Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2010 02:18 - Първомайско-гергьовденският маратон
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
0




    GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: На всички празнуващи: весел празничен маратон! В България „Денят на труда" постави началото на поредния седмичен почивен маратон, който ще приключи на 6 май с Гергьовден. Георги Папакочев за очакванията на българите за „щастливо и празнично” настроение през тези дни.  

 

Навсякъде по света пролетните празници са прекрасни, независимо дали се наричат „1 май”, „Фрюлинг фест” или „Гергьовден”. Топлото време, цъфналите дръвчета и свежата зеленина предразполагат и към най-приятни изживявания сред възраждащата се природа. А може би и най-впечатляващи?

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Пролетта предразполага към приятни изживявания...

Като например редовните митинг-концерти на БСП, които се организират от години насам в градските паркове на мястото на някогашните „жизнерадостни” първомайски манифестации, на които трудещите се скандираха възторжено ”Слава на труда”, „С БКП напред!”, „Да живее българо-съветската дружба!”, а след това на ухо си шепнеха популярното соц-остроумие

„Като сме без делници, да не сме без празници”

В подобна атмосфера вече се потопиха номерираните по партийно указание, твърдят симпатизанти на червената партия, както и 2-те хиляди щастливци от старчески домове, включени в амбициозната „Програма за активно стареене” на социалното министерство да прекарат празниците на черноморския бряг.

Денят на труда беше отбелязан и от крайните левичари, които наскоро напуснаха редиците на „столетницата” и се обявиха за радетели на „чистия социализъм”. На светлия трудов празник те не пропуснаха възможността да призоват отново за обединение на 20-те леви формации в страната в общ „Народен фронт”, който ще воюва срещу капитализма, за безплатно здравеопазване, за повишаване пенсиите на резервистите от войската и МВР и ще гони от страната чуждите военни бази с тяхното небългарско военно присъствие.

По традиция на първомайския празник емоции изпитаха и малобройната групичка на местните анархисти, които, подобно на своите единомишленици в Европа и по света, бяха готови да се посбият с политическите си опоненти както и да  разлепят традиционните си листовки с надписи „Анархия вместо България” и „Без бог, без господар и без родина!”.

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  След трапезата...

Най-сериозната празнуваща група

Това са симпатизантите на печеното агнешко и червеното вино. Побягнали за кратко от големите градове към родните си места, тези масови и неопределили се още политически избиратели, вече интензивно разсъждават около трапезата за отражението на глобалната финансова криза върху цените на мръвката и алкохола, за опасностите от новия „свински грип”, за тежките „сърдечно-плътски” драми на силиконовите тв-звезди, които удивително бързо емигрираха от чалга-екрана в т.нар.”риалити шоу”-та, като  час по час вдигат чашката с поучителното: „Червеното вино поддържа здравето, а здравето е нужно, за да се пие ракия!”.

Така на всички тези щастливи българи – весел пролетен празничен маратон и наздраве, нали?

 

Автор: Г. Папакочев/Редактор: А. Андреев




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086230
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930