Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2010 07:58 - "Аве Мария" за парното
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
1



Всички семейства, които имат парно отопление, знаят, че този ежемесечен рекет е убийствен. И не само убийствен, той е унизителен и отчайващо деспотичен. Нямаш възможност да се оплачеш, да кажеш не искам, да си търсиш правата. Така е през последните няколко години. Преди това нямам спомен. Но други със сигурност помнят. И сега, след аферата на Вальо Топлото и рекета на всички топлофикации може би ще ни дойде добре това, че парното пак поскъпва. Вече няма да има за какво да търпим и да си казваме, ще изчакаме. Не става. Вече е нетърпимо. И ако за времето, в което топлофикацията е измислена, тя е била хит на пазара заради естествената необходимост на хората от топлина и уют, то сега светът предлага много възможности. А те в случая се изразяват с една дума - климатик. Искам топло, натискам бутона. Не искам - пак го натискам. А не - плащам си, дори и да съм врътнала кранчето на радиатора.

Парното отопление в България е обречено заради очакваното шоково поскъпване на природния газ с над 20 процента от 1 юли. Това заяви зам.-председателят на Асоциацията на топлофикациите у нас Валентин Терзийски по време на обсъждането на новите цени в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в петък. Терзийски обясни, че от другия месец нощната тарифа на електроенергията ще стане по-евтина от тази на парното отопление. Ура! Някои ще си кажат, че ако не внасяме в топлофикация, ще даваме тези пари другаде. И това е така. Всеки си има истина. Ако имаш парно обаче и тръбите минават през апартамента ти или някъде наоколо, нямаш такъв избор. Топлофикацията не ти го дава.

Затова нека да бъдем оптимисти, да се зарадваме поне веднъж на нещо, да си кажем стига и да зачеркнем парното като опция. За тези, които не са съгласни, нека се огледат и видят частните съдебни изпълнители, които кръжат из квартала. Заради неплатените сметки за неизползваното парно отопление. Всичко ново е стресиращо, всичко старо и задължаващо е още по-стресиращо. Защото отърване няма. Нека всички да свикнем с мисълта и запеем "Аве Мария" на нашата Топлофикация. Тази, на която посветихме и последния си работен месец. Дали ще ни стане по-добре от това, не е ясно. Със сигурност обаче няма да ни стане по-топло. Идва лято, мислете в сегашно време. Зимата е далеч, октоподът на Топлофикация - също.

Велислава Панова




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074309
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031