Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 17:41 - Дейли мейл: Пиронкова тепърва ще блести на Уимбълдън
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 356 Коментари: 0 Гласове:
0



GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Новата звезда на корта Британските спортни коментатори дават висока оценка на Цветана Пиронкова, въпреки вчерашното й отпадане от Уимбълдън. Загубата й срещу рускинята Вера Звонарьова не навреди по никакъв начин на доброто й име. Участието на български тенисист на полуфинал в Уимбълдън е само по себе си своеобразен национален рекорд. Досега единствено Мануела и Катерина Малееви са успявали да пробият, но само до четвъртфиналите на това неофициално световно първенство по тенис. Постижението на Цветана Пиронкова е още по-значимо с оглед на факта, че тя се нареди сред последните четири тенисистки, след като надигра една от най-добрите в света - Винъс Уилямс. Медиите на Острова определиха българската победа като „зашеметяваща”.

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Винъс Уилямс трябваше да
се примири със загубата си

Пиронкова: Трябва да бъда по-агресивна

В четвъртък Пиронкова щеше за малко да впише името си не само в историята на българския спорт, но и в историята на Уимбълдън. Защото ако беше надиграла Вера Звонарьова, тя щеше да се превърне в първата непоставена в схемата на турнира тенисистка, която отива на финал.

Цветана Пиронкова изгуби от рускинята в три сета, но спечели първия от тях с 6:3. „Дейли телеграф” посочва, че Пиронкова е играла красиво и „веселата българска агитка” вече се е готвела за карнавал, докато „мрачните руснаци от другата страна изглеждали по-скоро като извадени от роман на Достоевски”. Вестникът добавя, че в следващите два сета играта на Пиронкова не се е влошила, но Звонарьова е започнала да се защитава „като Рафаел Надал” и да се цели във форхенда на българката, който според изданието е нейното слабо място.

На пресконференцията след мача Цветана Пиронкова заяви, че си е взела поука от загубата: „Трябва да бъда по-последователна по време на играта, трябва да бъда агресивна през цялото време и, разбира се, да се опитвам да вкарвам по-често първия си сервис. Има много неща, върху които трябва да работя, но ще правя това с удоволствие, защото вече съм много мотивирана”, каза българската тенисистка.

Според „Гардиън” Пиронкова е запазила самообладание през целия мач, като дори е била по-увереният играч в дългите разигравания. Нейното умение беше признато и от Звонарьова, която след мача заяви, че българката я е държала в напрежение през цялото време:

Сред 35-те най-добри в света

 

Bildunterschrift: Пиронкова се превърна в голямата сензация на 124-то издание на "Уимбълдън"

„Беше много трудно. Тя е много млада тенисистка, но е много тежък противник. Започна много добре и се радвам, че успях да издържа и да обърна мача. Трябваше да се съсредоточа върху играта си, защото знаех, че ако й дам дори малък шанс, тя няма да го пропусне”, каза Вера Звонарьова.

След участието си в полуфинала на Уимбълдън Цветана Пиронкова ще отскочи от 82-ра позиция в световната ранг-листа, нареждайки се сред 35-те най-добри тенисистки в света. „Най-големите й достойнства са доброто придвижване по корта, скоростта на игра, големият й начален сервис, смъртоносният бекхенд с две ръце и срязващият форхенд”, коментира БиБиСи. А „Дейли мейл” дава следната прогноза: „Трябва да свикнете с мисълта, че Цветана Пиронкова ще се връща на Уимбълдън още години наред.”

 

Автор: Андрей Владов, Редактор: Д. Попова-Витцел

   


Тагове:   aha,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4097835
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930