Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2010 08:03 - кой финансира явлението азис - или дългата ръка на гей-мафията
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1163 Коментари: 2 Гласове:
1



Азис – герой в американска пиеса за легендарни гей изпълнители Българският поп-фолк изпълнител Азис стана герой в моноспектакъл в Сан Франциско, посветен на прочути гей изпълнители от последните 100 години.

Blackbird ("Кос") е дело на Сет Ейсън и представлява по-скоро моно-мюзикъл, разказва "Сан Франциско кроникъл". В него се отдава почит на имена от сцената като Клаус Номи, който се е появявал на сцената с Дейвид Бауи, диско-иконата Силвестър или Джийн Мейлин от 30-те години на ХХ век. Сюжетът отвежда зрителите до днешните времена с бразилеца Ней Матогросо и Азис, за когото Ейсън научил от YouTube.

"В една силно хомофобска култура той възражда циганската музика, наречена чалга. Той носи брада, но и тежък грим, той е нещо като Мадона в българската култура", обяснява 42-годишният Ейсън пред изданието. "Тук, в Сан Франциско, сме свикнали с ярко облечените травестити, но Азис е нещо повече от тях."
image



Историята на Азис е част от разказ, представен с актьорска игра, видео и кукли. "Аз съм художник по визуални изкуство и съм минал курсове за танци и актьорско майсторство, поради което непрекъснато вплитам тези елементи", разказва Ейсън. Той е и преподавател по визуални изкуства в Berkeley City College и по актьорско майсторство в John F. Kennedy University.

Спектакълът му е бил предшестван от едногодишно проучване и привличането като помощници на специалисти по музикална история. С течение на времето Ейснър установил, че хората изобщо не са чували или не помнят прочути гей изпълнители от миналия век.
image




Гласувай:
2



1. анонимен - Helel Ben Shahar
28.06.2010 08:06
Пожелавам на всички против парада едно от децата им, ако имат такива или за в бъдеще ако имат, да се окаже хомосексуалист, пожелавам им да отворят учебниците по биология и психология или да четат изследвания по въпроса. Пожелавам им да отсяват пропаганда от здрав разум. Таааа, много пожелания към тях имам, нооо нали е най-лесно да си "плеснеш" ограниченото мненийце във форума, пак после в кочинката, в която живееш да се напиеш или напсуваш жена си. Та така - дали повечето неосъзнали фундаменталната добродетел "мълчи си като си тъп" някога ще се образоват и разберат различните от тях. И може би не толкова различни...
цитирай
2. анонимен - mauer
28.06.2010 08:09
Глупави и неграмотни хорица....кой се интересува от вашето мнение?! Колкото и да се отрича, всеки един гей-парад в развиваща се държава има политичекси привкус. Година, две три и ще се узаконят еднополовите връзки, след още време и деца ще можем да осиновяваме. Неграмотно написаните ви мнения няма да спрат този процес, част от който са и тези обществени прояви. След още известно време и българският бизнес ще се усети, че ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссескуални) аудиторията може да привлича милиарди. Ще дойде време, когато всяка по-голяма компания ще ни се мазни, за да ходим на нейните почивки, да купуваме нейните модели коли, да харчим пари за нейните продукти....по абсолютно същия начни, по който мегакорпорациите в САЩ таргетират различните си групи клиенти.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4097343
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930