Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2010 18:39 - Приятел, помагач, бияч
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
1




    GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Полицейски произвол Полицията - твоят приятел и помощник. Не обаче и в Русия, където пазителите на реда са в центъра на множество брутални деяния. И докато полицаи-биячи кръстосват улиците на руските градове, в Москва умуват върху реформи.  Последното съобщение на ужасите е от Томск - половинмилионен град в Западен Сибир. Константин Попов - 47-годишен местен журналист, буквално бил пребит в полицейския участък. Милиционерът Алексей Метаев - 26-годишен бивш граничар - прибрал журналиста в следствения арест за това, че уж смущавал обществения ред. После пребил Попов до безсъзнание. 14 дни журналистът лежал в кома, след което починал.

Убийци, изнасилвачи, психопати

В Русия т. нар. "чест на униформата" отдавна се е превърнала в корпоративен фетишизъм. Затова не е учудващо, че началникът на Метаев се опитва да оправдае насилника, който междувременно направил самопризнание:

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Властта им е твърде голяма

"Мога да обясня станалото с продължаващата психо-травматична ситуация на Метаев: той е живеел в две различни семейства едновременно. Всичките му проблеми и целият стрес от семейните му неприятности са отговорни за поведението му", казва шефът на милиционера-убиец.

Миналата пролет пък майор от Московската милиция изпадна в амок и уби множество хора. Друг полицай простреля пенсионер, защото той му одраскал частната кола. Уволнен полицейски служител, заподозрян, че е изнасилил най-малко 22 жени, без проблем пък си беше намерил работа в друг участък. 30% от руските милиционери - става дума за близо половин милион служители! - били психопати или алкохолици, твърди психиатърът Михаил Виноградов в интервю за вестник "Новие известия". Не познания и пригодност играели роля при назначенията на полицейските служители, а връзки и корупция - твърди той.

Като в един стар виц

В руското общество междувременно се дискутира дали понятието милиция, което е от социалистически времена, да не се замени с "полиция". Според известния в цяла Русия журналист Виктор Шендерович подобна козметика не може да помогне: "Тъй като в нашата страна няма разделение на властите, така наречената реформа във вътрешното министерство на Нургалиев ще протече съвсем като в стария виц за съветската индустрия: Няма значение какви части се монтират - в крайна сметка готовото изделие е автомат Калашников, дори целта да е била производството на шевна машина. Ако партия "Единна Русия" не схване, че трябва да изгони този министър, самата партия трябва да бъде натирена. Такава е практиката в останалата част на света или поне в демократичната му част", казва журналистът.

 

ДР/БУ/ДПВ

   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4097210
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930