Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2018 09:19 - Пенсионери, не си харчете Коледните надбавки!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3337 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 16.11.2018 09:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази седмица премиера-слънце предсрочно обяви раздаването на Коледните надбавки към пенсиите. При това дебело натърти, че това се дължало на успешната борба на организираната престъпност, владееща територията с контрабандата и работата на приходните агенции. Няма да обсъждаме, кой му е повЕрвал, а ще разгледаме един наистина постигнат значителен приход в хазната, чрез преджобването на всички нас, през сметките за електроенергия от АЕЦ "Козлодуй".
За надбавки към пенсиите на организираната престъпност и се откъснаха малко повече от 50 милиона лева. А сега нека видим, каква е разликата в приходите на АЕЦ "Козлодуй", за 2017-та г., по сравнение с предходната 2016-та. Накрая ще сравним и с настоящия взрив в цените на ядрения ток, но преди това да видим откъс от последния Годишен финансов отчет:

image

Забелязахте ли разликата между числата в най-последния ред от таблицата? Малко повече от СТО МИЛИОНА лева!!! Това прави ДВА ПЪТИ повече от отпуснатите Коледни надбавки за пенсионерите. Тази разлика сме я платили всички ние, не само битовите потребители, но най-вече бизнеса. Той пък от своя страна е разнесъл по-високите сметки за тока по цените на стоките и услугите, които накрая ние купуваме по-скъпо.
И това е само от едно предприятие!!! Ами от останалите производители на електроенергия? Ами при течните горива? Ами ..., но да не се отклоняваме.
Ако погледнете внимателно горната таблица ще забележите, че много по-високите приходи (12,4%) са за сметка на по-малко реализираната продукция (1,4%). А при още по-внимателно вглеждане и разделяне на две конкретни числа от нея ще видите, че средната пазарна цена на електроенергията от АЕЦ-а за 2017-та е била около 68,33 лева/МВт.ч.

Вчера в "Ядрен взрив" ви показах новите цени, на които АЕЦ "Козлодуй" продава електроенергията през енергийната борса този месец, за идната 2019-та г. Не сте ги видяли? Не ви интересува? Разбира се! При такива яки надбавки.

Онзи ден пък в "АНТИпротест" ви показах други едни надбавки, но не за пенсионери, а за върхушката на ядрената мафия. И тях не сте ги видели и разбрали? Не ви стига времето от нетърпението да получите собствените си надбавки и да ги похарчите?

Не бързайте! Още в началото на новата година токовият удар ще ви накара да съжалявате.

Георги Котев



Гласувай:
11



1. apostapostoloff - Котев, от години ни
16.11.2018 09:50
досаждаш с антидемократичната си агитация. Съчетана с обиди, клевети и клюки. Като толкова не ти харесва България, защо не се разкараш от тук, та да си отдъхнем всичките от теб?!
цитирай
2. gikotev - Re: Котев, от години ни
16.11.2018 10:15
Пенсионери, виждате ли на кого дължите богатството и просперитета си? На патриота и родолюбеца апостолчо. Той смята, че колкото е по-скъп тока и по-ниски пенсиите вие сте по-здрави и щастливи. А за това че ви казвам и показвам истината той ме нагрубява и в прав текст ме гони от родината ми. Така действат слугите на организираната престъпност. Пускат тролове с лица на задници.
цитирай
3. zelenika23 - Който помага на Борисов в престъ...
16.11.2018 13:04
Който помага на Борисов в престъпленията му спрямо България е съучастник в престъпления и националев предател,трябва да иде с него в затвора!Вчера ми се изясне каква е схемата за крадене . Европа не ни приема заради корупция.Намираме се във валутен борд,което е удобно да се теглят заеми с милиарди от Германия,която го поддържа,до тук станаха 27 милиарда окрадени на гърба на българите.Ако влезем в Европа няма да може това,но не влизаме заради корупция и борда си седи и теглят милиард след милиард.За младите се налага да плащат с лихви,те изчезват,населенсето намалява.Германия ше си иска парите и ще разпродаде България.На кого - на турците или на Руснаците!При всяко положение ако не се спре Борисов да тегли заеми от Германия и да не влизаме в Европа за това ще загубим националната си независимост.Руснаците са закупили една голяма част от България вече,Ванга каза,че ще ни прибере Русия,но това е руска власт и край с Родината.Като гербер каже ,че бил против Русия ми е смешно - право в ръцете на Русия ни тикат!Борисов трябва да се свали навреме,дори самия ГЕРБ трябва да го свали,иначе депутатите стават съучастници в престъпления на Мафията и национални предатели за съд.София доколкото разбрах се въжоръжава и купува дронове...хората не спят и ще се борят,дано успеят. Радев ако е мбългарин да направи преврат и да обяви президентска република, игнорирайки партиите и да състави правителство и сенат само от експерти. Така ще спре гражданската война и жертвите. Борисов ще се държи като луд,защото го чака съд!И трябва да го съди народът!
цитирай
4. radostinalassa - Прекалено си мек
16.11.2018 17:16
Трябваше да го напсуваш, да го наречеш жиголо, тъпак и пр. пасквили, ушко.
цитирай
5. radostinalassa - zelenika23
16.11.2018 18:22
Русите не купуват земя. Това не може да се каже за евреите и турците. Именно тук е опасността. А при Русия има опасност пак да имаме евтин ток, да стоим на топло, да имаме зеленчукопроизводство и износ, търговия и преработвателна промишленост.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832865
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031