Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2014 04:49 - Отец Евгени Янакиев: Роди ми се 9-о дете, ще правя още!
Автор: reader Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 857 Коментари: 1 Гласове:
0



80 % от хомосексуалистите след време стават педофили, скандализира свещеникът Публикувано: 4 окт. 2013, 14:55   image   Отец Евгени Янакиев с брат си отец Силвестър Янакиев (вдясно)     Отец Евгени Янакиев е един от най-скандалните попове в България. Той не ваксинира децата си, обявил се е против хомеопатичните лекарства, предлага гейовете да се замерят с камъни, “защото влияят на възпитанието на подрастващите”, и като капак на всичките си шокинг-изказвания определи новия проектозакон за защита на детето като... “рожба на хомосексуалисти”. 

Преди няколко дни отец Евгени от катедралния храм „Свети Димитър” в Сливен пое в ръце деветата си рожба. Честитихме му и го попитахме не го ли притеснява огромната му челяд. А той каза, че това не е краят… 

- Отец Евгени, преди 7 години вие се обявихте против абортите, дори предизвикахте национална дискусия. Защитавате това си право с действия, като си направихте девето дете!...
- Така и трябва! На държавата са й нужни деца! Неслучайно се обявих и против хомосексуалистите. Тези хора не се вписват в обществото ни, църквата ги анатемосва и някога ги е замеряла с камъни. Влечението към същества с еднакъв пол е само прелюдия към нещо много по-страшно - педофилията. Разполагам със статистически данни, според които 80 % от тях рано или късно посягат на деца. Затова съм категоричен - хомосексуализмът е гнилост и зараза за обществото! Убеден съм, че хората с нестандартна ориентация страдат от психични заболявания. Казвал съм го и пак ще го повторя - новият проектозакон за закрила на детето е плод на хомосексуализма.

- Смятате ли, че църквата е на мястото си и прави нужното за българите?
- Църквата винаги е била на мястото си. А това, че някои нейни служители не са на мястото си, е друг въпрос. Църквата е свята и непорочна – ние сме грешните и лошото е, че в клира влязоха хора, които не са за там. Но това е друга тема. А пък относно държавността – нея просто я няма в нашата страна. Няма мисъл за напред, има мисъл само за назад. И за в момента.

- Затова ли буксуваме на едно място?
- Не, самата политическа система е порочна и е неправилна. Не е този начинът да се управлява държавата. И затова хората излизат на протести, а пък не знаят какво искат. Защото някой им напълни главите през последните 20-30 години, че демокрацията е „върхът на сладоледа”. А оттам вече няма излизане – хората протестират и не знаят какво да искат. Това за пръв път се случва в България. И така ще бъде. Няма кой да ги осветли за съжаление. Измислиха демокрацията като форма на управление, а хората не знаят, че това е утопия, както комунизма, и че тя е неосъществима. Някога в историята народът да е управлявал?... Това просто е пълна глупост – винаги има управляващи и управлявани. Няма такъв филм – народът да управлява! 

Демокрацията е удобна на олигарсите

Те управляват и те пропагандират идеята за нея, за да могат да си разиграват коня и да властват тайничко и задкулисно. Като не са съгласни хората с олигархията, да премахнат демокрацията. Има други форми на управление, които са много по-успешни.

- Например?
- Например абсолютната монархия. Това е най-успешната форма на управление. Демокрацията е утопия – не съществува като реалност. Едно време монарсите са спирали олигарсите, държали са ги на каишка. Но сега, когато свалиха всички монарси в Европа, а тези, които останаха, са пародия на монарси, управляват олигарсите и те казват какво ще става. А става все по-лошо и по-лошо...

- Освен че сте обявили война на ваксините, вие сте краен противник и на хомеопатичните лекарства. Защо?
- През 1997 година, доста години назад, Сливенският митрополит Иоаникий прати мен и моя брат, той също е свещеник, на Междуправославна конференция по въпроса за сектите. И понеже тогава хомеопатията започна да навлиза твърде агресивно в България, един от гостите, които бяха там, от Кипърската църква, спомена точно за проблема с хомеопатията. Дотогава бях само чувал за този начин на лечение и не знаех точно за какво става въпрос. Този колега ни обясни подробно тогава, че в Гърция има направено изследване сред хора, които приемат хомеопатични лекарства - че променят съзнанието си. Например, ако са били православни християни, започват да се обръщат към различни източни култове – такива странни неща, които стават с тях. И в моята практика съм се сблъсквал с хора, които са приемали хомеопатични лекарства... 

- И какво става с тях?
- Особено при един от тях беше налице много тежка фобия - просто страх от всичко. Когато го попитах какви лекарства приема, той ми каза, че пие по една шепа хомеопатични медикаменти. Посъветвах го да престане да ги пие. Той ме послуша и страховете му изчезнаха. 

Тогава на конференцията споменаха и друго нещо, което ме впечатли много - че на тези хапчета, които се произвеждат от хомеопатите, се четат заклинания, такива, каквито са чели маговете. Знаем, че те не са билкови лекарства, а повечето са някакви отрови като живак, като беладона или разни други такива вещества. Познавах и един свещеник, който беше употребявал такива хапчета заедно с цялото си семейство. Аз му казах да ги спре и му обясних какво сме обсъждали за тях на конференцията. Но той, независимо от това, продължи да ги пие и впоследствие буквално провали живота си – както своя, така и на съпругата си. Поне това е тъжният опит от хомеопатията, на който аз съм бил свидетел.

- Кой ви каза, че се чете нещо като заклинания над хомеопатичните лекарства?!?
- Прочетох го в една книжка, която е издадена от един от Светогорските манастири в Гърция. Там се казва, че хомеопатията и окултизмът са нещо сходно. Когато няма физиологична причина да действа нещо, а хомеопатичните лекарства определено действат, това може да се дължи именно на този духовен момент, който се пренася в хомеопатията. И не е само плацебо ефект, определено има и нещо друго.

- Споменахте и сектите. Какво е положението със сектите днес в България и кои са най-опасните от тях според вас?
- Положението е както и преди – 

от 1992 година просто сме разграден двор

Държавата няма контрол над това, дори и някои от сектите са регистрирани като вероизповедания, като там вече нещата стават артък сериозни. И отделно пък управляващите не искат да има просвещение относно православната вяра у нас. А то е най-големият бич срещу сектите!

- Знаете ли в момента кои са най-опасните секти у нас?
- Най опасната секта, която крие и социална опасност, това е Свидетелите на Йехова. Поне това е по моя лична преценка. По принцип сектолозите и сектоведите казват, че сциентологията е най-опасна, но в България тя няма толкова привърженици, дори и не съм чул някой да я пропагандира тук. Основателят на сциентологията Лафайет Роналд Хъбард казва: „Ако искаш да забогатееш, направи си секта!”. В смисъл, че всеки, който тръгне да прави такива секти, е с цел лично обогатяване. Но това за съжаление е гибелно за душата. Култовете винаги са деструктивни, особено сектата Свидетели на Йехова, защото пропагандаторите й нямат почит към национален флаг, към химна, към държавата, към законите, към нищо. И ми е интересно как с такава доктрина могат да бъдат регистрирани официално в България?! И което е още по-фрапиращо - те отказват преливането на кръв!...

- А страхувате ли се от края на света?
- Не, не се страхувам. Първо, няма да е скоро краят на света.

- Кога ще е?
- Има признаци, които още не са се изпълнили. Когато те се случат, тогава ще дойде краят на света. Мога да ви кажа само един сигурен признак.

- Кой?
- Когато в Израел, в Йерусалим, евреите си направят Соломоновия храм, това ще бъде един от признаците за края на света. А „месията” на евреите ще седне вътре като бог. Тогава вече ще стане страшно за всички, които ще почетат Христовото име.

Другият признак ще е, че този, който ще седне вътре като Бог, ще управлява три години и половина. След това, когато вече установи господството си над целия свят, разбира се, няма да може да вземе душите на всички хора, макар че много от тях ще увлече, вече ще дойде второто пришествие. И тогава, ако това може да се определи като край на света, Господ Исус Христос ще дойде втори път тук, на земята, и ще убие Антихриста с дъха от устата си. И тогава вече ще настане всеобщ съд, ще възкръснат мъртвите. И ако това е като край на света... Но това не е краят на света, разбира се, просто е преход от едно състояние към друго.

- А вие какво знаете за построяването на този храм на Соломон? Още идея ли е или е започнало да се реализира?
- Той е още идея. Мястото, където трябва да бъде построен, е заето от една джамия – Джамията на Омая. И евреите ще трябва да я разрушат, за да построят на нейно място храма на Соломон. Но засега все още не им стиска да го направят. Когато разрушат джамията, тогава ще построят и храма. Той е готов, построен е на части във Виена, просто трябва да съборят джамията, за да го сглобят. Всички хора трябва да знаят, че началото на края ще бъде тогава.

Интервю на Тодорка НИКОЛОВА и Милена ВАСИЛЕВА



Гласувай:
0



1. reader - mda
28.08.2014 04:50
http://nreporter.info/%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0/
Сезираха главният прокурор за скандалния учебник, пропагандиращ хомосексуализъм и разврат сред петокласници
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074531
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031