Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2015 23:15 - Най-големите геноциди в човешката история
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 34247 Коментари: 25 Гласове:
44


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?

Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 млн. души. „Бенгалският глад“ е най-големият геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците

image

Британската империя е всеизвестна със своите бруталности, с които е постигала икономическите си аспирации. По времето на британската колонизация на Индия значителна част от населението измира от глад. Първия голям глад идва през

1770, последван от още няколко вълни през 1783, 1866, 1873, 1897 и последно през 1943-44 по времето на Уинстън Чърчил. Всичко това може да се обясни много просто – Великобритания иска ресурсите на Индия, но многобройното население трябва да бъде редуцирано. По времето, когато Османската империя е избивала българите, живеещи под нейно робство, Великобритания е правила същото в своите колонии. Ето защо Великобритания е била от „Великите сили“, която дейно е подкрепяла Османската империя и е била против освобождаването на поробените от нея народи.

„Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“ -

това заявява Уинстън Чърчил, който е последният британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците, защото Великобритания от векове наред е колонизирала страната им ли? Или пък е негова работа каква религия изповядват в собствената си държава? Това е британското високомерие и наглост, което продължава и до днес.

Само през първия гладомор по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!

Това означава, че британците са успели да избият близо една трета от цялата популация в Бенгал. В своята книга „Невижданият свят“ Джон Фиск описва „Бенгалския глад“ като много по-смъртоносен и зловещ дори от Черната чума, която е тероризирала Европа през 14 в. Великобританците безмилостно разграбвали ресурсите на Индия, но и принуждавали всеки обикновен селянин да изплаща данък 15% от печалбата от реколтата им. И това британците не наричали „данък“, а „лепта“. Реколтата обаче не е гарантирана, за разлика от британската „лепта“, която при всяко положение трябва да се изплаща от всеки селянин….

Въпреки „Бенгалския глад“, индийците не знаели все още, че това е само първият път, когато десетки милиони ще измрат от глад, причинен от алчността за печалби на Великобритания. Най-смъртоносния глад след „Бенгалския“ от 1770-те идва по времето на Уинстън Чърчил, през 1943г., когато от глад измират над 3 млн.души. Гледката била ужасяваща, хората пълзяли по улиците и ядяли от труповете на умрелите, за да оцелеят. Така остава въпросът дали Уинстън Чърчил, човекът, който спаси Великобритания от масовия убиец Хитлер, е не по-малко чудовищен убиец от самия него. Когато правителството в Делхи изпраща снимката по-долу на Чърчил, за да опише ужаса, британският премиер отговаря в шеговития си стил „Тогава защо Ганди е още жив?!“...

image

alterinformation.wordpress.com/2014/08/20/989420124/

ЖЕРТВИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНОЦИДИ 17/08/2014 · by slivensega · in СВЕТЪТ В ДЕЙСТВИЕ. · Още със създаването си днешна Америка е основана върху труповете на милиони индианци и роби, към жертвите на американските геноциди трябва да се включат и избитите в предизвиканите от САЩ войни

imageКогато стане дума за масови убийства и геноцидна политика съвременния човек е дотолкова облъчен, че в подсъзнанието му веднага изниква думата „холокост“. Ако приемем, че реално броя на избитите евреи от нацисткия режим са 6 млн. (за което няма категорични доказателства), то жертвите на американските геноциди са в пъти повече. Но преекспонирайки едно научно недоказано твърдение, американците отклоняват вниманието от собствените си престъпления срещу Човечеството, които са в много по-голям мащаб и бруталност.

I. Геноцидът извършен над коренното население на Америка

Геноцид – „съзнателното и системно изтребване на етническа или национална група“. Официалното му приемане стана от общото събрание на ООН през 1946 година. Забележете, година след Втората Световна. Нима преди това западните нации не бяха отговорни за геноциди в много по-големи и зверски мащаби?! Най-показателното е, че САЩ отказват да ратифицират Конвенцията на ООН за геноцид. И това не е чудно. Много аспекти на геноцида са „реализирани“ спрямо коренното население на Северна Америка.

Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на „най-дългия холокост“ в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард „Американският холокост“, издадена през 1992 г. от „Оксфорд юнивърсити прес“ тази цифра е дори повече от 100 милиона.

Този „успех“ се дължи на всички извършени зверства, които дефинират думата „геноцид“ – масово изтребление, разселение, затваряне в лагери, умишлено заразяване с болести.

Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на английския език и историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от „ефективността“ на унищожаването на коренните индианци„, пише в книгата си „Адолф Хитлер“ Джон Толанд.

II. Робите

imageЦели 246г. в Америка съществуват хора, които „принадлежат“ на своите господари, нямат никакви елементарни човешки права и съществуването им е определено от самите им „господари“ – да им робуват. Милиони чернокожи, „внесени“ от Африка са експлоатирани, продавани като стока и нерядко избивани, тъй като те нямат никакви права и убиването на един роб не било дефинирано като престъпление, нито пък трогвало някой, тъй като това било нещо съвсем общоприето.

Години, след като хитлеристите вече не съществуват, а думата „Холокост“ вече означава само и единствено избиването на евреите през ВСВ, чернокожите в Америка все още нямат равни права с останалите граждани. Десетилетия, след като американците „освобождават“ толкова хора от несправедливите гонения, избивания, затваряния в лагери и отделянето им от обществото на етнически принцип в държавата „освободителка“ все още чернокожите нямат елементарна равнопоставеност с останалите американци. На практика излиза, че освободените от Линкълн роби са виновни, че са били „внесени“ насилствено от Африка да робуват и сега, когато вече са ужким „свободни“, те пречат на държавата и американците и затова са отделени от тях в гета. Всичко в Америка е разделено за „цветнокожи“ и за „бели“ – като чернокожите нямат достъп до местата отредени само за белите.

image

Всичко това приключва чак  през 1964 г. – след обявяването на Закона за гражданските права.

...
slivensega.wordpress.com/2014/08/17/%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B8/

    ПП: "Убивай, ограбвай, владей" - основен девиз на великите бандитски сили... Убиването, ограбването, завладяването на другите е основна причина за богатството и силата на доста съвременни западни държави...
   Мисля, че точните цифри може да са спорни, но фактите - едва ли...
    Има и други мнения за най-големи геноциди в историята /споменават се СССР, Китай/...





Гласувай:
44


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Поздрави, Марине!
09.01.2015 00:29
Масовото убиване на себеподобни е заложено в човешката природа Има го и сред животните, но между видово, в един вид е силно ограничено
При хората този геноцид силно се стимулира, когато зад него стоят пари и то много пари Сигурно и при животните би било така, ако познаваха парите Но , слава Богу, защитени са от този порок!
Лека нощ!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Едно уточнение за починалите от глад 5000000 индийци:
09.01.2015 07:05
Великобритания води война с Германия в Африка, германците започват да губят войната, гърците нямат никакви хранителни провизии. Чърчил заповядва да се изземат трайни храни от Индия - ориз - и да се доставят в Гърция. Останали без зрънце ориз умират 5000000 индийци. При издаване на тази заповед Чърчил казва, че мрази индийците.

Когато Украина решава да поиска да се отдели от СССР Сталин изпраща там джелатите си от НКВД, които изземат всичките храни на украинците и ги продават на Западна Европа. На украинците е определна хлебна дажба - два хляба на пет души за един месец. С париите от храните са били закупени машини за СССР. През зимата на 1936/37 година от глад умират между 3 и 7000000 украинци, като възрастните са се довличали до гробищата да умрат там. Според други изследователи починалите от глад са над 9000000 души.
И още един факт:
Войната /ВСВ/ е практически приключила, Чърчил разпорежда да се бомбардират Дрезден, София и други големи наши градове.
И аз ще пиша постинг на тази тема, защото случилото се в редакцията на френското списание е закономерно и в основата му пак лежи вината на Англия - 90% и на Франция, 10%. Те са виновни за всичкоте злина на света след 1919 година.
цитирай
3. анонимен - Пуснах го във Фейсбук. За индиан...
09.01.2015 07:37
Пуснах го във Фейсбук. За индианците съм писал и аз.
Представи си, точно тия са рекламните лица на демокрацията. :)
цитирай
4. vestige - Поздрави
09.01.2015 08:05
за този пост. Това не трябва да се забравя. Лек ден Марине :)
цитирай
5. alexs - Уинстън Чърчил, който е последният ...
09.01.2015 09:51
Уинстън Чърчил, който е последният британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците
Той е мразел и българите!
Провалът на Дарданелската операция принуждава Чърчил да подаде оставка и той остава министър без портфейл. Потомственият аристократ е безкрайно оскърбен и през целия си живот ще вини българското коварство като главна причина за политическото си унижение. Чърчил запазва трайни антибългарските си емоции чак до смъртта си през 1965 г.
на великия демократ е инициативата за сриване с бомбандировки на София! и превръщането и в картофено поле.
цитирай
6. germantiger - +
09.01.2015 15:26
Перопуснат е най-мащабния и жесток геноцид - КОМУНИСТИЧЕСКИЯ - вероятно отнесъл към 100 млн. жертви в светоивен мащаб за потресаващо кратко време или иначе казано кратък исторически период. Извършен най-вече от руснаци, но и от китайци, индокитайци ("маса" народи в полуостврова), както и в южна Америка.

Хубаво е да се спомене и друг геноцид за който никъде не се говори и тръби - геноцида над германците след ВСВ - след него източна Европа остава без 17 млн. германци които са живели там векове наред - ПОДОБНО ПРЕСЕЛЕНИЕ И ЧАСТИЧНО ИЗБИВАНЕ НА ХОРА ЕВРОПА НЕ ПОЗНАВА ОТ ВРЕМЕНАТА НА ХУНИТЕ И АТИЛА. Повтарят го победителите във ВСВ от изток - руснаци, поляци, чехи...
цитирай
7. germantiger - Детайли
09.01.2015 15:45
- за Бенгалския глад не знаех, но инфото е попадение и изненада поне за мен - блг!

- индианските племена в сев Америка са нямали дори 100 млн демографски потенциал, камо ли "цифра", в този смисъл това е преувеличено, но геноцида е факт и той е огромне континентален в мащаб

- детайл при робите - МАСА ОТ ТЯХ СА ПРОДАВАНИ И ДАВАНИ ОТ... СОБСТВЕНИТЕ СИ ЧЕРНИ ВОЖДОВЕ - това е описано неведнъж от ралзични бели пътешественици, пирати, лидери, наблюдателеии в различни векове - това разбира се, не променя античовешкото в бялото последвало робство
цитирай
8. gosho568 - Терор от най-голяма степен. . . ;///
09.01.2015 16:52
Терор от най-голяма степен... ;///
цитирай
9. dolsineq - Великите сили, а би трябвало да се ...
09.01.2015 17:07
Великите сили, а би трябвало да се пише "Великите колонизатори"...
цитирай
10. born - Така де- става въпрос за евроатл...
09.01.2015 17:59
Така де- става въпрос за евроатлантическите ценности .
цитирай
11. mt46 - За жертвите на комунизма се знае... Сталинизмът е отречен още през 60-те г. на 20-ти век...
09.01.2015 18:51
6. germantiger - +
15:26
Пропуснат е най-мащабния и жесток геноцид - КОМУНИСТИЧЕСКИЯ - вероятно отнесъл към 100 млн. жертви в световен мащаб за потресаващо кратко време или иначе казано кратък исторически период. Извършен най-вече от руснаци, но и от китайци, индокитайци ("маса" народи в полуостврова), както и в южна Америка.
"... Според Стефан Куртоа, общия брой на жертвите надхвърля 100 млн. души. (60 млн. в Китай, 20 млн. в СССР, по 2 млн. в КНДР и Камбоджа, 1 млн. във Виетнам, 1 млн. в страните от Източна Европа, 1.7 млн. в Африка, 1.5 млн. в Афганистан, 150 000 в Латинска Америка)."
А колко са жертвите на капитализма в световен мащаб?...
„Le Livre Noir du Capitalisme“ е френска книга, публикувана през 1998 г. от издателство „Le Temps des Cerises“. Написана е на френски език и в буквален превод на български заглавието означава „Черната книга на капитализма“, книгата е реакция на „Le Livre Noir du Communisme“ или „Черната книга на комунизма“), публикувана през 1997. За разлика от книгата, чийто отговор представлява, Le Livre Noir du Capitalisme не се опитва да даде обхватно изброяване на жертвите на въпросната политико-икономическа система, а по-скоро е съставена от серии на независими есета, написани от различни автори историци, социолози, икономисти, синдикалисти и др., на които е дадена възможността да пишат за който и да е аспект на капитализма, които те сами изберат.[1]

Предмет на изследване са някои престъпления, извършвани от различни държавни капиталистически правителства. Книгата се занимава с теми като експлоатация на хора от т.нар. Трети свят; империалистически, колониални и контрареволюционни войни; репресии срещу работници и синдикалисти; геноциди, масови кланета и др. В заключение се твърди, че капитализмът е виновен за смъртта на над 140 милиона души, загинали в периода 1500-1997. Това включва 70 млн. души от коренното население на Америка, загинали по време на колонизирането на континента; 10 милиона, загинали в робство; 10 милиона убити по време на Първата световна война; 50 милиона, убити през Втората световна война; 3 милиона убити във Виетнамската война и 1 милион, загинали в Нигерийската гражданска война.
цитирай
12. mt46 - Може и да е заложено... Но нали уж претендираме за цивилизованост, за справедливост?...
09.01.2015 20:18
leonleonovpom2 написа:
Масовото убиване на себеподобни е заложено в човешката природа Има го и сред животните, но между видово, в един вид е силно ограничено
При хората този геноцид силно се стимулира, когато зад него стоят пари и то много пари Сигурно и при животните би било така, ако познаваха парите Но , слава Богу, защитени са от този порок!
Лека нощ!

цитирай
13. mt46 - Между политиката на Англия и на САЩ няма особена разлика, според мен...
09.01.2015 20:41
planinitenabulgaria написа:
Великобритания води война с Германия в Африка, германците започват да губят войната, гърците нямат никакви хранителни провизии. Чърчил заповядва да се изземат трайни храни от Индия - ориз - и да се доставят в Гърция. Останали без зрънце ориз умират 5000000 индийци. При издаване на тази заповед Чърчил казва, че мрази индийците.

Когато Украина решава да поиска да се отдели от СССР Сталин изпраща там джелатите си от НКВД, които изземат всичките храни на украинците и ги продават на Западна Европа. На украинците е определна хлебна дажба - два хляба на пет души за един месец. С париите от храните са били закупени машини за СССР. През зимата на 1936/37 година от глад умират между 3 и 7000000 украинци, като възрастните са се довличали до гробищата да умрат там. Според други изследователи починалите от глад са над 9000000 души.
И още един факт:
Войната /ВСВ/ е практически приключила, Чърчил разпорежда да се бомбардират Дрезден, София и други големи наши градове.
И аз ще пиша постинг на тази тема, защото случилото се в редакцията на френското списание е закономерно и в основата му пак лежи вината на Англия - 90% и на Франция, 10%. Те са виновни за всичкоте злина на света след 1919 година.

цитирай
14. mt46 - Е, нали знаеш, че в рекламите често има измами... :)
09.01.2015 20:43
kushel написа:
Пуснах го във Фейсбук. За индианците съм писал и аз.
Представи си, точно тия са рекламните лица на демокрацията. :)

цитирай
15. mt46 - Благодаря ти! Лека вечер!... Да, добре е да се знае...
09.01.2015 20:47
vestige написа:
за този пост. Това не трябва да се забравя. Лек ден Марине :)

цитирай
16. mt46 - Мда... И въпреки това, мнозина български демократи го харесват...
09.01.2015 20:49
alexs написа:
Уинстън Чърчил, който е последният британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците
Той е мразел и българите!
Провалът на Дарданелската операция принуждава Чърчил да подаде оставка и той остава министър без портфейл. Потомственият аристократ е безкрайно оскърбен и през целия си живот ще вини българското коварство като главна причина за политическото си унижение. Чърчил запазва трайни антибългарските си емоции чак до смъртта си през 1965 г.
на великия демократ е инициативата за сриване с бомбандировки на София! и превръщането и в картофено поле.

цитирай
17. mt46 - САЩ са отказали да ратифицират Конвенцията на ООН за геноцид...
09.01.2015 21:00
gosho568 написа:
Терор от най-голяма степен... ;///

"Геноцидът (от гръцки:γενο – род, племе и латински:caedo – убивам) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством:

- убийство на членовете на тази група;
- тежко физическо или психическо увреждане на членовете на групата;
- насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане;
- причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група;
- насилствено отнемане на деца от една група и прехвърлянето им в друга група.

В историята на човечеството могат да се намерят немалко случаи на геноцид, като се започне от древните времена и се стигне до наши дни. Той е характерно явление при изтребителните войни и опустошителните нашествия, при завоевателните походи, вътрешните етнически и религиозни сблъсъци, при периода на колонизацията и образуването на колониалните империи на европейските държави, при ожесточените борби за преразпределение на света, по време на двете световни войни и последвалите колониалните войни след края на Втората световна война 1939-1945. След промените у нас в края на миналия век, започва да се говори и за културен геноцид..."
цитирай
18. mt46 - Да...
09.01.2015 21:02
dolsineq написа:
Великите сили, а би трябвало да се пише "Великите колонизатори"...

Те са Велики сили, благодарение и на колонизаторството...
цитирай
19. mt46 - Европа не е център на света или на Вселената. Нито пък САЩ...
09.01.2015 21:05
born написа:
Така де- става въпрос за евроатлантическите ценности .

цитирай
20. stela50 - И още колко неестествени, необясними действия
10.01.2015 00:20
от хора на хора... какви велики сили, какви ценности -
никой не е център на света и става страшно, когато някой
си повярва силно. В момента си спомням за Сталин -
този, с чието име на уста са умирали, унищожава своите
генерали - преди време писах материал за ген.Тухачевски
и покрай това прочетох невероятни истории от онова време.
Трябва ли отново и отново да се преживяват тези ужаси...
Много дълга тема и трудна... с продължение.
Поздрави !
цитирай
21. furiika - днес индийците се ползват с огромни привилегии в Англия,
12.01.2015 12:48
както и всички чернокожи.
цитирай
22. alexs - Геноцида вече стана хуманен и не го ...
12.01.2015 15:09
Геноцида вече стана хуманен и не го търсете някъде по света, а е тук в България!
цитирай
23. zaw12929 - Перопуснат е най-мащабния и жесток ...
12.01.2015 18:22
germantiger написа:
Перопуснат е най-мащабния и жесток геноцид - КОМУНИСТИЧЕСКИЯ - вероятно отнесъл към 100 млн. жертви в светоивен мащаб за потресаващо кратко време или иначе казано кратък исторически период. Извършен най-вече от руснаци, но и от китайци, индокитайци ("маса" народи в полуостврова), както и в южна Америка.

Хубаво е да се спомене и друг геноцид за който никъде не се говори и тръби - геноцида над германците след ВСВ - след него източна Европа остава без 17 млн. германци които са живели там векове наред - ПОДОБНО ПРЕСЕЛЕНИЕ И ЧАСТИЧНО ИЗБИВАНЕ НА ХОРА ЕВРОПА НЕ ПОЗНАВА ОТ ВРЕМЕНАТА НА ХУНИТЕ И АТИЛА. Повтарят го победителите във ВСВ от изток - руснаци, поляци, чехи...


Сравнението между геноцида на комунистите ( не ги защиттавам) и този на „западните големи демокрации“ издигнали се върху планини от жертви е като МУХА пред СЛОН, като даже слонът е малък да онагледи геноцидът над човечеството от тези демократи!!:
Изморени от глад, непосилен труд изгонени от земите селяни , защото нивите са превърнати в пасища, време когато „овцете изядоха хората“, за да има вълна за предачници и тъкачници и малцина намират работа в тъкачниците, скитането е престъпление и скитниците се пращат на доживотна каторга, в рудниците, а за 1 откраднат хляб- смърт и тогава загиват в Англия над 7 милиона, в останала Европа 4 млн. Една част са пращани, като бели роби в Америка. Държавата, която уж от 1770 е донесла равенство, братство свобода САЩ е робовладелска държава, която лови хора в Африка гато от над 600 милиона засегнати 1/3 са убивани при лова, 1/3 умирали по пътя в корабите, оставени като животни в трюмовете, достигналите в Америка умират в непосилен труд, глад болести. Същото постига и над 100 милиона туземци с принос и на Франция, Испания, Португалия, Италия. За Азия е казано достатъчно Днес страната с най много затворници САЩ има ловци на глави, сам си обяснете каквая им е задачата.
Комунистическите жертжи са преувеличени и непрекъснато се експонират, докато за тези жестокости се мълчи и данните , които съобщавам са от западни източници и даже жертвите на Хитлер бледнечт пред този геноцид над човечеството…
Няма как комунизмът да има 100 милиона жертви, КЪДЕСА?! но при унищожаването на САНСТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР ОТ ЗАПАДА С БЕРЛИНСКИЯ ДОДОРОР ОТ 7 МЛН БЪЛГАРИ САМО ДВА МИЛИОНА СА ОСВОБОДЕНИ НА 1/10 ОТ БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО ДНЕС ЩЕЩЕ ДА Е НАЙ ГОЛЯМАТА, НАЙ КУЛТУРНАТА ДЪРЖАВА С ИКОНОМИКА , НО ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ НИ УНИЩОЖАВА ЕВРОПА ДНЕС

ЗА17 МЛН ГЕРМАНЦИ ОТ ВСВ- НИКОЙ НЕ ГИ Е ПРАЩАЛ В РУСИЯ ДА ИЗМИРАТ ОТ НЕПОСИЛЕН СТУД Е ПАК ЗАСЛУГА НА ЗАПАДА, А И КОМУНИЗМЪТ Е ТАМ ИЗМИСЛЕН И С НЕГОВА ПОМОЩ ЛЕНИН ПОБЕДИЛ В РУСИЯ...
НАВСЯКЪДЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЗАПАДА УНИЩОЖАВАТ НАРОДИ И АЗ НЕ МОГА ДА ГИ ИМАМ ЗА ДЕМОКРАТИ... ТЕ НЕ СА И ХРИСТИЯНИ В ИСТИНСКАТА ХРИСТОВА ВЯРА .... А САМО ПЕЧАЛБАРИ БЕЗ КУЛТУРА...
цитирай
24. zaw12929 - Геноцида вече стана хуманен и не го ...
12.01.2015 19:10
alexs написа:
Геноцида вече стана хуманен и не го търсете някъде по света, а е тук в България!


НА КАКЪВ ЧОВЕК МОЖЕ ДА МУ ХРУМНЕ, ЧЕ ИМА ХУМАНЕН ГЕНОЦИД И ДА ОБВИНЯВА БЪЛГАРИЯ, А ДА НЕ ВИЖДА МИЛИАРД УНИЩОЖЕНИ ЧОВЕЦИ... ОТ ОНИЯ ДЕТО НИ МАЧКАТ.. ОГРАБВАТ... ОМРАЗЯВАТ...БИВА НЕЯСНОТА, А ТОВА НЯМА ОБЯСНЕНИЕ...
цитирай
25. mt46 - Благодаря ви за мненията!...
12.01.2015 20:41
20. stela50 - И още колко неестествени, необясними действия
10.01 00:20
от хора на хора... какви велики сили, какви ценности -
никой не е център на света и става страшно, когато някой
си повярва силно. В момента си спомням за Сталин -
този, с чието име на уста са умирали, унищожава своите
генерали - преди време писах материал за ген.Тухачевски
и покрай това прочетох невероятни истории от онова време.
Трябва ли отново и отново да се преживяват тези ужаси...
Много дълга тема и трудна... с продължение.
Поздрави !
цитирай
Изтрий
21. furiika - днес индийците се ползват с огромни привилегии в Англия,
12:48
както и всички чернокожи.
цитирай
Изтрий
22. alexs - Геноцида вече стана хуманен и не го ...
15:09
Геноцида вече стана хуманен и не го търсете някъде по света, а е тук в България!
цитирай
Изтрий
23. zaw12929 - Перопуснат е най-мащабния и жесток ...
18:22
germantiger написа:
Перопуснат е най-мащабния и жесток геноцид - КОМУНИСТИЧЕСКИЯ - вероятно отнесъл към 100 млн. жертви в светоивен мащаб за потресаващо кратко време или иначе казано кратък исторически период. Извършен най-вече от руснаци, но и от китайци, индокитайци ("маса" народи в полуостврова), както и в южна Америка.

Хубаво е да се спомене и друг геноцид за който никъде не се говори и тръби - геноцида над германците след ВСВ - след него източна Европа остава без 17 млн. германци които са живели там векове наред - ПОДОБНО ПРЕСЕЛЕНИЕ И ЧАСТИЧНО ИЗБИВАНЕ НА ХОРА ЕВРОПА НЕ ПОЗНАВА ОТ ВРЕМЕНАТА НА ХУНИТЕ И АТИЛА. Повтарят го победителите във ВСВ от изток - руснаци, поляци, чехи...


Сравнението между геноцида на комунистите ( не ги защиттавам) и този на „западните големи демокрации“ издигнали се върху планини от жертви е като МУХА пред СЛОН, като даже слонът е малък да онагледи геноцидът над човечеството от тези демократи!!:
Изморени от глад, непосилен труд изгонени от земите селяни , защото нивите са превърнати в пасища, време когато „овцете изядоха хората“, за да има вълна за предачници и тъкачници и малцина намират работа в тъкачниците, скитането е престъпление и скитниците се пращат на доживотна каторга, в рудниците, а за 1 откраднат хляб- смърт и тогава загиват в Англия над 7 милиона, в останала Европа 4 млн. Една част са пращани, като бели роби в Америка. Държавата, която уж от 1770 е донесла равенство, братство свобода САЩ е робовладелска държава, която лови хора в Африка гато от над 600 милиона засегнати 1/3 са убивани при лова, 1/3 умирали по пътя в корабите, оставени като животни в трюмовете, достигналите в Америка умират в непосилен труд, глад болести. Същото постига и над 100 милиона туземци с принос и на Франция, Испания, Португалия, Италия. За Азия е казано достатъчно Днес страната с най много затворници САЩ има ловци на глави, сам си обяснете каквая им е задачата.
Комунистическите жертжи са преувеличени и непрекъснато се експонират, докато за тези жестокости се мълчи и данните , които съобщавам са от западни източници и даже жертвите на Хитлер бледнечт пред този геноцид над човечеството…
Няма как комунизмът да има 100 милиона жертви, КЪДЕСА?! но при унищожаването на САНСТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР ОТ ЗАПАДА С БЕРЛИНСКИЯ ДОДОРОР ОТ 7 МЛН БЪЛГАРИ САМО ДВА МИЛИОНА СА ОСВОБОДЕНИ НА 1/10 ОТ БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО ДНЕС ЩЕЩЕ ДА Е НАЙ ГОЛЯМАТА, НАЙ КУЛТУРНАТА ДЪРЖАВА С ИКОНОМИКА , НО ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ НИ УНИЩОЖАВА ЕВРОПА ДНЕС

ЗА17 МЛН ГЕРМАНЦИ ОТ ВСВ- НИКОЙ НЕ ГИ Е ПРАЩАЛ В РУСИЯ ДА ИЗМИРАТ ОТ НЕПОСИЛЕН СТУД Е ПАК ЗАСЛУГА НА ЗАПАДА, А И КОМУНИЗМЪТ Е ТАМ ИЗМИСЛЕН И С НЕГОВА ПОМОЩ ЛЕНИН ПОБЕДИЛ В РУСИЯ...
НАВСЯКЪДЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЗАПАДА УНИЩОЖАВАТ НАРОДИ И АЗ НЕ МОГА ДА ГИ ИМАМ ЗА ДЕМОКРАТИ... ТЕ НЕ СА И ХРИСТИЯНИ В ИСТИНСКАТА ХРИСТОВА ВЯРА .... А САМО ПЕЧАЛБАРИ БЕЗ КУЛТУРА...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19161505
Постинги: 3687
Коментари: 45092
Гласове: 148918
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031