Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2018 19:23 - За политическата отговорност, кой я носи и защо, и за Лили Иванова
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 2393 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Едва снощи, колеги, научих, дето са били подадени три броя оставки на министри от кабинета "Борисов" - тази на министъра на вътрешните работи В. Радев, на министъра на регионалното развитие (и благоустройството?) Н. Нанков, както и тази на министъра на транспорта (и съобщенията?) И. Московски, с официална причина - "трагедията край Своге"(???). Снощи, колеги, нямах възможност, поради съвсем прозаични причини, да видя дребните надписи с обозначенията на всеки министър, та бях останала с впечатление дори, дето оставка е подал социалният министър. 
За жалост, това впречатление, не можа да бъде днес докрай разсеяно от вестникарската публикация на стр. 2 на в-к "Телеграф", където, все пак беше посочено, дето оставка са подали "Регионалният министър Николай Нанков, вътрешният Валентин Радев и транспортният Ивайло Московски". Ко ле ги, нито пишеше, тц, на кое министерство са министри тия хора (защото, това са си цели държавни структури, те си имат пълни названия, които присъстват и в собствените им оставки, или каквото е там), за голяма жалост мисля, на всички ни, мисля, включително и на близките на 17-те, ако не греша, загинали хора на пътя край гр. Своге. Едно е да знаеш, дето заради това, което се е случило на твоя близък, макар и по неизвестни причини, подава оставка някой си Ивайло Московски, "транспортен министър", друго, да се каже, дето подава оставка Ивайло Еди кой си Московски, министър на транспорта и съобщенията (?) на Република България от еди кога си до еди кога си, депутат от еди кога си до еди кога си, с такава и такава позиция в еди кои си предприятия и пр. и пр. А какво виждам аз днес на прима виста в днес.бг(само по заглавия на статии, свързани с темата, без да ровя изобщо в материалите) - изказвания, на премиера - Бойко Борисов(?), и май на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов - дето това, което той (и партията?) бил направил/и, било поемане на политическа отговорност. Ле ле. 
Тц, а аз днес си мислех, дето оставката на вътрешен министър, действително е сериозна работа, за която и да е държава. Па бил той и г-н Радев, който през последните месеци, на няколко пъти вече ту щеше да я подава, ту не щеше, ту не знам какво се случи и всички ние си мислехме, че тъкмо се е позакрепил, навярно. Не зная, дали "преливането на чашата" (неточен цитат от неговото изказване) е и това, дето посочва в своя защита пред медиите, че през 2017 и 2018 г. "пътнотранспортните произшествия намаляват"(??). В "Телеграф" споменават, и че МВР (май), според  В. Радев, вече бивш министър, е подало "не 4, а 7 сигнала към общини и ръководни органи конкретно за този участък или в близост към него.", но това не дало резултат, защото, ако си позволя да допълня г-н Радев, нямало кой да прецени, че там може да се обърне не кола (три, пет или десет пъти с по една жертва), а цял автобус, със 17 жертви наведнъж. Така е, колеги, у нас винаги се минава по тънката лайсна, независимо, че понякога тази лайсна виси над пропаст. 
Тц, интересното тук е друго, колеги. Щом тези три политически лица - "транспортният, вътрешният и регионалният министър" бяха оставени да си подадат оставките при този случай, дали от това следва, че правителството признава, че такъв случай, ще се повтори?! Това официално признание ли е, колеги, и ако не е, то тогава, кой ще поеме политическата отговорност, след като три министерства, свързани с този проблем, от днес вече нямат министри, до следващия случай на подобна катастрофа, който може да е утре? 
Не зная за политическата отговорност, колеги, на правителството, но явно, че от в-к "Телеграф", не я споделят, което мен лично ме озадачи - защото под новината в лента за "Трима министри с оставки заради Своге" от вестника са публикували темата на броя, с грамадните букви, дето " Графа удари Лили и Веско с 1, 7 млн. приходи", новина от НАП, която запорирала сметките на Ивана и Ирина Флорин обявила банкрут. Тц, таз новина, на фона на друга новина, дето бишнаха сайта на НОИ, изглежда странно, дори моят баща се чудеше, дали тя (тази новина) се дължи на някакъв нов ред за прием на данъчни декларации, характерен само за певците у нас, които да си подават декларациите, може би след летния сезон,  който предизвиква такива колизии на 1 септември у нас. Де да знае човек, колеги. У нас всички се страхуват от данъчните, все още, слава Богу, и дори от "Телеграф" плашат населението с тях, наред с новината за оставката на една трета от правителството, обаче, все пак, все пак... 
Иначе, имах намерение да пиша и за една друга "заглавна" новина на в-к "Телеграф" от близките няколко дни - дето уж щели да дават коли и апартаменти на инвалидите (?), и щях да предложа, в унисон с някои наши троли, които биха казали, дето вече ще уважават инвалидите у нас, като правителството, един вид, да сложат направо някой такъв инвалид, в което и да е министерско кресло, може и хидроцефал да е, ще го сменяме всеки ден, колеги, и никога няма да има нужда да се доказва, че е корумпиран, хем ще бъде напълно в духа на първата част от моята статия)). Не зная обаче, дали ще го харесат българите, те може да не обичат инвадилите и правителстелството, обаче си държат на нормалността си, и то на всяка цена, което винаги ме е удивлявало, и вероятно се дължи на слабата държавническа политика на правителството, по този въпрос. 
Тц, на мен обаче, ми стана мрачно от тези предсказания, поради което, ще се опитам да развеселя народа тук, с една ведра песен, която пускам напоследък. 
Наздраве, колеги! 









Гласувай:
3



1. born - Не бива да се чете порнографска п...
02.09.2018 00:48
Не бива да се чете порнографска преса. Предизвиква всякакви разстройства. Тези издания се разпространяват за забавление на 80-те % дебили.
цитирай
2. eloiz - Борн,
03.09.2018 21:40
"тия издания" представляват поне 50 процента от пресата на пазара. Не може 50 процента от населението да са дебили и порнографи? Все пак, поне половината от населението са жени, има и възрастни хора, и деца. По-малък е процента, сигурна съм. Но, че "дебилите" са по-агресивни, и ненаказани, е факт) (това е социологическо размишление с оптимистичен характер)).
цитирай
3. nedovolen - Вчера след манифестацията най-...
10.09.2018 11:51
Вчера след манифестацията най-после ми попадна един "Телеграф". Взех си го за в къщи. Сложих го под шопската и четох, четох... Сега съм така начетен!
Какие вопросьй?
:)))
цитирай
4. eloiz - Колега,
10.09.2018 19:51
вестници не бива да се четата, докато се яде, защото въпреки, че днешната преса е полифункционална, все пак, някои жанрове не бива да се смесват, тъй като предизвикват киселини - казвам ви го от опит; въпреки инатлийския цинизъм на редица изследователи в това поле у нас. Пресата трябва да се чете на спокойствие, с уважение към наличното и пропуснатото, на трезва глава, за да се прецени, кое как и защо, и пр.
цитирай
5. eloiz - Колега,
10.09.2018 19:51
вестници не бива да се четат, докато се яде, защото въпреки, че днешната преса е полифункционална, все пак, някои жанрове не бива да се смесват, тъй като предизвикват киселини - казвам ви го от опит; въпреки инатлийския цинизъм на редица изследователи в това поле у нас. Пресата трябва да се чете на спокойствие, с уважение към наличното и пропуснатото, на трезва глава, за да се прецени, кое как и защо, и пр.
цитирай
6. nedovolen - Не смея да кажа колежке, да не пре...
10.09.2018 21:37
Не смея да кажа колежке, да не предизвикам асоциация. Да четяхте текста ми както вестника, спокойно и с уважение, щяхте да забележите, че съм го сложил не ДО, а ПОД шопската. Давай с колегите.
:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651284
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031