парламента е ходатайствал неговият приятел Сергей Бранков да бъде назначен за директор на митницата "Калотина". По думите му разговорът между него и Иванов станал по инициатива на бившия областен координатор на ГЕРБ и въпреки че приятелят му не бил назначен, Иванов "не се опитал да упражни натиск чрез други лостове". Бранков беше един от митничарите в репортажа на "Нова ТВ", който разказа за охолния  им живот.

Името на Лъчезар Иванов изплува и покрай скандала с публикуването на поправката в закона за наркотичните вещества и прекурсорите в "Държавен вестник", с която се либерализираше пълната забрана за рекламата им. Независимо, че по времето на подмяната той беше в чужбина, негови колеги заподозряха именно Иванов като човека, който стои зад подменения текст от закона.

Неотдавна Иванов беше разследван от ДАНС покрай пътуването му до САЩ заедно с бившия министър на здравеопазването Божидар Нанев на разноски на  компанията за биологични транспланти "Остеотек". Проверката на държавната агенция беше възложена лично от премиера Бойко Борисов.

След подаването на оставка от всички постове колеги на Лъчезар Иванов от ГЕРБ коментираха днес, че не е изключено той да бъде принуден да напусне и парламента. Членовете на Изпълнителната комисия на партията обаче са разделени в позициите си дали трябва да се предприеме тази крайна мярка. Още повече, че Иванов може да напусне парламента единствено по собствено желание. Окончателно решение на ръководството на управляващата партия по случая "Иванов" предстои да се вземе следващия вторник. 



Гласувай:
3



1. boristodorov56 - Голям хубостник - няма що.
08.07.2010 08:39
Да си спомним какво твърдеше собствената му дъщеря за него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4098372
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930